Прахосмукачка робот - 25

• 7 665
  • 114
  •   1
Отговори
# 90
tinki, нали водата, за да мие робота, излиза от малка дупчица.

# 91
Никога не съм се заблуждава.
И сега не виждам къде са.

# 92
  • Бургас
Здравейте!

От няколко месеца използвам Xiaomi X20 Plus и съм много доволна. Уредът върши всичко сам — изхвърля боклука, пере и изсушава моповете, а цената, на която го взех, беше повече от изгодна.

Имам обаче един въпрос, на който не успях да намеря отговор. 🤔
Живеем в къща на няколко нива, с високи прагове между помещенията, така че се налага да нося прахосмукачката от стая в стая. Проблемът е, че тя запомня отделна карта за всяка стая, но в приложението може да се съхранят максимум 3 карти.

Това означава, че когато я преместя в четвъртата стая, трябва отново да прави ново сканиране и да заменя някоя от вече запаметените карти — което е доста неудобно.

Някой знае ли дали има начин в приложението да се увеличи броят на картите, които може да се запазят?
Ще съм благодарна, ако някой, който вече се е сблъсквал с това, сподели опит. 🙏

# 93
  • София
Предстои ни поръчка на скрин. Попитаха ме на колко см височина искам крачетата на скрина от земята.
Зачудих се, колко е минималното разстояние от пода, в което би могла да работи прахосмукчака-робот?
Нямам никакъв опит. Ще се радвам на вашият! Hug

# 94
Здравейте! Наближават черните петъци и съм в търсене на нова прахосмукачка работо. До скоро имах базов модел от Лидл, който изкара 5-6 години, но бях го дала на майка ми, тя забравила да го зареди и вече не иска да се включва, а и от няколко години и приложението й не работеше. Иска ми се да ъпгрейдна, с две котки и куче съм и много ми помагаше робота в ежедневното почистване.
Ще ми се новата да може и да мие, макар че не знам дали е добра идея, понеже в стаите съм с естествен паркет. Всякакви съвети и насоки ще са ми полезни. Ще чисти апартамент.

# 95
Здравейте! Наближават черните петъци и съм в търсене на нова прахосмукачка работо. До скоро имах базов модел от Лидл, който изкара 5-6 години, но бях го дала на майка ми, тя забравила да го зареди и вече не иска да се включва, а и от няколко години и приложението й не работеше. Иска ми се да ъпгрейдна, с две котки и куче съм и много ми помагаше робота в ежедневното почистване.
Ще ми се новата да може и да мие, макар че не знам дали е добра идея, понеже в стаите съм с естествен паркет. Всякакви съвети и насоки ще са ми полезни. Ще чисти апартамент.
Зависи от бюджета ви. Аз съм с роборок с5 откакто бяха на xaomi. Много съм доволна вече 4 години
Ако се развали ще търся пак такава по-нов модел

Последна редакция: сб, 18 окт 2025, 16:43 от tinki_15

# 96
Не съм определила бюджет, но не ми се ще да давам повече от 1000 лв, все пак моята беше съвсем бейсик и си вършеше работата. Нямам представа какво да гледам като параметри, определено не държа да е последен модел стига да върши работа.

# 97
Съветвам ви да видите и в Амазон или някъде в чужбина как вървят

# 98
Здравейте.
Днес се сдобих с Rowenta Xplore series 45 .
Не знам какво не правя както трябва, но когато я сложа на зарядната станция, лампичката power на зарядната станция,която свети в зелено изгасва. Когато не е на зарядната станция изобщо не мога да я включа . Натискам копчето, и кратко и продължително, но изобщо не реагира.
Успех да я свържа уж с приложението,където пише ,че е на 100%.
Какъв светлинен сигнал трябва да има ,когато се зарежда, зелен,червен или оранжев?
Когато я сложа на зарядната станция и се появи мигащ червен сигнал, след 1мин започва да издава звуков сигнал, който в инструкциите пише,че е проблем със зареждането и да проверя захранването и станцията. Ако натисна  продължително докато е върху станцията светва постоянен зелен сигнал ...
Изобщо много съм объркана 🙁. Дайте ми,моля някакви насоки.

# 99
Здравейте.
Днес се сдобих с Rowenta Xplore series 45 .
Не знам какво не правя както трябва, но когато я сложа на зарядната станция, лампичката power на зарядната станция,която свети в зелено изгасва. Когато не е на зарядната станция изобщо не мога да я включа . Натискам копчето, и кратко и продължително, но изобщо не реагира.
Успех да я свържа уж с приложението,където пише ,че е на 100%.
Какъв светлинен сигнал трябва да има ,когато се зарежда, зелен,червен или оранжев?
Когато я сложа на зарядната станция и се появи мигащ червен сигнал, след 1мин започва да издава звуков сигнал, който в инструкциите пише,че е проблем със зареждането и да проверя захранването и станцията. Ако натисна  продължително докато е върху станцията светва постоянен зелен сигнал ...
Изобщо много съм объркана 🙁. Дайте ми,моля някакви насоки.

Мога да кажа за серия 50, /която е подобна на 45/, на моя възрастна близка е.
С приложението я пращаш на станцията или като падне батерията, сама отива. Когато роботът е извън станцията, тя свети в зелено, когато отиде на станцията, той издава един пискащ сигнал, светва в червено и свети така докато се зареди батерията. Зеленото на станцията угасва веднага щом роботът се закачи за нея.
Когато ти сама слагаш робота на станцията, вероятно не слагаш сензорите точно върху двете стъпала, с които прави контакт. Ако държиш ти да го слагаш, сложи си показалците върху двата сензора, които са на долната част на робота и ги пусни точно върху стъпалата, ще чуеш пискането и червената му лампа ще започне да мига. Не натискай бутона отгоре, той изпълнява други функции - прочети ръководството. Има го на български в книжката и на страницата на Ровента в интернет.

Виж двете черни стъпала на станцията, сензорите трябва да са точно върху тях.

Двата бели правоъгълника са сензорите.

Ръководството е в Документация.

https://www.rowenta.bg/%D0%9F%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B … 7WH-/p/2211401025

# 100
Слагам я аз ръчно на станцията, защото тя изобщо не тръгва за да отиде сама. Слагам я ръчно и гледам да нацеля тези метални пластини точно. Издава писукашия сигнал, започва да свети червена мигаща светлина и след няколко часа опитвам да я включа и не се случва нищо ИЛИ както се зарежда започва да издава мигаща червена светлина 14 пъти съчетано със звуков сигнал, който според инструкциите означава проблем със зареждането.
Така и не разбрах обаче оранжевата и зелената светлина какво показват ( оранжевата май беше да  я с вържа с телефона) Махна Лия. От зарядната станция по никакъв начин няма звуков, светлинен или какъвто и да е сигнал. Да видим дали ще ми я сменят или ще ходи на сервиз.

# 101
Скрит текст:
Слагам я аз ръчно на станцията, защото тя изобщо не тръгва за да отиде сама. Слагам я ръчно и гледам да нацеля тези метални пластини точно. Издава писукашия сигнал, започва да свети червена мигаща светлина и след няколко часа опитвам да я включа и не се случва нищо ИЛИ както се зарежда започва да издава мигаща червена светлина 14 пъти съчетано със звуков сигнал, който според инструкциите означава проблем със зареждането.
Така и не разбрах обаче оранжевата и зелената светлина какво показват ( оранжевата май беше да  я с вържа с телефона) Махна Лия. От зарядната станция по никакъв начин няма звуков, светлинен или какъвто и да е сигнал. Да видим дали ще ми я сменят или ще ходи на сервиз.

Ако е в гаранция отивай с робота в магазина и го смени с друга марка. Аз месеци наред се занимавах - в сервиза остана близо месец, гаранцията изтече, там се свързваше с приложението, а в дома си - не. Накрая извиках Виваком, смениха устройството за интернета, появи се друго приложение и сега уж работи, но не винаги успява да се свърже робот приложение, според кефа му.

# 102
Здравейте,
моля предложете ми прахосмукачка робот от която сте доволни за жилище около 140 м2 без килими, без прагове само ламинат.
Имам много стар Роборок, който вече си изпя песента и е време да го сменя.
От темата разбрах, че почти всички са с мопове за миене с вода, удачни ли са тези станции които ги перат и събират боклука.
Ще бъда благодарна за всякакви съвети на изпробвани модели.
Бюджета е около 1500 лв.

# 103
Здравейте, батерията на робота ми предаде Богу дух. Моля, препоръчайте ми коректен сервиз, който освен смяна, предлага и батерии. Става въпрос за Xiaomi Dreame Bot L10

# 104
Поръчвала съм от stantek.com. Доволна съм.

Общи условия

Активация на акаунт