Февруарски бебчета 2026г

• 27 989
  • 800
  •   1
Отговори
# 600
Явно наистина не се е видяло добре Sad А таксуваха ли ви? Вариант за второ мнение …? Наистина 2 седмици да стоиш в неведение е леко притеснително. Аз щях да се побъркам

# 601
Аз бях при Атанасова , останах много доволна ! Обяснява много добре и много подробно , първо ми направи Феталната след това отидох да ми вземат кръв . Но докторката беше супер търпелива,  тъй като бебчо много подскачаше и тя го изкача , за да може да измери хубаво всичко . Препоръчвам я с две ръце ! Резултатите ако не се лъжа излезнаха за 2-3 дни
Успех☺️

За дамата, която питаше за ФМ, бях при Ивелина Димитрова, страшно съм доволна. Повече от 30 минути, обяснява, показва. После ме прати за кръв за БХС, който излезе след два дни. Обади ми се, за да ми каже, че има риск от прееклампсия и да пия Аспирин. И втората ФМ ще правя при нея.
Много благодаря! Чудя се между Гьошева, Димитрова и Атанасова. На Димитрова първия и свободен час е за 04.09, а тогава ще съм в 13+3 и не знам дали няма да е късно при положение, че на вчерашния преглед бебчо отговаряше на 10+6 (по последен цикъл 10+5)

# 602
Благодаря за информацията за бадемовото на ровена, защото мислех да си вземам и не знаех, че има съставка, която не трябва да се използва. Аз на първи ден закъснение пътувах до морето и обратно за 1 ден (450 км), в 7-ма седмица ли да бях пак до морето, сега съм в 13-та и пак сме на море. Пия но-шпа и бускулизин попринцип преди и след пътуване (сутринта и вечерта,ако не забравя) и спираме най-много на час за почивка.

# 603
Таксува ме разбира се, това беше още преди да влезна на прегледа. Опитвам се да се успокоявам. Дано всичко е наред.

Явно наистина не се е видяло добре Sad А таксуваха ли ви? Вариант за второ мнение …? Наистина 2 седмици да стоиш в неведение е леко притеснително. Аз щях да се побъркам

# 604
Аз имах два прегледа по ФМ или по-точно комбиниран БХС. Резултатите и на двата са доста различни (все човешки грешки, като тръгнем от размерите на бебето, до размера на NT, а тези разлики ми костваха притеснения заради разминаването в риска за аномалии).  Времето за получаването им също, като първите ги чаках 3 дена и най-накрая им звънях да си ги искам, пуснаха ги до 5 мин., а по тел ми се оправдава седмица бил срока 😳. На втория преглед ми ги дадоха след час. Обясниха ми, че риска за  прееклампсия, диабет и преждевременно раждане е с точност 84 %. Предвид, че зависи от фактори като фамилна обремененост, например, и е относително дали ще се прояви и при мен. И ако искам  по-точни резултати да си пусна разширени лабораторни изследвания за пееклампсия, както и глюкозно обременяване.  
Прегледите ми бяха полезни само за да се успокоя, ме бебето има носна кост, нормален размер на шийна гънка (NT) и функциониращи органи. За останалите софтуерни предикции, добре че беше пренаталния който да ме увери, че всичко е наред.
Радвам се, че всичко е наред и честито за момиченцето.
 Аз не останах доволна мълчеше си и отговаряше, ако Аз задам въпрос, иска да ме види след 2 седмици без да каже нищо конкретно просто сърцето не успял да види от позицията на бебето. Започнах да си мисля, че има проблем, но едно просто Не няма или Да има,  нямаше да ме побърква 2 седмици, и не ми даде никакви документи, а познати при други лекари казват, че им дават папка с данни от прегледа.

Включвам се и аз веднага след ФМ при д-р Йорданов ( Пловдив , Ню Лайф)
Прегледа мина добре , много подробно и детайлно разгледа бебето. Не е много разговорлив, но в края на прегледа обясни подробно. Всичко е наред , има предложение за пола - момиченце УРААА ☺☺☺ Много шаваше малката , много е пораснала , цели 6 см 😂
След 10 дни каза, че ще се обади за резултатите от скрининга ☺

И след след като се поуспокоих малко да ви попитам смятате ли да пътувате с кола някъде, защото обмислям да отидем на море до Гърция началото на септември, но ще гледам да в близко до голям град с болница. Искаше ми се на Халкидики , но Кавала и Солун са доста далече и не ми се рискува.

# 605
Здравейте и от мен. Включвам се при вас чак след като минах ранната фетална морфология и излезе резултата от пренаталния тест - очакваме момченце. Феталната правих при доктор Амалиев в Пловдив, и съм изключително доволна. Разбрах още през юни че съм бременна, и макар, че имах две прокървявания пътувах и до Гърция, и до морето в България, като над 2 седмици съм тук ( с позволение на лекар , разбира се ). Прокървяването беше много оскъдно, но все още съм на Утрогестан. Пия и разтворим магнезий, а направих и разширеното изследване за тромбофилия - имам лека форма и пия Аспирин протект. Началото не беше никак леко, разбрах още в 4 седмица, че съм бременна и до 12та постоянно гадене. Болки в корема също имах. Надявам се от сърце да е наред всичко до края, след 2 седмици ми предстоят и 4 полета и не малко километри с кола, бебчо трябва да свиква от сега с ежедневието на лудата си майка Simple Smile Пожелавам на всички до края да имаме една по-лека и спокойна бременност и да се радваме на сладки бебчета в месеца на любовта.

# 606
Явно навсякъде е различно е това мерена на шийката. Аз като ходих на ФМ ми предложиха две цени - 170 и 230 като в 230 влизаше и кръв за прееклампсия(а моя град само такъв тест гледах, че струва 150). Първа ФМ бях в Ст.Загора при д-р И.Иванов, мисля втора да е в Марковс.
Да ви питам това кокосово масло дали е удачно против стрии?

Здравейте! От известно време сутрин използвам Maternea, а вечер ми е любимото чисто бадемово масло — именно това: https://www.zoya.bg/%D0%A7%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%B1%D0%B0% … %D0%BC%D0%BB.7820. То попива доста бързо, но сутрин просто нямам търпение да изчакам и ми е по-удобно да използвам крем. Надявам се информацията да ви бъде полезна!

# 607
Момичета, има ли някоя друга "сбъркана" като мен - много ми е студено - постоянно. Сега излизам от банята и треперя от студ, все едно вън е 0 градуса. Нощем на отворен прозорец завита ми е студено.. изоБщо постоянно май...

# 608
Sunshine, същата съм. От както съм забременяла ми беше топло само в големите 40-градусови жеги, които в София не се задържаха много. При всяко леко захлаждане съм все с чорапи, клинове, завита даже 😀 а вечер задължително одеалце и по някое време през нощта се затварям като стане съвсем хладно.

# 609
Момичета знам, че е раничко, но се заговорихме днес с мъжа ми за имена 😁 казах му на мен какви ми харесват и той ми каза ако е момче ще е с неговата буква Г, а ако е момиче ще е с моята буква Р. Той каза Габриел (хареса ми наистина не се бях сетила за това име), но за момиче с Р не се сещам за много и някак все не ми допадат. Имате ли някакви идеи? И за момче с Г също мога да чуя предложения (без Георги😁)

# 610
  • София
С Р може би Ралица, Румяна, Росица, Рая.
Около мен вече има предложения за имена, като съм казала, че искам да е кратко, да звучи добре с презимето и фамилията, но да е лесно за произнасяне в чужбина, защото вече светът е отворен.

Иначе за студеното, аз от време на време усещам някакви студени тръпки, които преминават през тялото, но бързо се оправям. Буквално като вълни са.

# 611
Румина ми звучи хубаво, Рея, Риана Wink

ms_97 направо съм ужасна. На море бяхме предните дни... Вечерта бях в долнище, дълъг ръкав, мъжете даже без блуза 😆 но това снощи чак да треперя от студ... Не е било ...

Момичета знам, че е раничко, но се заговорихме днес с мъжа ми за имена 😁 казах му на мен какви ми харесват и той ми каза ако е момче ще е с неговата буква Г, а ако е момиче ще е с моята буква Р. Той каза Габриел (хареса ми наистина не се бях сетила за това име), но за момиче с Р не се сещам за много и някак все не ми допадат. Имате ли някакви идеи? И за момче с Г също мога да чуя предложения (без Георги😁)

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 08:52 от Sunshine..@

# 612
  • 🌊
Аз пак бях в болница, що ужас и неизвестност преживях барабар с лекарите, за да се окаже вероятна уринарна инфекция със забавяне на перисталтиката.
Записах си магистратурата и виждам, че по единия предмет имам 5 изпита. Лошо ми стана, добре, че ми приключва курса по немски и не ми се гади вече толкова.

# 613
Важното е че поне са открили какво е и е малкия дявол Sad много притеснения и нерви отиват така...
Аз също мислех да запиша една магистратура, но още не съм проучвала..нещо дистанционно или задочно... те от септември ли са?
Alfafa ти ли пиеше Магнерот или някоя друга мацка беше.. само в оранжевата кутийка под формата на таблетки ли се предлагат? Някакъв друг вариант? Не мога да ги пия и това е. Не са ли гладки хапчета ми е зор. И вот Ц 500 и този Магнерот ми вземат здравето... То ги чупя на половинка и пак ахааа да повърна...
Аз пак бях в болница, що ужас и неизвестност преживях барабар с лекарите, за да се окаже вероятна уринарна инфекция със забавяне на перисталтиката.
Записах си магистратурата и виждам, че по единия предмет имам 5 изпита. Лошо ми стана, добре, че ми приключва курса по немски и не ми се гади вече толкова.

# 614
Дами, днес бях на фетална + БХС (16г.с.). Всичко изглежда наред, чакам резултатите от кръвните изследвания. Единственото, което ме шашна е, че доктора обяви, че имам септум в матката (преграда). Flushed Слава богу, с малки размери е - 2.8мм. Доктора не беше особено разговорлив и по време на прегледа не ми обясни какво означава и че крие рискове. Вкъщи като седнах да чета какво е това чудо, се притесних. Пише, че има риск от спонтанен аборт и преждевременно раждане. Освен това било вродено, нямало как да бъде придобито, което най-много ме изненада. При първата бременност през 2013г никой не е видял такова нещо, при следващите две също (едната приключи в 11 г.с., другата в 6 г.с.) и при проследяването на сегашната дотук не е имало коментар, че я има тази преграда. Освен това, през годините назад, при профилактични прегледи също никой никога не е констатирал наличието на септум...
Аз на 27 август съм на преглед при моята АГ, за да коментираме резултатите от изследванията. Тогава ще я попитам как така изведнъж се оказвам с вродена преграда и какви рискове носи това за сегашната бременност.
Но и да ви питам, има ли някоя от вас с подобна ситуация?

Отделно установи контракции в предната стена на матката и ми изписа да пия Магнерот 500.

P.S. с голяма вероятност вече знаем пола. Бебока много шаваше и затова доктора ни даде 90% вероятност, че ще е момче Relaxed вкъщи май само аз се радвам Grin каката искаше сестричка и чак се разплака като й казах, че ще е момче. Таткото по принцип се беше обзаложил, че ще е момче, но последните дни все говори за момиче Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт