Хайде на театър - 16

• 33 070
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Връщаме се от "Швейцария" в 199. Брилянтна постановка. Донесе ми истинска наслада диалогът между двамата герои, играта на самите актьори. Определено е от най-добрите представления, които съм гледала през тази година, заедно с "Караконджул". Препоръчвам!
След толкова положителни отзиви много искам да го гледам, ама няма да е този сезон за съжаление. 😃

# 136
  • София
Гледах Сън в лятна нощ в Младежкия театър - прекрасно, разкошно, приказно представление! За мен Диана Добрева е вълшебница. Много препоръчвам!
ПП. Пропуснах снощи да изразя възхищението си от актьорите и въобще целия екип - много впечатляваща сценография и костюми също - истината е, че и да е вълшебник режисьора, без талантливи актьори и екип това не може да се получи - всички са страхотни! Heart Eyes Ето това искам да гледам - театър от най-чист вид! 2,15 ч. минаха, без да искам да свършват.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 08:14 от Olive

# 137
О, изобщо не съм съгласна аз. Simple Smile Никога не бих препоръчала "Театър, любов моя", "Влюбена, сгодена и изчезнала", "Приятно ми е, Ива и "Морето след теб", пък нека си имат своите фенове.
[/quote

Е  за това сме различни, че аз пък от все сърце препоръчвам "Театър, любов моя" и  "Приятно ми е, Ива“!  Мисля, че са страхотни спектакли!

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 11:02 от Tilda.M.

# 138
Някой гледал ли е "Нощта на игуаната" в Театър Възраждане?

# 139
DramaLlama,
Елена Телбис е драматург на пиесата Боклук  в 199 (може и нея да погледнеш и да прецениш дали ти се гледа).

След такива хубави отзиви и аз си пожелавам Швейцария и Сън в лятна нощ.

Само ние, момичета тази вечер предстои.

# 140
Сън в лятна нощ е толкова красива, шеметна и носи духа на пиесата.
Ще я гледаме отново живи и здрави 🙂

# 141
Благодаря за препоръката за „Боклук“, Аня! Тежко ли е много?

Аз гледах „Сън в лятна нощ“ още през май и също много ме впечатли. Нямаше слабо място - режисура, костюми, сценография, актьорска игра... Всичко беше точно на място! През есента пак ще се гледа със сигурност.

# 142
  • София
Ал, аз исках веднага пак да я изгледам, толкова детайли има в нея, че не успяваш наведнъж да попиеш всичко. За съжаление само още едно представление има до края на сезона и не съм тук, освен ако не попълнят юлската програма с представления за възрастни, сега виждам само детски. Но другият сезон със сигурност пак ще я гледам.
И да допълня, защото видях едно мнение на Алиса /с която често ни съвпадат вкусовете и мненията, впрочем, така че да не се възприема като спор/ - според мен имаше някои провокативни моменти, но бяха толкова леко маркирани и толкова смешни, че не разваляха общия дух, а се вписваха много добре. Но не е за по-малки деца, не само заради 1-2 сцени, а не мисля, че принципно ще разберат посланието на пиесата. Може би от 14-15 г. нагоре.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 10:17 от Olive

# 143
И ние искахме на мига да я гледаме отново 🙂

Взех билети за Дон Жуан утре, надявям се да сме на линия, ако не ще ги подярявяме

# 144
DramaLlama,
Имам запазено място за него на 24.6 (когато е и следващото представление), но може би няма да мога да го посетя. Ако не мога, пък ти можеш, нека пишем ЛС идната седмица, за да се възползваш, ако желаеш.

Иначе е тежко предполагам, има биографичен момент от Елена Телбис и сестрите ѝ, които са много интересни, дейни и полезни дами за обществото ни реално. Но такъв е животът, изпитания постоянно дебнат. С такава нагласа съм да го гледам, но наистина е възможно да не мога, така че нека държим връзка.

# 145
DramaLlama,
Имам запазено място за него на 24.6 (когато е и следващото представление), но може би няма да мога да го посетя. Ако не мога, пък ти можеш, нека пишем ЛС идната седмица, за да се възползваш, ако желаеш.

Иначе е тежко предполагам, има биографичен момент от Елена Телбис и сестрите ѝ, които са много интересни, дейни и полезни дами за обществото ни реално. Но такъв е животът, изпитания постоянно дебнат. С такава нагласа съм да го гледам, но наистина е възможно да не мога, така че нека държим връзка.

Благодаря! По принцип бих могла, така че ако ти не можеш, ми пиши.

# 146
"Боклук" ли беше дипломната и' работа? Нещо ми се върти, че дипломната е моноспектакъл с Весела Бабинова или си измислям. Но помня, че четох/слушах много добри отзиви за дипломния и' проект.
DramaLlama,
Елена Телбис е драматург на пиесата Боклук  в 199 (може и нея да погледнеш и да прецениш дали ти се гледа).

# 147
anmasu,
Честно казано, не зная дали е свързано с дипломната ѝ работа. Но тематиката (доколкото разбрах) на представлението е нещо, което е преживяла. Може и да съм в тотална заблуда. Не съм го гледала със сигурност поне. Надявам се все пак да имам шанс.

Обикновено за авторски текстове първо предпочитам да гледам представлението и после търся още конкретна информация, ако ми е харесало.

Но Елена Телбис е много интересна и талантлива. Сигурна съм, че каквото я е вдъхновило, е успяла да го преобърне в изкуство.

# 148
  • София
DramaLlama,

Аз съм с малко по-различно мнение от повечето силно положителни отзиви за "Швейцария". Боян Арсов както обикновено беше топ. Но някакси ми беше твърде статична постановката, очакваш че преди края нещо разтърсващо ще се случи... но...! А и залата  въобще не предразполага, тясна, тъмна, претъпкана, направо получих клаустрофобия! Чудя се, как въобще тази зала е получила разрешение за ползване от Пожарната. Дано никога не се налага бърза евакуация оттам!

# 149

Общи условия

Активация на акаунт