С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 32 837
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Здравейте на всички тук! Отдавна не съм писала във форума,но имам нужда някъде да си кажа,защото чувствам,че взимам да превъртам играта не в добрия смисъл. Ще се опитам да обясня на кратко,но до колкото е възможно в детайли. Започвам.
С мъжа ми сме 6 години заедно,имам дете от предишен брак, "свекърва ми не и (нямам на телефона и с ударение) харесва този факт. Скараха се мъжа ми и майка му защото тя ОЧЕИЗВАЖДАЩО не ме иска (искам да кажа само,че тя се опита да набута тогава 6годишния ми син,че краде пари),изместихме се роди ни се дъщеричка при което тя отново беше фактор в нашия живот.И двамата с мъжа ми тръгвахме прекалено рано за работа за това говорихме с нея да идва до нас (живеем близо) да я води на детска и да може малката да поспива повече. Но (голямото НО) аз усетих,че изчезват неща от дома ни,аз пазаря всичко свършва светкавечно бързо или просто изчезва. Казах на моя (специално за едно олио където липсваха 2 бутилки) и той ми отговаря "ти луда ли си това не е възможно,няма как да стане" и аз му казах "ще купя камери на никой няма да кажа" и така и направих... Потрес! Всяка сутрин,още не съм тръгнала с колата и всеки шкаф се отваря,взимаме си каквото решим,да не споменавам,че явно е майка си търсеше в бельото ми. Показах на мъжа ми и всичко приключи с нея не общуваме и до ден днешен! Но (отново голямото НО). Бяхме на гости точно тази вечер пускат една песен за майката и моя вика уселия... ( ами сърцето ми се скъса) викам си ще говоря с нея (о,да не поясних,че тя нито веднъж не се опита да се извини или каквото и да е било,само някви картички на вайбър ми праща за разни празници ама не и за прошка като се искаше) отивам аз при нея и започвам "утре правиш вечеря,пишеш на синът си да дойдем да говорим и да му се извиниш,да му поискаш прошка и никога повече да не си посмяла да направиш нещо с което отново да му разбиеш сърцето,правя го само заради него" и тя наглата да вземе да ми вика,че било минало тя си била платила и не съм познавала мъжа ми.... аз съм в шок викам кое е минало? Ти да не мислиш,че всичко ще се размине ей,така щото време минало? Тя незнаела какво и било станало,ама как не знаеш като ти ме тарашеше още като бяхме в в тази къща (тя се направи,че не ме чува) тя обичала децата си и не била правила нищо с което да ги нарани при което моя отговор е "само искаше да ни разделиш,въпреки,че синът ти е щастлив с мен" и така се разделихме...аз си тръгнах. (Съжалявам ако имам правописни грешки от бързото писане е,но направо все още треперя). Друго очаквах,след толкова нийни мизерии,а тя наглярката безочлива....
Свекърва ти не я бива. Но и ти си падаш голяма интригантка. И се буташ в отношенията на мъжа ти и майка му. Изобщо нямаш работа там, никаква и никакво право да се разправяш ТИ с нея от името на мъжа си. Можеш го правиш от свое име - да се извинява на теб, за ровене в твоето бельо.
Мъчно ти било за мъжа ти - той да не е малолетен или недееспособен?!!? Да вземе да порасне малко и да се оправя сам. Може и да не иска да има отношения с майка си. Ако иска - да го направи.

Моята ме дразни с това,че дава телефони на малкия.Днес ѝ го оставихме.Пратила снимка на мм на малкия как се е качил на масата и до него някакъв телефон….
Ама много е просто - като не ти харесва как го гледа - не го оставяш.

Моите деца остават насаме с майка ми за повече от два часа откакто най-малкия тръгна на училище. И когато ходят с нея някъде им казвам "Очаквам да сте сериозни и разумни като големи хора и да се грижите един за друг. Гледайте баба си - да не се загуби, да не и откраднат чантата или куфара.", на нея казвам "Не им давай прекалено много пари за харчене." И знам, че те ще спазят каквото им казвам, тя няма.

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 18:51 от Янтра

# 436
Bea, какъв нероден Петко? Нито знаеш дали съм гледала деца, нито нищо. Може да имам доведени? Има варианти много да разсееш дете. Идеята ми бе, че детето е на майка му и останалите хора, било то майка или свекърва трябва да се съобразяват с изискванията на майката на самото дете.

# 437
Важното е той да осъзнае, че има проблем.
Добре де, другият син и снаха ти имат ли проблеми с нея?
Ти си мислиш, че тя не те приема, заради детето ти. А важно ли ти е мнението и.
Той не е женен беше довеждал една девойка,но бързичко се разделиха. А за нейното мнение изобщо не ми е приоритет...

# 438
  • София

По някакъв начин я разбирам, мъж ѝ е, тя му е майка и на нея ѝ е мъчно да гледа, че той страда.
Обаче, Петефче, трябва да оставиш мъжа си да бъде възрастен и да се оправя в живота. Можеш да му кажеш, че на нея си ѝ много обидена и не желаеш да стъпва в дома ти, но той, ако иска да общува с нея, защото му е майка няма да му пречиш. И приключваш темата.
Правиш грешката да изискваш. Приеми, че този човек за теб е бегло познат и ако иска да краде, ако иска да купи яхта на другия си син, ако иска да тича гола по улиците - теб това не трябва да те интересува. Гледай си детето, семейството и се радвай на живота. И имаш огромния късмет мъжът ти да е на твоя страна и да не водиш битки с вятърни мелници!
За телефона - не мисля, че от веднъж даване на телефон ще му стане нещо на детето. Аз също не давах телефони, почти 2 години нямахме телевизия вкъщи, но като се разкапризнечеше за ядене ѝ пусках детско на компютъра и ефектът беше на лице. Въпросът е да не изведе детето навън, даму даде телефона за 2 часа, а тя да люпи семки. Но е факт и, че някои майки изплискват легена, което е излишно.
Но да, най-просто е - като не искаш да ти се бърка не ѝ даваш детето. Тоест, нека го гледа, но в твое присъствие. Зависи за какво се бориш, де.
Например, аз никога не съм давала на дъщеря ми плод след ядене. Никога! Поне час и половина след това. Така съм свикнала и го спазвам и за себе си. Но знаех, че отиде ли при нашите , може да се случи. Майка ми го спазваше, но баща ми - не. При това не умишлено да ме дразни, просто  въобще не му беше в акъла, а тя каже ли "Искам бананче", той веднага ще ѝ даде. Но това бе компромис, който бях готова да направя и всичко бе точно.

# 439
  • Варна
Идеята ми бе, че детето е на майка му и останалите хора, било то майка или свекърва трябва да се съобразяват с изискванията на майката на самото дете.

То голяма привилегия да ти тропосат едно малко дете да гледаш, че и с изисквания. За мен гледането на дете, което не е твое, е голяма жертва и родителите му трябва да са благодарни, че някой ги отменя, а не да тръгват с торбата претенции. Някои баби не горят от желание да гледат внуци, особено малки.

# 440
Детето по принцип е и на бащата, не само на майката. И ако той забрани на тъщата да го вижда, за да не му дава телефон ОК ли е?
Нищо, децата са малки. След една година като тръгнат на детска градина и им пуснат телевизия ще си промените мнението.

# 441
  • Пловдив
Детето по принцип е и на бащата, не само на майката. И ако той забрани на тъщата да го вижда, за да не му дава телефон ОК ли е?
Нищо, децата са малки. След една година като тръгнат на детска градина и им пуснат телевизия ще си промените мнението.
Аз чакам да открият какво ще се случи след като детето получи собствен телефон. Тогава вече настъпва интересното. И особено ако е техничарче. Мъжът ми сложил парола на биоса на компютъра, той грамотен, и завари наследника да мести джъмпери по дъното да преодолява паролата - детето и то грамотно.

# 442
Янтра, е как, никакъв телефон, мама не разрешава. Без компютри и плейстейшън до 18 години. Нищо де, ще ги удари челно влака, няма да им се размине.

# 443
Някои от вас много обичат да преувеличават.
По тази логика да му се даде и алкохол и цигари,то така или иначе ще се навре в някоя лоша среда и ще се научи,така че дай от малко да го научим.
За всичко си има минимална възрастова граница.
Като тъщи и свекърви не могат да се съобразяват с “претенциите” на майката,тогава да не се оплакват,че не могат да си видят внучето насаме.

# 444
Ааа, ние проблем нямаме. Обикновено идвате да се оплачете и очаквате всички да са на едно мнение с вас и да ви пляскат. Посре се и цупите. Ми не ги давайте, губите и вие и децата. Не само бабите.

# 445
Идеята ми бе, че детето е на майка му и останалите хора, било то майка или свекърва трябва да се съобразяват с изискванията на майката на самото дете.

То голяма привилегия да ти тропосат едно малко дете да гледаш, че и с изисквания. За мен гледането на дете, което не е твое, е голяма жертва и родителите му трябва да са благодарни, че някой ги отменя, а не да тръгват с торбата претенции. Някои баби не горят от желание да гледат внуци, особено малки.

Чета тази тема и съм благодарна, че нашите си обичат внучето и се радват да са с нея и уважават правилата. Радвам се и, че моята баба също ме е обичала и не е смятала за жертва това да ме гледа.

За вредата от телефони и таблети се знае отдавна, а и това да се разсейва детето с клипчета и така да се храни създава лоши хранителни навици. Ама тези елементарни правила се смятат за "изплискване на легена" и то от хора, които са израснали без тези неща, та знаят, че и без тях се гледа дете

# 446
Никой не иска аплодисменти,а малко съобразяване от страна на роднини,свързано д гледането на детето.
Дали ще го гледа свекърва или някоя твоя приятелка,какво е значението ,щом се гледа чуждо дете и човек си прави,каквото му скимне?
За какво ни учат нас,хората,да бъдем по-внимателни с чужди неща??!!Еми,щото не е твое,да правиш каквото си искаш с него,а щом и другата страна се е съгласила,значи се съгласява автоматично с условията на родителите на детето.

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 23:11 от Анонимен

# 447
Моята внучка още от съвсем малка гледаше Бейби ТВ, после руски детски и юношески програми. Сега си владее руски доста добре само от ТВ.  Вчера я видях,че докато  си подреждаше стаята, пак си слушаше руски. Отделно се справя с английски повече от добре за възрастта си. Никой нито я кара, нито я ограничава.  Затова съм по-скоро ЗА гледане на ТВ и работа с компютри, телефони, отколкото против. Такова е времето, в което живеят- технологично. И докато не обичаше книгите, сега за десетина дни  прочете почти всичко от списъка за книги през лятото, които са препоръчани  за 5-ти клас. Остават само 2 приказки и го приключва.

# 448
Някои от вас много обичат да преувеличават.
По тази логика да му се даде и алкохол и цигари,то така или иначе ще се навре в някоя лоша среда и ще се научи,така че дай от малко да го научим.
За всичко си има минимална възрастова граница.
Като тъщи и свекърви не могат да се съобразяват с “претенциите” на майката,тогава да не се оплакват,че не могат да си видят внучето насаме.
И аз съм напълно съгласна с това. Аз все още съм с малко бебе и не знам какво ще става за напред, но гледах интервю където точно сравняват гледането в телефон (и телевизор) с топването на пръст във вино/ракия, както преди са правили.

# 449
Доста преувеличено - без компютри и плейстейшън до 18. Дете на 2 години какво точно ще прави с телефон, че да му е нужно да се дава?
Не искам да ми пляска някой.
Щом, ти Боряна, можеш да си напишеш мнението и аз мога. Разликата е, че аз не се подигравам на твоето и не се опитвам да се присмивам, и да обяснявам кой влак ще те тресне.

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 23:36 от LieToMe

Общи условия

Активация на акаунт