С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 32 445
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
Имам въпрос, твоят съпруг и брат му в лоши отношения ли са?
Питам, защото се изненадвам от тази специална покана с цел обсъждане на майка им. Явно след като девера е отрязал маминка, отношенията между двамата братя са се обтегнали, защото ако си общуваха редовно, просто няма начин да не обсъждат заедно поведението на майка си.
И друго се чудя, съпруга на авторката е медик, като такъв дали не забелязва манипулациите или е " пуснал капаците" за неприемливото поведение на мама.
Толкова пък да не е обмислял причините за раздялата с първата съпруга, някак не го разбирам.

# 286
Авторката да внимава, да не остане с 3 деца изведнъж. И то в началото, когато трябва да сте най-щастливи какви драми... не го разбирам. И чак ще се кани брат му с цел... ако съм на него няма да ви стъпя повече.
Бившата се е оттървала, затова й поддържа приятелски отношения сигурно. Такива са възможно само когато няма никакви чувства вече, или наистина имаш усещането за лекота на битието след махането на тежък товар.

# 287
  • София
Не са в лоши отноешния, но избягват да говорят по темата, по желание на мъжа ми, но мисля че е редно и то не само аз.

Към момента нямам как да избегнем честото идване до вкъщи, защото живеем много близо едни до други. Когато се връща от работа или от среща с приятелки - идва под предлог, че наминава, че е видяла, че свети/отворено и да ни види. Иначе сме говорили с нея и двамата, че е редно да се обажда и да пита може ли да дойде, когато и напомни, седмица спазва, а след това почва наново.

# 288
Брат му сигурно му е казал, каквото има да се каже по въпроса, и още повече, той сам е бил свидетел на събитията, които са накарали брат му да се дистанцира, а него самият да остане с разбито семейство. Няма какво ново да се чуе на такава вечеря, да не говорим колко ще е неприятна и с какви лоши чувства може да останат. Как въобще си го представяш, ще организираш вечеря, да обсъждат братята майка си.

Не вие двамата - мъжът ти трябва да и каже да престане с тези наминавания. Говори с мъжа си!

# 289
Оле че е видяла, че свети! 🤣 Е, не! Значи трябва да се криеш в собствения си дом и седиш на тъмно. Ами то няма никакво спокойствие значи...то всеки ден свети, но човек има някакви неща за вършене, може ли всеки ден гости. Това да не е хан?

# 290
  • София
Как си го представяш, anelight? Ще спретнете с брата един другарски съд на мъжа ти, за да го уверите колко е лоша майка му? Пък за доказателство и писания от форума?
Ако някой ми организира такова нещо, ще почна да каня майка ми всеки ден да идва, честно, ако ще да е най-голямата нахалница и досадница.

Дадоха се много съвети, с тези наивни действия на фамилен миротворец зорлем ще се вкараш в още по-голям филм, да знаеш.

# 291
  • Пловдив
Обмислям да поканя брата на мъжа ми, на вечеря, за да му покажа и още една гледна точка към проблема.
Каква е целта? Да й натриеш носа? Няма да стане. Най-добре се разбери с мъжа си да следвате определена политика с майка му и да я спазвате и двамата. Дистанцирайте се културно. Няма смисъл от водене на война.
Не смятам, че е натриване на носа. Искам да се види и другата гледна точка, защото брат му е минал през същото и мисля че може да му отвори очите, че нещата няма как да се подобрят  и може само да се задълбочи проблема с времето. Защото той може би не го вижда изцяло, а  и единствената друга гледна точка е моята, което не смятам, че е достатъчно. Не искам да прекъсвам връзката му с майка му, искам да му покажа обаче, че влиянието и върху нас може да бъде пагубно. Не искам да играя театър и всеки път когато тя реши да намине, да се чудя как да избягам с децата нанякъде, за да не стават свидетели нейният начин на общуване. Не искам да гледам как близък човек, уж, руши психиката им, защото търси къде да избие. Не искам и да прекратявам брака си с един добър, грижовен и обичащ човек, само защото има родител с отявлен психологически проблем.
Ти всъщност КАКВО искаш? Защото даже тук даваш мноооого противоречиви сигнали какво искаш. Уж беше да имаш връзка, сега друго лъсва. И ако си така с мъжа си - ясно става защо му е такава позицията.

# 292
По принцил не е лесно да кажеш на човек в очите, че не е добре дошъл,  нито да се криеш като мишка в дома си, ако ти звъни на вратата. Повечето сме възпитани в гостоприемство и, за съжаление,  трудно поставяме граници на близките си роднини. Авторката не иска да влиза в конфронтация нито със свекървата, нито с мъжа си, затова търси някакви обиколни пътища, обаче отговорът през всичкото време е пред очите и.

Мъжът ти просто трябва да каже на майка си, че спонтанните посещения без уговорка и когато него го няма се прекратват. Това е, ти си му жена, не ти трябва ни брат, ни дявол, за да му го кажеш.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 12:05 от Iris04

# 293
Иначе сме говорили с нея и двамата, че е редно да се обажда и да пита може ли да дойде, когато и напомни, седмица спазва, а след това почва наново.
И двамата сте виновни, защото само говорите, но не си държите на думата. Затова тя не ви приема приказките на сериозно.
Като дойде някой без предупреждение и не е удобно, какво е нормално да направиш? Да кажеш "съжалявам, не е удобно сега", или да си зарежеш плановете заради чужд кеф? Много ясно, че няма да ви приема сериозно, ако вие самите не го правите.

# 294
anelight, няма нужда от намесване на трети човек, пък било и брат му или на цял форум.
Ти си бременна, нали? Значи и хормоните ти са почнали да играят, имай го предвид, че реакциите ти може да не са както е обичайно за теб.
Води сама битките си, това е моят съвет.
Казвай всеки ден на мъжа ти - днес не искам да общувам с майка ти, изморена съм, лошо ми е, не съм на кеф. Нека той да се обади на майка си и да каже - недей да минаваш днес, Анелия не е добре.
Ако все пак мине, насили се и не отваряй. Знам, че си възпитана по друг начин, но сега имаш други приоритети. Ти и децата сте на първо място, после съпруг и семейство, след това възпитанието  и чак далеееече назад - на 57 място след колорадския бръмбар - е свека.
После казваш, заспала бях, не съм чула, в банята съм била, къпах се, повръщах.... човек винаги може да има обяснение, че не е стоял диван чапраз на вратата.
Знам, знам, че човек не трябва да лъже, но пак напомням за приоритетите.
За детето, което е обидила, какво да кажа, простотия голяма.
Хубавото е, че вече и голяма и сама ще реже баба си, нещо което и ти трябва да направиш.
Ако нямаш възможност вратата ти да се заключва, което не вярвам да го има в днешно време, сложи едно резе или райбер, не е толкова сложно, ако ти не можеш плати на някого, за пет минути работа е.
А дето искаш да помагаш на някого да получи психиатрична помощ, защото имал проблеми - това е нелепо, ама толсова нелепо и глупаво, че се надявам да помислиш трезво и да не се правиш на майка Тереза. Не е твоя работа! Не бъди нахална като свекърва си.

# 295
  • София
Да, наистина, след като си казала вече и тя мине, просто не отваряш! Боли те главата, изморена си, за Бога, бременна си! Аз, в отпуска, с 16 годишна дъщеря и без кой знае какви ангажименти, ако поискам ще се излегна на дивана и няма да отворя, колкото и да звъни, ти... Ами... или се оплакваш по форуми, или действаш.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 11:09 от Светулчица

# 296
Моята снаха преди няколко дни имаше рожден ден. Поръчах копринена калъфка за възглавница. Аз съм по личните подаръци- изненади. Е да, ама не. Идва синът ми, аз, опаковала, картичка и ми казва: ама тя има две 🙄. И предпочетох да я задържа. Подарявала съм и ваучери, и тя на мен, ама ми е някак безлично. Искам личен подарък да и направя, но какъв.

# 297
Където две, там и три копринени калъфки. Твоята може да е по-предпочитан цвят.

# 298
Парфюми няколко ми е подарявала свекърва ми. Харесвам ги, има добър вкус.

# 299
Аз с парфюмите съм много капризна и смятам парфюма за мноооого индивидуална работа.
Динчо, и аз така в началото , ама нейните били съобразени с интериора. Пък и щом си има, то не е изненада и радост. Сега и аз си имам две калъфки, а тя е без подарък.
Ще и взема ваучер от Дългас, то така всеки път става.
Веднъж и подарих ботушки за масаж, много се зарадва. Оттогава нищо не измислям.

Общи условия

Активация на акаунт