Февруарски бебчета 2026г

• 22 451
  • 800
  •   1
Отговори
# 780
Здравейте,
Аз също по темата с корема съм сутрин с като преяла, но вечер вече по нараства след храна и вода цял ден и ми стои подут.
За 2-ра ФМ сега съм решила да отида и аз в Марковс, при д-р Павлова, пише часове няма, та може би ще е при когото има за датата, на което ще съм и на преглед при АГ, за да пусна цял ден отпуска. Смятах го, че ще съм 20 седм + 4-5 дни.
Относно магнезия(Магнерот пия) и още се мъча с него с тази таблетка и на 2 да я счупя ми е зор да я пия...

# 781
И аз виждам зор с Магнерот-а, но преди това пих Biolectra и беше ужасно, сама помолих за Магнерот 🙄
Здравейте,
Аз също по темата с корема съм сутрин с като преяла, но вечер вече по нараства след храна и вода цял ден и ми стои подут.
За 2-ра ФМ сега съм решила да отида и аз в Марковс, при д-р Павлова, пише часове няма, та може би ще е при когото има за датата, на което ще съм и на преглед при АГ, за да пусна цял ден отпуска. Смятах го, че ще съм 20 седм + 4-5 дни.
Относно магнезия(Магнерот пия) и още се мъча с него с тази таблетка и на 2 да я счупя ми е зор да я пия...

# 782
  • 🌊
Аз преди много се оплаквах, че ставам като боровинка след ядене и пиене, но сега след 17 седмица нещата коренно се преобърнаха. Коремът ми си седи мек, почти нямам подуване, смали се и почнах да се притеснявам дали е нормално.
Уж трябва да е с размери на грейпфрут, но аз не знам къде намира място да се събере и почнах да се притеснявам. Нямам болки, кървене, умора. Сякаш всичко изчезна и това ме притеснява. Нормално ли е да има такъв период?

# 783
И аз се чувствам така по отношение на симптомите. Корема ми се подува основно вечер и толкова.

Аз преди много се оплаквах, че ставам като боровинка след ядене и пиене, но сега след 17 седмица нещата коренно се преобърнаха. Коремът ми си седи мек, почти нямам подуване, смали се и почнах да се притеснявам дали е нормално.
Уж трябва да е с размери на грейпфрут, но аз не знам къде намира място да се събере и почнах да се притеснявам. Нямам болки, кървене, умора. Сякаш всичко изчезна и това ме притеснява. Нормално ли е да има такъв период?

# 784
Тъкмо си идвам от преглед, всичко с бебето е наред, но на мен ми показа шийка 2,5.см. Препоръчаха повече почивка, но аз не мога да се спра, и се чудя дали да не започна пак Утрогестана. Едната лекарка казва да, другия не…

# 785
Прогестеронът не може да “затвори” или “удължи” шийката, но намалява риска от по-нататъшно скъсяване и преждевременно раждане. Реалното влияние идва от серклаж/песар и редовен контрол, а почивката е допълнителна „подкрепа“. Хубаво е да се пазиш обаче, не е шега работа това.

Тъкмо си идвам от преглед, всичко с бебето е наред, но на мен ми показа шийка 2,5.см. Препоръчаха повече почивка, но аз не мога да се спра, и се чудя дали да не започна пак Утрогестана. Едната лекарка казва да, другия не…

# 786
Коя седмица си, Angie? Аз бих послушала лекарите за почивката, наистина не е шега работа. Не знам какво може да направи и дали може да се удължи шийката, не съм проучвала. Знам, че приятелки със скъсени шийки, ги приемаха в болница за задържане и също препоръчваха почивка.

Аз също вчера бях на преглед, бебо е добре, успокоих се сякаш. Хареса ми новият лекар, избрах д-р Кобаков, струва ми се заинтересован, обяснява. Не знам за вас, аз още не вярвам, че съм бременна, макар че ходя на прегледи и ми показват бебе 😅

Иначе както не качвах, вчера се измерих и съм 3.5 кг нагоре от началото на бременността 🫣 та след като ми позволи леки тренировки, мисля да започна с нещо, поне водна гимнастика, че съм 83 кг, което ми се струва много... А бебето е малко още.. вие правите ли някакви подобни тренировки, упражнения вече, или сте само на разходки?

# 787
Да, ще почивам, искам не искам, бебето е най-важно. Каза ми да пия и но шпа, и магнерот, и да не се натоварвам толкова. Предупредих и в работата, така че предимно ще стоя седнала тук. А иначе влизам в 15 седмица. Качила съм 1,8кг , стартирах 52, но сега като полежа ще кача повече. А за гимнастика или упражнения аз не съм си и помисляла, защото отначалото си ме е страх за бебето, но съм от по-страхливите, възхищавам се на тези, които си спортуват ( ако и бременноста позволява, разбира се ). След седмица ми предстоят 4 полета в рамките на 10 дни, и от сега се чудя какво да измисля.. А иначе бебчо е добре, въртеше се на прегледа, по едно време застана в поза свещ, хихи. За следене, следя се при Амалиев в Пловдив, прекрасен е, и на още едно място, където се води бременноста, в родния ми град.  
Коя седмица си, Angie? Аз бих послушала лекарите за почивката, наистина не е шега работа. Не знам какво може да направи и дали може да се удължи шийката, не съм проучвала. Знам, че приятелки със скъсени шийки, ги приемаха в болница за задържане и също препоръчваха почивка.

Аз също вчера бях на преглед, бебо е добре, успокоих се сякаш. Хареса ми новият лекар, избрах д-р Кобаков, струва ми се заинтересован, обяснява. Не знам за вас, аз още не вярвам, че съм бременна, макар че ходя на прегледи и ми показват бебе 😅

Иначе както не качвах, вчера се измерих и съм 3.5 кг нагоре от началото на бременността 🫣 та след като ми позволи леки тренировки, мисля да започна с нещо, поне водна гимнастика, че съм 83 кг, което ми се струва много... А бебето е малко още.. вие правите ли някакви подобни тренировки, упражнения вече, или сте само на разходки?

# 788
  • София
Непрекъснато ми повтарят, сега го прави, че след това ще си така уморена, че свят ще ти се извии. Доста се дразня на тези изказвания, но знам, че са верни. Иначе толкова се уморявам, че ща, не ща почивам.
Чела съм, че водната гимнастика и плуването са най-подходящи за бременни, както и йога, тези по-бавните спортове, но след като бебка рязко изпротестира последния път, когато се топнах в басейна, май ще ги пропусна. И аз съм от страхливите и вчера като се затичах за автобуса и после се обвинявах, че нещо може да стане.

Момичета, някоя от вас вдига ли кръвно? Вече съм почти непрекъснато със 130-140 на 70, че и пулсът ми стига до 100. Пия Допегит, но май не помага и се притеснявам.

# 789
Аз, също 130/70 средно.
Вчера бях на консултация в 18 седмица АГ измерва 3 пъти кръвно 130/70 и каза, че е високо- трябвало да вдигна Допегита. Опитах се да обясня, че си варива в такива граници от 2020 и не е от сега, но.. иначе бебето върви със седмица напред, предположения за пол- момиче, за 3ти път, но не на 100%.

# 790
  • София
Аз съм на 3 Х 1 Допегит, а максимумът е 4, но явно не ми влияе особено, защото и сутрин 1-2 часа след като изпия хапчето, кръвното е високо. В четвъртък съм на преглед и ще питам, но се притеснявам, че вредя и на себе си, и на бебка.

# 791
Аз съм на 3 Х 1 Допегит, а максимумът е 4, но явно не ми влияе особено, защото и сутрин 1-2 часа след като изпия хапчето, кръвното е високо. В четвъртък съм на преглед и ще питам, но се притеснявам, че вредя и на себе си, и на бебка.
До колко стигат стойностите?
С първата бременност бях на 3х2 Допегит, а след това включиха и още 3 препарата (пак за кръвно).
Момичета снощи, точно след преглед напипах над стария белег от секцио издутина/топче, с размер 3-4 см. До обяд имах леко напрежение и болка при смяна на позата в областта. Писах на АГ, според приятелка може да е срастване или липомче.. Срещали ли сте подобни случай? Иначе всичко е наред след вчерашния преглед..

# 792
  • София
Непрекъснато се върти около 140, а долната е ниска - до 75 максимално.

# 793
Аз на последния преглед понеже влязох притеснена, бях с кръвно 130/80. Моята АГ ми се накара, че съм го вдигнала. Каза ми, че иска да го следя вече ежедневно. По принцип моето е между 110/60 и 120/80. Въпреки това тя ми обясни, че от 130 / 80 нагоре вече не са стойности, които им харесват и трябва да се следят внимателно, заради риск от прееклампсия. Не ми е изписала лекарства, защото я убедих, че е единичен случай.

Момичета, а аз да ви питам друго. Ожаднявате ли вечер? Grinning Аз не знам защо всяка вечер преди лягане ожаднявам най-много, чак ми съхне устата. Последствията са, че после не спя, заради разходки до тоалетна, но и не мога да откажа на тялото да пия вода. През деня също пия доста вода. Не знам защо вечер обаче идва тази жажда...

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 09:04 от Daisy2613

# 794
  • 🌊
Аз съм така с течностите напоследък също + съхнене то на устата. Не казвам вода, защото по някаква причина продължава да ми се гади от нея и пия само кола и сокове.

Общи условия

Активация на акаунт