АС и други романтични К-драми - тема 14

• 12 057
  • 407
  •   2
Отговори
# 210
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Гледам 7 епизод на сериала ни с Белл.
1.Колежката взе, че се настани в съседното на ГГ-ня жилище.
2.Ох, ама как само ГГ-ня му написа на ГГ-й с болтчетата от стола на колежката, че ще го убие! Joy
3.Дай боже всекиму кандидат-свекърва готова да ви свари/приготви всякакъв ликьор, понеже синчето ѝ ѝ е казало, че кандидат-снахата (богаташката) обича да си пийва. Joy
4.Не разбрах как Тя изчезна от снимката им. newsm78
5.На актьора играещ Главната като мъж, много му отиват чосонски костюм и шапка. На Сан-Ха, уви, не.
6.Главният приличал повече на парче тофу, отколкото на скулптура. Joy
7.Ох, с палка за правене на сапунени мехурчета и машинка-пистолет за такива, носеща гръмкото име Bubble Gun (Оръжие за мехурчета) Той-Тя взе та защити колежката.
Този епизод беше по-лежерен. Утре ще изгледам и осми.

# 211
По стара корейско-сценарна традиция в 8 епизод почнаха да изневеряват на доброто комедийно начало на сериала. Изгледах го още снощи, но не ми се пишеше. Това, че споделям и представям предимно забавната страна на нещата, не значи, че зад тях не стоят и прозират и дълбоки емоционални и социални проблеми. Е, в 7 и 8 епизоди почнаха по-задълбочено да ги показват и да нагазват в драмата. Надявам се докъм 10 епизод тези драми да приключат и 11 и 12 всичко да е слънчево, по местата си, и с много еднорози.
Хареса ми, че като стана ясно, че богаташката и сестрата на главната си падат по един и същи мунчо, вместо да се хванат за косите, седнаха да му ударят заедно по едно питие.
Много ми харесват и изразителните лице и очи на актьора, играещ главната, когато е като мъж. Особено очите му са фантастични. Имаше кадри, в предишни серии, в които го показват не като главната, а все едно като мъж. Тогава и погледът и излъчването му бяха други, чак да ти омекнат капачките на коленцата. Страхотна харизма! Много ще му отива някоя роля на суров и непристъпен богаташ, дето постепенно ще го опитоми сладка негова подчинена. А докато играе Главната в мъжкия ѝ образ, освен че добре умее да пресъздава лиготенето на млада корейка, успява да пресъздава женствени движения и жестове и в комични, и в драматични ситуации, така че да нямаш съмнения, че наблюдаваш емоционалността на жена. Дори гледа като жена. Обаче, когато в ситуацията надделяват действията на мъжкото тяло, т.е. физическата сила, те лъхват неописуеми суровост и мъжественост. М-да, и перфектен смел чосонски воин би могъл да изиграе.
Много го харесах.  Ю Чон Ху (Yoo Jung Hoo) - https://38.doramalive.news/person/yoo_jung_hoo_1997/

Уин, имам питане. Този сериал, с участието на господин Гу, дето го коментирате оттатък, е от 2019 г. Защо е този ентусиазъм сега? Или гледате някакъв втори сезон, неоткриваем за мен по сайтове?

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 00:05 от profi_1

# 212
  • пак на Рив Гош
Профи, въпросът ти е към Уин, ама аз да се намеся като една черна станция, понеже аз повлякох крак оттатъка със сериала (Designated Survivior: 60 Days, за тези, които не следят дискусията). Този сериал ми стоеше отдавна в списъка за гледане в Нетфликс и споменах в темата, че ще го гледам през отпуската, когато хем би трябвало да имам повече време за гледане (което не се оказа точно така Grinning), хем по-малко текущи сериали за следене (разбирай, 2-3 вместо обичайните 4-5 Joy). Тъкмо щеше да ми попълни и филмографията на Сон Сук Ку ("господин Гу", по името на героя му в сериала My Liberation Notes). Тъй като едно от момичетата също не го беше гледала, реши да ми прави компания. Та затова сега гледаме стар сериал Joy - наваксвам с "класиките". Той е римейк на едноименен американски сериал, но пречупен през корейския поглед и политика.

# 213
Редактирано.
--------------------------------------------------------
Роце, мерси Flowers Hibiscus
Значи, няма някой нов сезон, т.е. нищо не съм пропуснала.
Сетих се, че и ти го гледаш, ама не се върнах да допълвам адресАта на въпроса си и с теб. Знам, че си на почивка и допуснах, че по това време може да задоволяваш гастрономическия си вкус с някоя местна кухня.

--------------------------------------------------------
Кратък разговор с Маги Канг, режисьорката стояща зад "К-поп Ловци на демони", разкриващ коя бой група е вдъхновението ѝ за създаването на “Saja Boys” в анимацията.

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 01:32 от profi_1

# 214
  • Варненска клюкарка
Писах писах, а то взе, че хвръкна някъде.  Проф, аз още не съм започвала осма, че си скъсах нервите със седма, досега интернетът не беше ми спирал по време на серия, само докато я подкарам в началото, а последния път ми спираше, чак и телевизора забил в стаята където гледа ММ. Ще викаме явно нашия човек който се занимава с компютрите ни и работи във фирмата доставчик на услугата, че тая история със спирането на интернета при пускането на въпросната Дорама не се търпи вече.
Профче, аз пък много си харесах Сан-ха когато героят му Юн-дже изглеждаше толкова виновен пред любимата му в мъжки облик, докато помагаха при настаняването на онова момиче в същата сграда. Видя ми се толкова истинско виновното му изражение, а реално не беше направил нищо, но добре интерпретираше влюбен до уши младеж дето само да види капка неодобрение в очите на най-милото и му прималяваше от ужас. Не знам и дали всичко успях да разбера, защото като казах описания проблем ми скъсваше нервите, със сигурност имам пропуски, особено в частта с онзи дългокос образ дено не рабрах ни кой е, откъде дойде и какъв му е проблемът. На мен вече ми се иска да покават Сан ха с гланата, бяха много слаки в началото, пък аз от доста време трудно си харесвам двойки - някак и много чисто и дори наивно и любовно и сладко изглеждаха заедно.

Да питам тези от кой сериал са, често ми излизат от известно време
https://www.youtube.com/shorts/kINFaRrZRR0

Мнението ми хвръкна, а с него и един много хубав Ча, а не ми се търси пак. Има нова фотосесия за септемврийския брой на Ескуайър мисля че това беше изданието.

Вместо него един много много кпрасив У Сокчо от бекстейдж на реклама на Дискавъри. Тази марка била за т.н. защитно облекло - шушляци, неопрени, дъждобрани, екипироки за планина, катеене и т.н... Този месец УСокчето отново е на първо мято в рейтингите на брандовете и като стойност на образа, цяла година с изключение на 2 месеца евсе така.
За Дискавъри
https://www.youtube.com/shorts/PrxADG5VBQY
https://www.youtube.com/shorts/AXrWSfNRuPU
https://www.youtube.com/shorts/4SxSXGm63s4
https://www.youtube.com/shorts/Y03lUKLb4BQ

Този месец съъщо и с нова серия реклама на Джордано, ама стига толкова, че се олях. Ча е другото лице на Джордано, но сега с тази казарма не знам.

# 215
...........................
..............

Bitch and Rich

# 216
О, Белл, някъде още на 3-та серия го похвалих Сан-ха, че се справя много добре с ролята. Май само в 1-ва бе още доста дървен. И наистина са сладка двойка с колежката Арин, но в последните епизоди общите им сцени не са много. Сигурно чак към 12-та ще имат повечко.
Този с дългата коса заради баща си се мъчи да изкара изпита за държавен служител, откакто е завършил училище. Но не може да помни и затова се проваля всяка година. Не знам сега, като баща му умря, как ще се представи и дали изобщо ще я продължи тази безсмислена мъка с ученето. За тези години можеше да развие други свои качества и да бъде пълноценен субект в обществото. Още повече, че баща му се оказа предпочита да го види женен и с деца, вместо с длъжност. Е, поне богаташката стори много добре, че даде покой на човека в последните му дни, преструвайки се на кандидат-снаха.

Като се прибера у нас, ще потърся Ча, че да го примъкна в темата.

# 217
  • плевен
Здравейте,днес излезе новина,че по сторито започва нов корейски сериал на 27 август от 23.30 часа.Казва се Срещнах те случайно(My Perfect Stranger).Най накрая дочакахме нов сериал.

# 218
  • Русе
Здравейте,днес излезе новина,че по сторито започва нов корейски сериал на 27 август от 23.30 часа.Казва се Срещнах те случайно(My Perfect Stranger).Най накрая дочакахме нов сериал.
А в момента на Синема върви "Джо Пил Хо: Гадно ченге" - доживях филм в ранен час!

# 219
...........................
..............

Bitch and Rich

Белл, излизат ти защото мъжката Главна от нашия сериал играе в заглавието от 2в1.

Уин, и аз съм пуснала Джо Пил Хо, ама нещо не го следя съсредоточено.

Ровичкам клюки в нета. Ча още не съм го намерила, но ВИ срина сървъра на сайта за билети, когато Л.А. Доджърс обявиха, че той ще направи церемониалното първо хвърляне на стадиона им на 25 август.
https://x.com/Dodgers/status/1957163183959122319?ref_src=twsrc%5 … jungkook-suing%2F
И MLB направиха същото онлайн съобщение.
В отбора на L.A. Dodgers бейзболист е сънародникът на ВИ Ким Хе Сунг.

А аз още осмислям леопардовия протектор на айфона му. Подозирам, че вече е изчезнал от всички он-лайн и физически магазини. Протекторът, не айфонът. Joy

Трейлър към предстоящият да започне на 23 август сериал на Шики - “Twelve”.
https://www.youtube.com/watch?v=xkm6U9K4zNs

# 220
  • Русе
Ох, Профи, аз бързо го приключих! Joy Така се забърках в "кой - кой е - какъв е", че ми се зави свят...Сигурно и аз не съм била съсредоточена, знам ли...?!
На 23-ти освен "12" с Пакито си чакам и "Добър апетит" с Уна Simple Smile...Напрегнат ден / нощ ще бъде! Rolling Eyes

# 221
А, да, чосонската кулинария я бях забравила. Добре, че ми я припомни.

Да ви разходя малко из дома на един бъдещ младоженец.
Поглед към луксозната къща за младоженци на Ким Джонг Кук
Според съобщенията, звездата от „Running Man“ Ким Джонг Кук наскоро е закупил апартамент от 243 кв. м. в Nonhyeon Appelbaum 2, луксозен комплекс от вили в стил градска къща в сърцето на квартал Gangnam в Сеул. Цената? Около ₩6,20 милиарда корейски вона (около 4,47 милиона щатски долара) - платени изцяло в брой.
След публикуването на новината за сватбата му, мнозина спекулират, че това ще бъде къщата му за младоженци. Това стана още по-сигурно, тъй като медийни съобщения вече отбелязаха, че Ким Джонг Кук се твърди, че е купил вилата за собствено жилище, а не като инвестиция. Това се случи преди новината за сватбата му. Районът Nonhyeon наскоро беше преопределен като зона за разрешителни за сделки със земя, което затруднява спекулативните покупки. Феновете също си спомнят, че в скорошен епизод на „Running Man“ той спомена, че трябва да се премести до юни.
Построен през 2011 г., Nonhyeon Appelbaum 2 се състои само от 38 жилища, което в съчетание с фаза 1 на комплекса осигурява общо 76 домакинства. Резиденцията е известна със своята херметически охранителна система, включваща петслойни системи за детекция, близо 180 CCTV камери, частни асансьори за всяко жилище и подземна паркинг система с индивидуален вход. Превъзходното ѝ местоположение близо до парк Досан, родео Апкуджонг и кръстовището Хакдонг също я прави изключително желана.

Корейски медийни детективи разкриват предполагаемата самоличност на бъдещата булка на Ким Джонг Кук
Коя е тази мистериозна жена?
Преди това беше съобщено, че най-неуловимият и желан ерген на Южна Корея, Ким Джонг Кук, скоро ще се ожени. Подробности за сватбата и булката бяха строго пазени в тайна, като не беше разкрито нищо друго освен факта, че тя не е знаменитост. Корейските медии обаче съобщиха за самоличността ѝ на 19 август 2025 г., ден след първоначалната новина за сватбата.
След обявяването на брака му, някои потребители в интернет спекулират, че бъдещата му булка може да е 38-годишна жена, родена в Лос Анджелис, която е изпълнителен директор на козметична компания, което привлича допълнително внимание. Това беше подхранено от публикация в интернет през 2020 г., в която се твърди, че е бил в Лос Анджелис с красива корейско-американка.
„Обърнах се към него за автограф, защото беше изненадващо да видя корейска знаменитост в чужбина. Той излезе с кафе с жена, която имаше корейско-американска атмосфера и беше изключително красива. Сигурно е била негова приятелка, нали?“
Ким Джонг Кук е една от най-популярните знаменитости в Южна Корея. Новината за брака му беше посрещната с много фанфари и радост.

Да добавя, че този Джонг Кук, освен звезда от "Running Man" е фитнес гуру, ползващ триетажния фитнес в сградата на HYBE, т.е. при моите момчета, и съм носила тук поне един епизод от неговото собствено предаване за фитнес, в който беше поканил гост там.
Хайде, разходката из жилище-модел в комплекса.

# 222
Да, знам, досадна съм, ама пак съм аз Mr. Green bowuu

Покрай някакъв снощен над  3-часов караоке лайв, в който принуденият да напусне RIIZE Сюнгхан е изпял 294 песни, попаднах на една много интересна блогърска позиция, която ви предлагам да изчетете, минавайки я с Гугъл-превод за незнаещите английски.  https://www.reddit.com/r/kpopthoughts/comments/1m9i0jn/internati … y_understand_the/
Аз ще изведа само два-три цитата от нея.
"Знаменитостите живеят и умират от имиджа и репутацията си..."
"Знаменитостите не излизат в почивка, за да разсъждават и да се покаят за каквато и да е топла вода, в която се намират. Те излизат в почивка, за да може да замре."
"Причиняването на вреда за групата се счита за едно от най-лошите неща, които един идол може да направи."
"Идолите знаят какво включва работата и всички ограничения, с които идва, и все още охотно навлизат в индустрията. Феновете виждат това като приемане на условията, така че очакват идолите да действат по съответния начин. Те всъщност не мислят, че тези идоли нямат свой личен социален живот, но очакват от тях да вземат необходимите предпазни мерки, за да си мълчат. Феновете виждат това като вградена част от работата и като основно съображение за колегите от групата."

Прочитайки я, бях изненадана от силните политически и социални нюанси, затова ви я предлагам.

Довечера, ако рускините пуснат превод на новия епизод на "мъжкия" ми сериал, ще си мина в режима на "куха лейка" с глава оставена на нощното шкафче. Joy

# 223
Суджи и Ким У Бин отново заедно на екран от 3 октомври - Genie, Make a Wish

Преди десетина години двамата се снимаха заедно в Uncontrollably Fond.

# 224
Преди десетина години двамата се снимаха заедно в Uncontrollably Fond.
Един от любимите ми. Е тези двамата ще ме върнат от Китай обратно в Корея Joy  ,че от дракони и принцеси чак ми е странно ако цял епизод никой не литне. Красив АладИнБин  Grinning  , а Сузи си е бонбон където и да съм я гледала.

Общи условия

Активация на акаунт