Февруарски бебчета 2026г

• 28 105
  • 800
  •   1
Отговори
# 510
Никога не са, но моето кръвно е прекалено ниско а килограмите близо 4 месеца не са мръднали. Аз имам инсулинова и точно това ме притеснява в по късен етап да не развия гестационен диабет и се тегля всеки ден и с апарат си меря кръвната захар 1 път седмично.

На всички ли при женската консултация ви мерят кръвно и килограми, защото на мен до сега само веднъж в началото ми мериха кръвното, а килограмите никога не са

# 511
Момичета, колко често ходите на ЖК?
Аз още не съм записала, защото е ин витро бременност и ме следи репродуктивният лекар. Последно бях на 31 юли и ще правим Фетална на 18ти.
Междувременно не съм ходила при друг лекар и като ви чета се чудя дали не съм сгрешила

# 512
  • София
Мен ме мерят и честно казано това ме стресира най-много. За съжаление имам кетони в урината, което е признак или за много лоша диета (аз така и не мога да ям почти нищо) или на това, че не пия вода. Явно от утре ще почна поне по 2 литра, въпреки че и е трудно, но кетоните могат да навредят на бебето.

Rising star,  и аз съм ин витро и репродуктивният ми каза след феталната да се запиша на ЖК. Днес разбрах, че лекарката, която прави ин витрото изражда в Шейново и мисля да си остана при нея и да не ходя на друго място. Тока ще ми е най-спокойно.

# 513
Коя докторка от Шейново ?

Мен ме мерят и честно казано това ме стресира най-много. За съжаление имам кетони в урината, което е признак или за много лоша диета (аз така и не мога да ям почти нищо) или на това, че не пия вода. Явно от утре ще почна поне по 2 литра, въпреки че и е трудно, но кетоните могат да навредят на бебето.

Rising star,  и аз съм ин витро и репродуктивният ми каза след феталната да се запиша на ЖК. Днес разбрах, че лекарката, която прави ин витрото изражда в Шейново и мисля да си остана при нея и да не ходя на друго място. Тока ще ми е най-спокойно.

# 514
Yellow_girl, благодаря! Значи не съм закъсняла. Аз имам записан един час да се запозная с лекар, който да ми следи бременността, но е на 1ви септември чак..не знам и до кога съм на прегледи при моя лекар.
Иначе той е в Доверие, което хич не ми е удобно като локация, та ще търся друго място 😅
Иначе мен ме ме е мерил, само вагинални и един коремен преглед да видим как е бебето, нищо повече.

Успех с пиенето на повече вода и на мен ми е трудно. А преди бременността пиех без да се замислям, сега хич не ми се пие.

# 515
В 12 седмица може да се запишеш на ЖК, за да ти пускат по здравна каса изследвания и каквото е необходимо, а да си ходиш пак при репродуктивния. В началото имаш предвид кога? При мен сега при записването на ЖК (12 седмица) тогава имаше мерене на кръвно и кг.
Момичета да си споделя с вас, сега се връщам от ранна ФМ, бебчето на никъде не беше застанало и доктора трудно видя каквото трябваше, но каза че са добре нещата. Пуснах и за прееклампсия предложиха при тях. Преди това пренаталният тест си пуснах и него. На ФМ също ми мериха кръвно 110/70, 100/70, викам то като на ученичка, а попринцип съм с ниско (90/50 последно го мерих в нас)
Цяла нощ не бях спала от вълнение и притеснение, надявам се тази нощ да успея да поспя Simple Smile
Тези които сте инвитро тук в БГ ли или в Турция правихте?
На всички ли при женската консултация ви мерят кръвно и килограми, защото на мен до сега само веднъж в началото ми мериха кръвното, а килограмите никога не са

# 516
Значи при мен е и рано за ЖК, 11та седмица съм още..но то и повечето лекари почиват август месец, та затова чак септември записах аз. Мале, много съм неинформирана за всичко, свързано със следене на бременност 😅

Радвам се, че бебчето е добре, въпреки позицията му 🤍 дано да поспиш добре днес!

Успешното ми ин витро е в България. Имам два неуспешни трансфера и две стимулации, които не стигнаха до трансфер в Турция, миналата година.

# 517
  • София
Успешното ми ин витро е в България, никога не съм мислила за Турция, защото по-скоро си мисля, че при тях и много добър ПР.

Иначе докторката ми не работи в Шейново, само изражда там.

# 518
Успешното ми ин витро е в България, никога не съм мислила за Турция, защото по-скоро си мисля, че при тях и много добър ПР.

Да , те повечето само изтаждат в Шейново  , а прегледите са им в други МЦ , но търся мнение за докторите там , за това питам към коя сте се насочили за проследяване и  израждане и имате ли мнение

# 519
На мен моят лекар ми препоръча д-р Вецев в Шейново. Има тема за болницата, може да прочетете и попитате там 🙂

Да , те повечето само изтаждат в Шейново  , а прегледите са им в други МЦ , но търся мнение за докторите там , за това питам към коя сте се насочили за проследяване и  израждане и имате ли мнение

# 520
Моето успешно инвитро е в Турция при Емре Тургут. 6 ти трансфер ли е, при него за първи път правихме опит. Изключително съм доволна. Не заради успеха , а съвкупност от отношение, обяснение, разсяване на всичко свързано с процеса и не гледа на пациентите като “ банкноти”.

# 521
Rising_atar благодаря, заемам хоризонтално положение вече 😆

Аз имам 2 инвитро в Турция - неуспешни (в Мемориал), тук ме беше страх от престимулиране.

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 21:21 от Sunshine..@

# 522
Момичета, спите ли по гръб? Все гледам на ляво или дясно, но си се будя през нощта по гръб. Май е рано още, но все пак..

# 523
Аз от 9та седмица съм записана на ЖК
Доктора който ме следи ми каза да си взема направление от личната и да отивам.От самото начало ходих всяка седмица, а от 9та ходя веднъж месечно, вече съм 12та
Значи при мен е и рано за ЖК, 11та седмица съм още..но то и повечето лекари почиват август месец, та затова чак септември записах аз. Мале, много съм неинформирана за всичко, свързано със следене на бременност 😅

Радвам се, че бебчето е добре, въпреки позицията му 🤍 дано да поспиш добре днес!

Успешното ми ин витро е в България. Имам два неуспешни трансфера и две стимулации, които не стигнаха до трансфер в Турция, миналата година.

# 524
  • София
Момичета, спите ли по гръб? Все гледам на ляво или дясно, но си се будя през нощта по гръб. Май е рано още, но все пак..

Аз все още спя по корем, както винаги. По гръб се обръщам, само когато имам болки в стомаха и гледам да вдигна възглавницата.

Общи условия

Активация на акаунт