Февруарски бебчета 2026г

• 22 260
  • 800
  •   1
Отговори
# 45
При мен има сак в матката, "изостава" с 1 седмица,ембрион не се видя и сега се филмирах! След 2 седмици пак ще ходя

И моето беше по-назад от календара, но при мен със сигурност овулацията е била късна. Дано и при теб да е това. Можеш да си пуснеш два пъти през 48 часа ЧХГ, за да видиш как се движи ако две седмици ти се струват много. Това ме посъветва моят АГ в случай, че се притеснявам. Аз ще чакам обаче.

Daisy, колко ти беше кръвното, когато те приеха?  Не помня дали те питах вече…

При мен започна леко гадене,засега е поносимо. По-скоро е като отвращение към определени храни и липса на апетит.

# 46
Здравейте, отново! Утре влизам в 5г.с. и тъй като на преглед ще отида след около 2 седмици, а имам леки притеснения. Искам да попитам, нормално ли е, някоя от вас имала ли е след положителния тест все още да продължават болки като все едно всеки момент ще дойде цикъла и бодежи в матката, много ме притесняват тези болки.

Също така ще помоля за препоръки за лекар за Пловдив, където да отида на първи преглед на частно.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 22:32 от didi.15

# 47
  • 🌊
Здравейте, отново! Утре влизам в 5г.с. и тъй като на преглед ще отида след около 2 седмици, а имам леки притеснения. Искам да попитам, нормално ли е, някоя от вас имала ли е след положителния тест все още да продължават болки като все едно всеки момент ще дойде цикъла и бодежи в матката, много ме притесняват тези болки.

Също така ще поломя за препоръки за лекар за Пловдив, където да отида на първи преглед на частно.
Аз имах такива крампи и бях притеснена. Говорих с гинеколожката ми и каза, че е от разтежа на матката, изписа ми НоШпа 40, едно сутрин и едно вечер.

# 48

Също така ще поломя за препоръки за лекар за Пловдив, където да отида на първи преглед на частно.
Аз имах такива крампи и бях притеснена. Говорих с гинеколожката ми и каза, че е от разтежа на матката, изписа ми НоШпа 40, едно сутрин и едно вечер.

Благодаря много за отговора, това малко ме успокоява. Все още не смея да се зарадвам преди да отида на преглед.

# 49
Да, аз също имах такива болки. Точно като пред цикъл. Сега от няколко дни отшумяха. Би трябвало да съм 6+4

# 50
  • София
И при мен има такива болки,  но спасението е нош па.

# 51
И при мен има такива болки,  но спасението е нош па.

Те болките са поносими, притеснението ми е проблемът, надявам се скоро да отминат.

# 52
При мен има сак в матката, "изостава" с 1 седмица,ембрион не се видя и сега се филмирах! След 2 седмици пак ще ходя

Аз по "календар" се водех 6г.с. + 2 дни в деня на прегледа. Видяхме сакче и жълтъчно мехурче, а самия ембрион аз си мисля , че го виждам, но АГ не можа да потвърди със сигурност. Според размера на сакчето АГ определи възрастта на 5г.с. + 3 дни. Явно е по-късна овулация. Все пак телата не следват календарни дни и тези процеси не са с точен график. Освен това на този етап всичко е толкова миниатюрно, че особено ако апарата не е достатъчно чувствителен, може и да не се види плода или жълтъчното мехурче. Ако нямаш кървене, болки или друг повод за притеснение, опитай да си спокойна до следващия преглед и тогава ще се види. Blush

Знам, че не е лесно и е много досадно чакането от преглед до преглед, но както се казва хубавите неща стават бавно. Някой ден това чакане и притеснения ще ни се виждат много далечни когато гушкаме новородените бебчета Hug
Знам,че е така, 4-та бременност ми е! Първото дете го направихме на 19 ден от цикъла, а 3тото на 8-9! Редовен цикъл.на 28-29 дни! Съвсем възможно е да е късна овулация! Първото ми дете вървеше "назад",но пак си е филм! Знам,че и всеки мм има значение, ако мярката е избягала с 1-2 мм и ето наваксването! Иначе ЧХГ съм правила през 48 часа преди 12-13 дни, утроило се беше почти Simple Smile Сега не знам как е! Така или иначе каквото е писано-ще стане! Успех на всички!

# 53
Здравейте! Записвам се и аз тук след първи преглед днес. Термин не може да се изчисли, тъй като последен МЦ всъщност беше спонтанен аборт преди почти 2 месеца. Днес видяхме ембрионче и има пулс. По размер е 6 г.с.
Преди два дни бях с кафяво течение, така започна и абортът миналия път и много се притесних. Днес стана розово. Лекарят не вижда отлепяне или нещо нередно. На прогестерон и нош па ще съм известно време, пък да видим.
Успешна бременност на всички!

# 54

И моето беше по-назад от календара, но при мен със сигурност овулацията е била късна. Дано и при теб да е това. Можеш да си пуснеш два пъти през 48 часа ЧХГ, за да видиш как се движи ако две седмици ти се струват много. Това ме посъветва моят АГ в случай, че се притеснявам. Аз ще чакам обаче.

При мен започна леко гадене,засега е поносимо. По-скоро е като отвращение към определени храни и липса на апетит.

Anastasiya, Когато ме приеха с прееклампсия ли имаш предвид? Ако правилно съм те разбрала, когато ме приеха в болницата бях с кръвно 130/90.
На мен ми се виждаше съвсем нормално, но според лекарите беше високо. Flushed

Момичета, само да ви кажа, че при мен доскоро също имаше много неприятни болки, придърпвания и бодежи (заради жълтото тяло на яйчника и заради субхориалния хематом). Докторката ми каза да пия Но Шпа ако стане нетърпимо. Обаче за тези с ниско кръвно има едно голямо НО! Но Шпа сваля кръвното. Удари ме в земята с 80/50, имах късмет че си бях вкъщи. Ако бях навън, особено по жегата... Не ми се мисли

Lora K, честито! Много се радвам, че сте видяли и ембрионче, и пулс! Това е най-хубавата новина Hug
Кафявото течение може изобщо да не е от матката, а от шийката. Особено щом се е изсветлило и е отминало. Шийката става по-нежна и чувствителна заради хормоните. Щом доктора не е видял някакъв проблем в матката, не се притеснявай. Blush Най-важното е, че се развива добре ембриончето, прогестерона ще пази нещата, докато хубаво се развие плацентата. После тя ще си поеме работата по производството му.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 20:14 от Daisy2613

# 55

Anastasiya, Когато ме приеха с прееклампсия ли имаш предвид? Ако правилно съм те разбрала, когато ме приеха в болницата бях с кръвно 130/90.
На мен ми се виждаше съвсем нормално, но според лекарите беше високо. Flushed

Момичета, само да ви кажа, че при мен доскоро също имаше много неприятни болки, придърпвания и бодежи (заради жълтото тяло на яйчника и заради субхориалния хематом). Докторката ми каза да пия Но Шпа ако стане нетърпимо. Обаче за тези с ниско кръвно има едно голямо НО! Но Шпа сваля кръвното. Удари ме в земята с 80/50, имах късмет че си бях вкъщи. Ако бях навън, особено по жегата... Не ми се мисли

Lora K, честито! Много се радвам, че сте видяли и ембрионче, и пулс! Това е най-хубавата новина Hug
Кафявото течение може изобщо да не е от матката, а от шийката. Особено щом се е изсветлило и е отминало. Шийката става по-нежна и чувствителна заради хормоните. Щом доктора не е видял някакъв проблем в матката, не се притеснявай. Blush Най-важното е, че се развива добре ембриончето, прогестерона ще пази нещата, докато хубаво се развие плацентата. После тя ще си поеме работата по производството му.

Благодаря за хубавите думи! Притеснението дойде от това, че по същия начин тръгна аборта преди няма и 2 месеца ... иначе знам, че някои течения са в рамките на нормалното. Второ дете ще ни бъде (дай Боже) с десетгодишна разлика с първото. Simple Smile

# 56
Може и на де върви назад, датата лекарят я е смятал от последна менструация, но ако си имала късна овулация -не е назад. Затова изследвайте чхг и като достигне до около 6000 отидете при специалист с добра апаратура (репродуктивен или фетална морфология). Там ще получите най-добър отговор за състоянието Ви, понеже ехографите им са с много добра разделителна способност, повечето имат и доплер. Моята имплантация, така я видяха на 9 ден след овулация, имаше струпвания на тъкан на мястото. При преглед за установяване на бременност АГ с обикновена апаратура, не видя нищо,  а чхг  ми беше доста високо. Същия ден на добър ехограф се видя, както сак и жълтъчно мехурче, така и неясен фатален полюс. Разликата в снимките на двата ехографа бе съпоставима, като голф 2 и майбах. Две седмици са много, проверете си прогестерона също  и си намерете добър лекар.

Последна редакция: сб, 21 юни 2025, 11:40 от Alfafa

# 57
Имам час за преглед на 25.06 след като видях положителен тест с бледа втора черта на 17.06.
Имам закъснение вече 9ти ден. Днес реших да направя втори и няма втора черта или е страшно бледа, но не трябва ли вече да е по-ясна. минали са 4 дни от първия тест. Дали има значение това че са двата различни варианта на Шур чек. Това е на 17.06

Това с от днес 21.06 на живо си личи много леко втората черта, но е много много бледа

Много съм разстроена какво да правя…

Последна редакция: сб, 21 юни 2025, 12:08 от didi.15

# 58
Може и на де върви назад, датата лекаря я е смятал от последна менструация, но ако си имала късна овулация -не е назад. Затова изследвайте чхг и като достигне до около 6000 отидете при специалист с добра апаратура (репродуктивен или фетална морфология). Там ще получите най-добър отговор за състоянието Ви, понеже ехографите им са с много добра разделителна способност, повечето имат и доплер. Моята имплантация, така я видяха на 9 ден след овулация, имаше струпвания на тъкан на мястото. При преглед за установяване на бременност АГ с обикновена апаратура, не видя нищо,  а чхг  ми беше доста високо. Същия ден на добър ехограф се видя, както сак и жълтъчно мехурче, така и неясен фатален полюс. Разликата в снимките на двата ехографа бе съпоставима, като голф 2 и майбах. Две седмици са много, проверете си прогестерона също  и си намерете добър лекар.
Цитат на: Holy_treesome link=topic=178420[b
[/b]1.msg49865600#msg49865600 date=1750271517]
Благодаря за изказаното мнение! 4та бременност ми е,имам записан час за следващия петък в клиника с добра апаратура! Прогестеронът ми е близо до горна граница, ок е! Приемам и протестеронов препарат! Каквото и да стане ще чакам до 10 г.с.преди да предприема нещо,така че ще чакам за евентуално развитие повече от 2 седмици! Решила съм да гледам по-философски и знам,че правя всичко възможно!

# 59
Имам час за преглед на 25.06 след като видях положителен тест с бледа втора черта на 17.06. Днес реших да направя втори и няма втора черта или е страшно бледа, но не трябва ли вече да е по-ясна минали са 4 дни от първия. Дали има значение това че са двата различни варианта на Шур чек. Това е на 17.06

Това с от днес 21.06 на живо си личи много леко втората черта, но е много много бледа

Много съм разстроена какво да правя…
Закъснение имате ли?

Общи условия

Активация на акаунт