Февруарски бебчета 2026г

• 27 976
  • 800
  •   1
Отговори
# 585
Няма да давам повече, че се притесних вече мислех, че е нормално. И мой познати ми казаха, че единствено с коремен са ги преглежда ли.

Последно в 9-та с вагинален, след това в 12 при записване на ЖК каза само с коремен вече, а на ФМ и с двата, защото бебчето не беше застанало добре.

# 586
Няма нищо притеснително, всеки вид ехографски преглед си има предимства и недостатъци. На най-първия преглед в 5-та седмица за установяване на бременността ме гледаха на коремен, след това като получих кървенето всеки път бях на магарето с вагинален. Единствено на феталната в 12-та седмица бях с коремен като след това имах 2 прегледа в дежурен кабинет за издаване на болничен - единия беше с вагинален, защото имах болки в яйчниците и искаха да ги огледат, а този миналата седмица беше с коремен, колкото да видят, че бебето е добре и да ми продължат болничния. Предстои ми преглед другата седмица, който вече най-вероятно ще е с коремен при моята си АГ и ще бъде първия ми коремен при нея. Но държа да ми измери шийката и ако каже вагинален директно сядам на магарето без да се замисля. 😀

# 587
Ох, това с меренето на шийката кога трябва да се случи.... Нито АГ при записване на ЖК гледа... Нито на ФМ.. аз ми трябва да си искам (пък ми е неудобно) мн се ядосвам така

# 588
Доколкото прочетох е важно проследяването между 16 и 21 седмица. След това започва постепенно физиологично скъсяване. На първата фетална морфология ми казаха, че в болницата където се следя държат да я мерят особено преди пътуване, а аз вече съм в 16 седмица и много ми се иска АГ да ми даде зелена светлина в петък да можем поне до вкъщи да се приберем да кажем вече на родителите си.

# 589
В моите документи за прегледи пише, че трябва да се случи в периода 11+6 -13 г.с. На преглед при Зебрите казаха същото
Ох, това с меренето на шийката кога трябва да се случи.... Нито АГ при записване на ЖК гледа... Нито на ФМ.. аз ми трябва да си искам (пък ми е неудобно) мн се ядосвам така

# 590
  • София
Няма проблем и с вагинален, и с коремен. Всеки има своето значение, така че няма място за притеснение.

За дамата, която питаше за ФМ, бях при Ивелина Димитрова, страшно съм доволна. Повече от 30 минути, обяснява, показва. После ме прати за кръв за БХС, който излезе след два дни. Обади ми се, за да ми каже, че има риск от прееклампсия и да пия Аспирин. И втората ФМ ще правя при нея.

# 591
За дамата, която питаше за ФМ, бях при Ивелина Димитрова, страшно съм доволна. Повече от 30 минути, обяснява, показва. После ме прати за кръв за БХС, който излезе след два дни. Обади ми се, за да ми каже, че има риск от прееклампсия и да пия Аспирин. И втората ФМ ще правя при нея.
Много благодаря! Чудя се между Гьошева, Димитрова и Атанасова. На Димитрова първия и свободен час е за 04.09, а тогава ще съм в 13+3 и не знам дали няма да е късно при положение, че на вчерашния преглед бебчо отговаряше на 10+6 (по последен цикъл 10+5)

# 592
  • София
Няма да е късно 13+3, но знам, че там май всички обясняват подробно. Аз също я избрах случайно. Бях 12 седмица.

# 593
Значи никой не ме праща на изследвания за прееклампсия, на 29.08. ще ми правят за гестационен диабет. Това каза последно акушерката на ЖК.
Аз ли трябва да проучвам какво да пускам или? Питах дали БХС покрива прееклампсия, но казаха, че не.. аз не пусках БХС, понеже нямало смисъл, понеже пусках пренатален…
а аз съм с наднормено тегло и се притеснявам.

# 594
  • София
БХС е статистика, но мисля, че той показва % вероятност за пееклампсия. Мисля, че е добре да се направи. Иначе Димитрова ми звънна за риска от прееклампсия след резултатите от БХС, на ФМ всичко беше точно. Но моят риск се увеличи, защото вдигнах високо кръвно, преди изследването.

# 595

На мен също не са ми мерили шийката на матката. Чат джипити ми беше казал че се мери мисля, че към 20 та седмица , но той не винаги отговаря правилно

# 596
Явно навсякъде е различно е това мерена на шийката. Аз като ходих на ФМ ми предложиха две цени - 170 и 230 като в 230 влизаше и кръв за прееклампсия(а моя град само такъв тест гледах, че струва 150). Първа ФМ бях в Ст.Загора при д-р И.Иванов, мисля втора да е в Марковс.
Да ви питам това кокосово масло дали е удачно против стрии?

# 597
Мажа се със същото, защото го имам купено за готвене, но не ми харесва ароматът му. Попринцип кокосовото масло не предотвратява стрии, но поддържа кожата добре хидратирана. С него мажа и дължините на косата и ръцете си зимата. Бадемовото масло предотвратява стрии по-добре, но това на Ривена има ретинол, който е противопоказан по време на бременност, затова заложих на възможно най-натуралния метод. Ако имах свинска мас, щях с нея да се мажа 😀 Като цяло трябва да се внимава какво се нанася точно на корема.

# 598
Включвам се и аз веднага след ФМ при д-р Йорданов ( Пловдив , Ню Лайф)
Прегледа мина добре , много подробно и детайлно разгледа бебето. Не е много разговорлив, но в края на прегледа обясни подробно. Всичко е наред , има предложение за пола - момиченце УРААА ☺☺☺ Много шаваше малката , много е пораснала , цели 6 см 😂
След 10 дни каза, че ще се обади за резултатите от скрининга ☺

И след след като се поуспокоих малко да ви попитам смятате ли да пътувате с кола някъде, защото обмислям да отидем на море до Гърция началото на септември, но ще гледам да в близко до голям град с болница. Искаше ми се на Халкидики , но Кавала и Солун са доста далече и не ми се рискува.

# 599
Радвам се, че всичко е наред и честито за момиченцето.
 Аз не останах доволна мълчеше си и отговаряше, ако Аз задам въпрос, иска да ме види след 2 седмици без да каже нищо конкретно просто сърцето не успял да види от позицията на бебето. Започнах да си мисля, че има проблем, но едно просто Не няма или Да има,  нямаше да ме побърква 2 седмици, и не ми даде никакви документи, а познати при други лекари казват, че им дават папка с данни от прегледа.

Включвам се и аз веднага след ФМ при д-р Йорданов ( Пловдив , Ню Лайф)
Прегледа мина добре , много подробно и детайлно разгледа бебето. Не е много разговорлив, но в края на прегледа обясни подробно. Всичко е наред , има предложение за пола - момиченце УРААА ☺☺☺ Много шаваше малката , много е пораснала , цели 6 см 😂
След 10 дни каза, че ще се обади за резултатите от скрининга ☺

И след след като се поуспокоих малко да ви попитам смятате ли да пътувате с кола някъде, защото обмислям да отидем на море до Гърция началото на септември, но ще гледам да в близко до голям град с болница. Искаше ми се на Халкидики , но Кавала и Солун са доста далече и не ми се рискува.

Общи условия

Активация на акаунт