С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 32 858
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
  • София
И аз щях да кажа, че са изсмукани от пръстите, ако не си спомнях много ясно преди 25 години с първото ми дете как се дразнех по същия начин като свекърва ми идваше и успяваше да го успокои и приспи. Леле, колко се дразнех и си мислех, че не се справям изобщо! Сега ми е много смешно, даже се хиля, докато го пиша, но чувството от тогава си го спомням много ясно, много!
Така че, спокойно, всички сме полудявали по малко покрай първите бебета Simple Smile Ще мине.
Единственото, за което си струва да се бориш, е да обясниш на мъжът ти, че не може да те кара да правиш каквото и да било насила и като не искаш да ходиш при майка му - няма да ходиш. Да не си му подчинена, че ще командори напред-назад. Като толкова му е зор майка му да се радва на бебето - да й го води, ти ще пиеш едно кафе на дивана у вас през това време. Win-win.

# 151
  • София
Авторката е погълната от неувереност, защото няма подкрепата на мъжа си.

# 152
  • София
Аааа, тук не съм съгласна! Увереността трябва идва от теб, не от мъжа ти, стринка ти, учинайка ти, или съседката Пенка.
Бърди е права, обаче по твое време не е имало кой да ти каже, че това е тъпо, а сега има. Жената е пуснала тема, дано се вслуша!

# 153
Бърди, много хубаво си го написала.
Тъкмо и аз мислех да кажа, че всички които обясняват как няма проблем, са с деца от тийнейджър нагоре, т.е. позабравили са първата година на първото си дете.
То така е лесно да си самоуверен.
(Да кажа, че дори и при пълна подкрепа от мъжа, ама пълна за всичко, майката пак може да не е напълно самоуверена при първо и много чакано дете. Човек едно си мисли, пък то друго става.)

# 154
Тя мисли, че детето не я обича и я забравя. Ей, това е голяма глупост.
А за дразненето - според зависи, ако се опитват да ми вземат детето от ръцете, съм щяла да се подразня. Но от това, че баба му го гушка - не.

# 155
Това чувство го изпитах в момента, в който свекърва ми подари първата играчка, привлякла интереса на сина ми. Нямаше как да не си задам въпроса "Как така тя познава детето ми по-добре от мен!?". Беше мимолетно, но наистина неприятно чувство. Въпросната играчка и до днес си е турбо хит и нещото, което вярвам, че не веднъж ми е спасило живота (образно казано) и нервната система. И категорично е следващото най-велико изобретение след огъня, колелото и биберона Joy От друга страна пък, с гърнето удари на камък - няма как всичко да работи при всяко бебе. Животът обаче е много по-лесен, когато човек седне, помисли рационално и се възползва от предоставените му хубавини Simple Smile

# 156
  • София
Наистина не разбирам защо се определя като глупост нещо, само защото не го разбирате. Самочувствието ли си повдигате за това колко сте по-умни, не знам, ама на жената с проблема не помагате никак. То не сте и длъжни де, ама нямам представа защо е нужно да я обиждате.

# 157
Първата дума на моето дете беше "баба". Е, не ми беше приятно, но така се е случило и сега от дистанцията на времето виждам колко глупаво е било да се ядосвам.

# 158
За да се осъзнае, че няма как бебето и да спре да я обича.

# 159
Ако някой се ядосва за абсолютни глупости, трябва ли да го галим по главата и да му казваме колко е прав? Не е ли по-добре да му кажем къде бърка?
Момиче, не се ядосвай, а се възползвай. Да го гледа свекървата час/два, а ти през това време си почивай. Не, детето ти няма да обича никого повече от теб. Ти си му майка, но се възползвай от възможностите да те отменят други хора в грижите.

# 160
  • София
Ако някой се ядосва за абсолютни глупости, трябва ли да го галим по главата и да му казваме колко е прав? Не е ли по-добре да му кажем къде бърка?
Момиче, не се ядосвай, а се възползвай. Да го гледа свекървата час/два, а ти през това време си почивай. Не, детето ти няма да обича никого повече от теб. Ти си му майка, но се възползвай от възможностите да те отменят други хора в грижите.

Точно. Впрочем хората масово така предпочитат. Глупаво, чак впоследствие се усещат, когато вече е късно. За свекървата - изхабили са сума-ти нерви, понякога и връзките си и накрая се оказва, че е било ненужно. Да, можем дружно да оплюем свекървата и какво от това - за кого ще е ползата. Да, на авторката може да ѝ стане готино, ето всички ме подкрепят, аз съм права. Е, и? Кой и какво ще спечели е друг въпрос.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 16:16 от Светулчица

# 161
Благодаря на всички за отговорите. Да,детето е много желани и някак си от началото ми се свиди,може би дето е момче.

# 162
Благодарна бях на колежките си дето ме вразумяваха , тактично, човешки, но с истината за живота. Да съм се развела  без тях. " жени бяхме. Различна възрасти  опит.  Аз по детски, на 19 почнах работа.
 Истината е важна.

# 163
Ако беше момиче по-малко ли щеше да ти се свиди.....😀
Отсега си готова за свекърва.

# 164
Благодаря на всички за отговорите. Да,детето е много желани и някак си от началото ми се свиди,може би дето е момче.

В какъв смисъл, дето е момче.
Защото свекърите предпочитали момиче ли, виждаш, че това са си някакви техни фантазии, някои пък се цупят на момиче.

Общи условия

Активация на акаунт