Февруарски бебчета 2026г

• 28 051
  • 800
  •   1
Отговори
# 675
Натаспин не замества аспирин, имат  различен механизъм на действие. Аспирина е антикоагулант и разрежда кръвта. Докато натокиназата т.е. Натаспин е фибринолитик, разгражда вече образували се тромби, но не предотвратява появата им-както аспирин например. Само лекарят може да Ви каже, спрямо Вашето здравословно състояние, дали е препоръчително да го пиете или не. Не съм чувала да вреди при бременност.

Sunshine мисля те за резултатите от пренаталния 🫶🏽

Здравейте! А някоя от вас пие ли Натаспин H? Аз го пия, но съм леко притеснена, защото четох в листовката, че не се препоръчвало за бременни..

# 676
Измерих си кръвното нормално е. Но се чудя от какво може да е това главоболие пих парацетамол половин хапче не ми минава. Мога ли да отида на някакъв специален лекар да ми пусне някакви изследвания че не съм много наясно

# 677
Измерих си кръвното нормално е. Но се чудя от какво може да е това главоболие пих парацетамол половин хапче не ми минава. Мога ли да отида на някакъв специален лекар да ми пусне някакви изследвания че не съм много наясно

Аз снощи бях с ужасно главоболие.. главата ми пулсираше и при едно леко движение на главата имах чувството че ще припадна. Не пих парацетамол, въпреки, че може а направо заспах. На сутринта не ме болеше , но това е почти през ден. Нямам желание за нищо от това главоболие...

# 678
Момичета някоя с менструални болки? Писах на АГ каза да пия магнезий. Ама леко ме притесняват

# 679
Момичета някоя с менструални болки? Писах на АГ каза да пия магнезий. Ама леко ме притесняват
И аз от време на време съм така, но нищо не ми казват да пия, единствено си пия витамините и това е

# 680
  • 🌊
Моята мъка се реши - минавам на Стодал и ако вдигна пак температура Парсцетамол при крайна нужда.

За менструалните болки при мен бяха редовно, и до спешен кабинет съм стигала от страх. АГ ми изписа магнерот, АГ каза да вкарам утрогестан вагинално, но ме е бъзе

# 681
До 14 г.с.редовно само нош па до 3х2 на ден но най много съм пила 4 хапчета за деня и като идем в спешност кабинет всичко е ок. Явно трябва да си търпим, доктора последният път ми каза ако няма кървене и остри болки не е страшно. Страх лозе пази.

# 682
  • София
И мен ме придърпва, но щом не е силно, не се притеснявам. Иначе магнезият ми помага много- и за спазмите, и за прескачането на сърцето

# 683
Чета за коремчета си говорите Simple Smile) Офф, моят също е много голям. Така бях в 5-ти 6-ти месец някъде предходния път, ужааас. Аз съм с момиче : ) излязоха ми кръвните. Няма индикации за синдроми, въпреки възрастта ми. Не знам дали беше удачно изобщо да ги давам тези пари, ама дадох ги вече

# 684
Идеален е за бременни, той е хранителна добавка, аз съм го пих първия месец по мое желание и съгласие на АГ, после го спрях. преди като правехме опити инвитро също ми бяха казали да го пия. Дори по-добре от Аспирин, мисля че си разрежда кръвта, дори като съм го пила без да съм бременна и имам чувството, че и кръвообръщението ми се оправя, метаболизма засилва, сваляй по 1-2 кг в периода на пиенето му. Но един доктор ми каза, че е хубаво да се пуска едно изследване като се пие, защото при по дълъг прием влияя на други показатели. Аз съм доволна от Натаспин.
Alfafa днес следобед излязоха - всичко е наред. Чакам отговор от АГ, но на всичко пише много нисък риск. Мислех да ходя до Марковс за преглед, но мисля че няма нужда, просто тъпа статистика от БХС заради години....
Мога да спя спокойно вече, че почити 3 дни ми беше доста притеснено

Здравейте! А някоя от вас пие ли Натаспин H? Аз го пия, но съм леко притеснена, защото четох в листовката, че не се препоръчвало за бременни..

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 20:00 от Sunshine..@

# 685

Прави ми впечатление, че при мен се появяват от продължително стоене на крак. Въпреки че на 20 август като бях на преглед, доктора забеляза контракции по предната стена на матката (аз дотогава изобщо не съм и разбрала, че се случват) и ми изписа 3х1 Магнерот, вчера имах фалшива тревога, заради такива болки.
Хвърлих се да чистя вкъщи, прах, отделно, че ходихме и на разходка за около час в парка, след това готвих и накрая не можах да си довърша готвенето, защото рязко ме сви корема. Спазмите бяха толкова чести, че не можех да разгранича кога започват и кога свършват. Не толкова болеше, колкото тежеше като камък.
Заковах се в леглото, изпих 2 таблетки Но-шпа и всичко мина. Днес съм супер, но ще си имам едно наум да не прекалявам с физическата дейност.
Предните дни също особено привечер пак имах спазми, но не толкова силни. Като си лягах да почивам, минаваха много бързо. И като цяло четох и по стари теми, че масово препоръките на лекарите са повече почивка, магнезий и но-шпа, ако има болки. При силни болки и кървене, веднага на преглед!

А пък аз да ви питам, мислите ли, че вече усещате движения на бебчето? Знам, че е рано, но аз мисля, че започвам да усещам леки сръчквания Blush

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 00:12 от Daisy2613

# 686
Аз вчера сутиен също се разчистих из нас... После пеша до работа почити 3 км ( лека полека) там се наложи седнала, права и малко ходене да редувам и прибиране пак пеша (раница нещо не ми беше и много лека) и на 100м от вкъщи взе и мен да ме стяга корема... Прибрах се - Магнерот, 5 Мин легло и мина.. явно и аз съм се претоварила

Прави ми впечатление, че при мен се появяват от продължително стоене на крак. Въпреки че на 20 август като бях на преглед, доктора забеляза контракции по предната стена на матката (аз дотогава изобщо не съм и разбрала, че се случват) и ми изписа 3х1 Магнерот, вчера имах фалшива тревога, заради такива болки.
Хвърлих се да чистя вкъщи, прах, отделно, че ходихме и на разходка за около час в парка, след това готвих и накрая не можах да си довърша готвенето, защото рязко ме сви корема. Спазмите бяха толкова чести, че не можех да разгранича кога започват и кога свършват. Не толкова болеше, колкото тежеше като камък.
Заковах се в леглото, изпих 2 таблетки Но-шпа и всичко мина. Днес съм супер, но ще си имам едно наум да не прекалявам с физическата дейност.
Предните дни също особено привечер пак имах спазми, но не толкова силни. Като си лягах да почивам, минаваха много бързо. И като цяло четох и по стари теми, че масово препоръките на лекарите са повече почивка, магнезий и но-шпа, ако има болки. При силни болки и кървене, веднага на преглед!

А пък аз да ви питам, мислите ли, че вече усещате движения на бебчето? Знам, че е рано, но аз мисля, че започвам да усещам леки сръчквания Blush

# 687
Sunshine, много се радвам, че вече имаш резултати и можеш да си отдъхнеш!

И аз имах случаи с болки, един път стана - така ме болеше, че едвам вървях.. но минаха с лежане и почивка, бяхме на село и нямаше как да ида на лекар, но четох, че е нормално. Изкара ми се акъла де, май и в темата писах тогава. Май бях в края на 11та седмица, когато се случи

Онзи ден направих 9 км разходка, с почивки, но чак се изненадах. После ме боляха кръста и стъпалата, но в корема никакво усещане, приятно ми беше да се раздвижа, че бях спортна натура преди ин витрото. Сега чакам преглед и разрешение за повече движение.

В една от книгите, които имам пише, че клековете били много удачни за бременни, подсилвали тазовото дъно и който прави 300 (!) щял да роди по-лесно. В момента хич не мога да си представя да направя толкова, но мисля да започна с 20-30 на ден, да видим. Вие правите ли някакви упражнения, йога? Аз не смея още, само разходки

# 688
Аз вече няколко пъти след преглед питам АГ дали мога да правя някакви упражнения вкъщи, но категорично ми забранява. Имам и велоергометър, но и него не разрешава да ползвам и си оставам само с разходките.

# 689
Благодаря, момичета.
Ще започна дс го пия и се надявам да ме отпуснат и мен, защото втори ден продължават. Не е постоянно на моменти, ама не са никак незабележими

Общи условия

Активация на акаунт