Февруарски бебчета 2026г

• 27 976
  • 800
  •   1
Отговори
# 690
Rising_star аз както 2 месеца съм се движила максимум 4 км на ден и то рядко.. вчера направих над 6 и също ми беше добре, преди да забременея ходех на фитнес амаа корковите никога не са били моето 🫤 таа 300 не мога да направя небременна.. какво остава за после с корема 😆

Sunshine, много се радвам, че вече имаш резултати и можеш да си отдъхнеш!

И аз имах случаи с болки, един път стана - така ме болеше, че едвам вървях.. но минаха с лежане и почивка, бяхме на село и нямаше как да ида на лекар, но четох, че е нормално. Изкара ми се акъла де, май и в темата писах тогава. Май бях в края на 11та седмица, когато се случи

Онзи ден направих 9 км разходка, с почивки, но чак се изненадах. После ме боляха кръста и стъпалата, но в корема никакво усещане, приятно ми беше да се раздвижа, че бях спортна натура преди ин витрото. Сега чакам преглед и разрешение за повече движение.

В една от книгите, които имам пише, че клековете били много удачни за бременни, подсилвали тазовото дъно и който прави 300 (!) щял да роди по-лесно. В момента хич не мога да си представя да направя толкова, но мисля да започна с 20-30 на ден, да видим. Вие правите ли някакви упражнения, йога? Аз не смея още, само разходки

# 691

Аз! И при първата бременост( прец цялото време) и сега.
[/quote]

Дея, а по 1 или 2 на ден?

Иначе относно болките - аз имам рядко, но с първа бременност имах често и ми предписаха магнезий.

# 692

Аз! И при първата бременост( прец цялото време) и сега.

Дея, а по 1 или 2 на ден?

Иначе относно болките - аз имам рядко, но с първа бременност имах често и ми предписаха магнезий.
[/quote]

По 1 вечер

# 693
Здравейте, момичета! Имам въпрос, на който знам, че няма как да получа отговор тук, но поне за успокоение. В провинцията съм при родителите си. Те имат две кученца - едно голямо и един пинчер, които много ми се радват и ме чакат. От голямото много се пазех, но днес малкото ме изненада и ми стъпи на корема без да успея да се опазя. То е има няма 2кг пинчерче и не усетих удар или нещо, но сега може би от притеснението или защото не съм ходила по голяма нужда днес имам дискомфорт в корема. В село близо до малък град, където даже не знам дали има АГ съм, а в петък бях на преглед при моето АГ преди пътуването. Чела съм тук във форума за жени, които претърпяват удари от малките си деца или се удрят силно в нещо и всичко е наред, но съм страшна паника така или иначе и сега се притесних.
Да поясня, че цял ден ми е некомфортно на корема, ту от ляво, ту от дясно, а и се старая да стоя повече навън и да се възползвам от това, че съм в къща, а не лежа затворена в апартамент както досега.

# 694
Мисля че няма от какво да се притесняваш, доста околоплодни води, плацента, месце, (малко сланинка не знам дали имаш ) има разстояние до бебето, може дори да не е усетило нищо...мисля че доста добре е предпазено от всички страни.

Здравейте, момичета! Имам въпрос, на който знам, че няма как да получа отговор тук, но поне за успокоение. В провинцията съм при родителите си. Те имат две кученца - едно голямо и един пинчер, които много ми се радват и ме чакат. От голямото много се пазех, но днес малкото ме изненада и ми стъпи на корема без да успея да се опазя. То е има няма 2кг пинчерче и не усетих удар или нещо, но сега може би от притеснението или защото не съм ходила по голяма нужда днес имам дискомфорт в корема. В село близо до малък град, където даже не знам дали има АГ съм, а в петък бях на преглед при моето АГ преди пътуването. Чела съм тук във форума за жени, които претърпяват удари от малките си деца или се удрят силно в нещо и всичко е наред, но съм страшна паника така или иначе и сега се притесних.
Да поясня, че цял ден ми е некомфортно на корема, ту от ляво, ту от дясно, а и се старая да стоя повече навън и да се възползвам от това, че съм в къща, а не лежа затворена в апартамент както досега.

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 14:41 от Sunshine..@

# 695
  • София
Мисля, че няма причина да се притесняваш. Бебето е добре защитено в коремчето, още повече,  че кученцето е малко.

Момичета, възхищавам ви се, че ходите по толкова много. Аз не съм спортна натура, но най-много 20-30 минути разходка и съм гроги, а и почва да ме боли и все ме е страх. Днес влязох да плувам, ами след 3 минути в басейна така ме преряза, че излетях навън с триста и се проснах да лежа като умряла.

# 696
Yellow_girl, и аз съм така имам добри и лоши дни. Понякога имам много енергия и ми се върви, а в други дни докато сготвя и вече и кръста и корема ме болят. Чак вечер като си легна в леглото и усещам едно облекчение все едно съм копаела на нивата цял ден. Любимата ми фраза е "колко е хубаво да си легнеш след цял ден нищоправене". 😀

# 697
Мен на феталната морфология ме натискаха много, чак ме болеше. Попитах има ли проблем те казаха, че бебето даже не усеща и му няма нищо, все пак трябва да измерят правилно всичко и да погледнат. Така че не се притеснявай според мен. И аз имам пинчер, ама моето е 4-5 кг и се е случвало на няколко пъти да ми стъпи на корема.

# 698
Yellow_girl, ти ходиш на плуване? Мислех, че ни е забранено да влизаме в басейн, даже в морето заради инфекции. Аз с голям кеф бих се топнала, но няколко приятелки казаха, че техните лекари са им забранили и даже не съм питала моя..
Иначе и аз имам добри дни с енергия и възможност да се движа в други, в които ставам само до тоалетната и да си взема нещо да ям 🤣 просто гледам да вървя, че да не мина 100 килограма до февруари. А и нали е добре за кръвообращението и за бебето. Иначе днес имам цели 30 клека, няма такъв зор, краката ми са като сополчета 😁

ms_97, не се притеснявай, всичко е наред! Това малко кученце, надали може да навреди на бебето

Lallova, a на теб казват ли ти защо като категорично ти забраняват всичко освен разходки?

Момичета, вие започнахте ли да казвате, че сте бременни? Аз съм казала на шепата най-близки хора (13+3 съм). С някои приятелки умишлено не се виждам и не им звъня, за да не ме питат. Все си мисля, че след преглед Х ще съм готова да казвам, но още не съм.. само аз ли съм така?

# 699
Rising_star и аз може би точно в твоя период 13 + 3-4-5 дни казах на родителите ми и семейството на брат ми, след 1 седмица на свекърите и работодателя, както и на една приятелка. Други все още нямат честта да са информирани по темата... 😆

Бях решила на работа да ходя само с широки рокли, но вчера като сви тозИ студ да видите как се чудя какво да обличам. Днес с един спортен панталон, блуза с дълъг ръкав, че и яке...

Yellow_girl, ти ходиш на плуване? Мислех, че ни е забранено да влизаме в басейн, даже в морето заради инфекции. Аз с голям кеф бих се топнала, но няколко приятелки казаха, че техните лекари са им забранили и даже не съм питала моя..
Иначе и аз имам добри дни с енергия и възможност да се движа в други, в които ставам само до тоалетната и да си взема нещо да ям 🤣 просто гледам да вървя, че да не мина 100 килограма до февруари. А и нали е добре за кръвообращението и за бебето. Иначе днес имам цели 30 клека, няма такъв зор, краката ми са като сополчета 😁

ms_97, не се притеснявай, всичко е наред! Това малко кученце, надали може да навреди на бебето

Момичета, вие започнахте ли да казвате, че сте бременни? Аз съм казала на шепата най-близки хора (13+3 съм). С някои приятелки умишлено не се виждам и не им звъня, за да не ме питат. Все си мисля, че след преглед Х ще съм готова да казвам, но още не съм.. само аз ли съм така?

# 700
Окей, значи не само аз не искам да казвам още 😅 на работодателя планирам да кажа началото на септември. На 1ви съм на преглед при нов лекар, че репродуктивния ми каза да си търся друг 🤣. Мислех да помоля новия да ми даде бележка и с нея при HR и да кажа на тийм Лийда ми. Мислех да кажа чак края на септември, но ще искам повече хоум офис и затова от сега. Нямам сили за цял ден в офиса, много ме бърка да не дремна на обяд, а и се храня по-зле там...
И аз нацелих студени дни като бях там, мале, голямо чудене какво да облека... Всичко широко вече не ми е толкова широко.. но в момента май изглеждам повече напълняла отколкото бременна.

Иначе от вчера сме на село, тук е кучи студ и се събудих с болки в гърлото и май се мъча да се разболявам. Чудесно 🤣

# 701
Rising_Star Защото имам два спонтанни аборта, а и плацентата е още ниско разположена.
Иначе за казването, родителите ми разбраха последни и то след първата фетална. Първи разбраха на работата ми, защото излезнах болничен от рано.

# 702
Ясно, при теб си има причина да се пазиш. Стискам палци всичко да е наред и да си износиш съкровището до край!
Rising_Star Защото имам два спонтанни аборта, а и плацентата е още ниско разположена.
Иначе за казването, родителите ми разбраха последни и то след първата фетална. Първи разбраха на работата ми, защото излезнах болничен от рано.

# 703
Здравейте, може ли да ми кажете какво означава предна плацента , ниско разположена? Това за притеснение ли е? Понеже се записах по каса при АГ и след като обобщи “ Предна плацента, ниско разположена” , веднага попита имала ли съм кървене.

# 704
Аз бях с предна плацента с предишната бременност. Няма проблеми или не съм разбрала да има, просто е разположена на предната стена на корема и изобщо не се усеща като рита бебето. В 8 месец слагай дистанционно на корема си и едваааам помръдваше. А за това че е ниска и въпроса с кървенето, може би трябва да се пазиш малко повече.
Rising_star почвай чайове, мед, някоя мацка беше писала за стрепсил мед и лимон. Мисля че тонзилотрен е ок понеже е хомеопатичен да го пресечеш още в началото. Иначе аз се забелязах, че ако на вън е студено и нощем спим на отворен прозорец и явно от студения въздух, който съм дишала нощем и сутрин ме боли гърлото, лапна един тонзилотрен и няма проблем-минава.
Здравейте, може ли да ми кажете какво означава предна плацента , ниско разположена? Това за притеснение ли е? Понеже се записах по каса при АГ и след като обобщи “ Предна плацента, ниско разположена” , веднага попита имала ли съм кървене.

Общи условия

Активация на акаунт