Февруарски бебчета 2026г

• 24 971
  • 800
  •   1
Отговори
# 15
  • 🌊
Ох, какво правите с киселините? Имам неприятно парене и стягане в гърдите, едва ли не непрестанно гадене, но никога повръщане. Това нещо отшумява ли, не мога да си представя 9 месеца така и на сухари

# 16
При мен засега не са голям проблем. Появяват се, когато не ям навреме. Като хапна, минава.
Имам спомен, че една колежка, която беше бременна с близнаци, имаше много киселини и казваше, че единствено газираната вода я спасява. Не си спомням много добре с първата бременност как беше до края, но мисля, че аз лично нямах киселини след третия месец. Оттогава 12 години минаха, така че не съм добър източник на информация Joy

Ох, какво правите с киселините? Имам неприятно парене и стягане в гърдите, едва ли не непрестанно гадене, но никога повръщане. Това нещо отшумява ли, не мога да си представя 9 месеца така и на сухари

# 17
Здравейте , включвам се тихо с термин 08.02. Втора бременност,  имам едно момиченце на 3 г. Първото ми дете е родено преждевременно34г.с,  много трудна бременност имах. И искрено се надявам , с това да издържим поне до 37 г.с
Прена тест , ще правя Niftypro . Бях на преглед и видяхме сак с жълто мехурче. Другият ми час е за 26 Юни. Разбрах , че съм бременна на 28.05(доста рано) Пусках два пъти кръвен и други изследвания. Какви витамини приемате?

# 18
Днес бях на преглед и аз. Видя се ембрионче с пулс, което отговаря на 5+5 г.с., значи терминът ми се измества още назад, около 07.02 може би. Следващият ми преглед е след две седмици. За киселини и гадене с предишните бременности на мен лично нищо не ми помагаше. С първата в последните месеци имах кошмарни киселини, буквално нон-стоп по цял ден.

# 19
  • 🌊
Аз сега съм леко притеснена, защото при мен се видя само сакче (1.53) без мехур. Потвърдиха, че е вътрешноматочна. Трябва да съм 5с4д или 5с5д според първия ден на последната менструация.

За гаденето ми казаха да си пия противогадещите и леки храни като сухари и солети. Сега спя повдигната на възглавници, че легна ли се почва.

Иначе това са витамините ми:
Фолиева киселина метилирана
Метилирано Б12
CoQ10
Витамин Д
Желязо
Магнезиев цитират
Омега 800
Холин
Цинк

# 20
От какво се притесняваш, затова че при мен се е видяло ли? АГ каза, че е толкова мъничко че ако съм отишла предния ден е нямало да се види. Няма смисъл от притеснения засега, така и така не зависи от нас. Имали сме късмета да забременеем, дано да имаме късмет и занапред.

# 21
Чебурашка, аз вчера бях на преглед в 5+4, термин 08.02. При мен също се видя само сак и го измериха 5.6мм. В първия момент се притесних, защото с първата ми бременност в 5+5 се видя ясно и мехурчето, но докторката ме успокои и каза, че е прекалено рано и е въпрос на ден - два да се види.

Въпреки че аз съм след ЗЕТ и всичко е изчислено, пак не може с точност да се каже в кой момент е станала имплантацията и ако се е случила малко по-късно, следователно малко по-късно е вероятно да се види и мехурчето.

Извика ме във вторник отново на преглед, но ми каза, че ако ми е много притеснено, мога да отида да ме прегледа и в неделя.

# 22
Здравейте, момичета. Аз днес съм на първия си преглед 6 седмици и 2дни. Надявам се всичко да бъде наред.
Витамините, които приемам в момента са Pregnacare Original.
Снощи след вечеря получих първото си гадене, много зле ми стана, слава богу не успях да повърна.
Ще видим по-натам как ще бъде. Също и венците ми се възпалиха и започнаха леко да кървят.

# 23
Успех на всички, на които им предстоят прегледи,моят (първият) ще е на 20.06 чак (тогава ще съм 6+5 г.с.), направо се чудя на железните си нерви този път (обмислях и да го изместя за по-рано,но се въздържах,ако всичко е наред-няма да избяга)! Аз като цяло съм си кукувица и с предишните 3 бременности бях нагласила прегледите така,че бяха през 2 седмици (по НЗОК и на частно), сега пак така ще глася нещата, но има време! Тези от София къде ще ходите на 1-вата ФМ и записахте ли си час?

# 24
Holy_treesome
Аз от години си ходя в МЦ Лора за жената и мисля там да си следя бременността при моята докторка.

Днес според календара съм 6+2г.с. и съм на (технически Grinning )първи преглед  следобяда. Дано да е вътрематочна бременността и да се види поне сакче. От преди да видя положително тестче имам спазми и болки вдясно, които ме притесняват. Особено като сменя позиция (седнала/изправена, легнала/изправена).
На 2 юни прокървих и ходих на преглед, но тогава не можа да ми каже нищо конкретно. Единствено ме успокои, че може би болките са заради овулиралия яйчник и че кървенето може да е било имплантирането, защото спря още същия ден и не беше обилно. Оттогава 3 пъти си пусках ЧХГ, като последния път пуснах и прогестерон. Поне по тези показатели, се развива нормално бременността. Важното е да си е на правилното място.
Аз още нямам гадене, или поне не осъзнавам добре разликата между глад и гадене от бременността Grinning
Боря се обаче ежедневно със запек, бая спряла е ситуацията в това отношение.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 13:33 от Daisy2613

# 25
Здравейте, моят преглед беше в петък, но се оказа, че съм била с късна овулация и не съм била в 6с.2д, а в 5та и реално нищо не се видя все още. Имаше нещо от около 3мм, но беше прекалено малко за да го констатира доктора, така че сега на 20ти пак съм на преглед.

# 26
Здравейте, моят преглед беше в петък, но се оказа, че съм била с късна овулация и не съм била в 6с.2д, а в 5та и реално нищо не се видя все още. Имаше нещо от около 3мм, но беше прекалено малко за да го констатира доктора, така че сега на 20ти пак съм на преглед.

И при мен подобна ситуация. В петък се водех по календар 6 + 2г.с., а на прегледа се видя сакче и жълтъчно мехурче, което докторката оцени на 5 +3г.с.
Само че при мен се видя и малък субхориален хематом, заради който сега трябва да се отдам на почивка и да не вдигам тежести. Чаак на 24ти ми е следващия преглед. Дано тогава вече да видим плода и ако всичко е наред, и пулс.

Дано при всички да върви леко и спокойно, и да растат здрави бебоците! Heart

# 27
Здравейте! И аз вчера бях на преглед в 6+6г.с., видя се ембрион и пулс. Записах час за първа фетална, изписаха ми и витамини. Притеснява ме само, че следващият преглед ще е чак на 11.07, ще полудея.

# 28
Здравей, подобни боцкания или спазми локализирани отдясно се появяват и при мен. Най-вероятно са от жълтото тяло, особено когато в седнало положение или при изкачване на стълби се появяват, докато в легнало отшумяват- механично дразнене е това.

Holy_treesome
Аз от години си ходя в МЦ Лора за жената и мисля там да си следя бременността при моята докторка.

Днес според календара съм 6+2г.с. и съм на (технически Grinning )първи преглед  следобяда. Дано да е вътрематочна бременността и да се види поне сакче. От преди да видя положително тестче имам спазми и болки вдясно, които ме притесняват. Особено като сменя позиция (седнала/изправена, легнала/изправена).
На 2 юни прокървих и ходих на преглед, но тогава не можа да ми каже нищо конкретно. Единствено ме успокои, че може би болките са заради овулиралия яйчник и че кървенето може да е било имплантирането, защото спря още същия ден и не беше обилно. Оттогава 3 пъти си пусках ЧХГ, като последния път пуснах и прогестерон. Поне по тези показатели, се развива нормално бременността. Важното е да си е на правилното място.
Аз още нямам гадене, или поне не осъзнавам добре разликата между глад и гадене от бременността Grinning
Боря се обаче ежедневно със запек, бая спряла е ситуацията в това отношение.

# 29
  • 🌊
При мен за съжаление гаденето и киселините се влошиха и ще съм в отпуск. Общо взето спя с легена и лекарствата, чакам си прегледа на 23ти и цялото нещо да отшуми

Общи условия

Активация на акаунт