С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 32 395
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
Само дето не съм свекърва. Сина ми няма 20, а темата е във форум и какво аз не съм ти писала дали да се оплакваш или не, така и ти не можеш да ми кажеш да пиша ли. И между другото ти се дадоха бая съвети, ако наистина имаш проблем, ще си го решиш. Ако не ще се оплакваш тук с години.

# 526
Да,но за жалост ти хейтиш,отколкото да даваш съвети.Живи и здрави!

# 527
Докато не осъзнаеш, че няма как тези хора да се променят, все ще се ядасваш за твоя сметка. Възползвай се от техните услуги и това е.

# 528
Е какъв съвет искаш? Няколко пъти ти написах- взимаш гледачка или детето на градина и не го даваш на свекърите. Не им вършиш и на тях услуга. И готово. Или приемаш, че като го треда свекървата ще дава и телефон. Какъв по-различен съвет очакваш? Да ти кажем да изхвърлиш телефона и ли?

# 529
Темата трябва да се прекръсти на "С какво да оправдаем лошото поведение на свекървите и да начукаме канчето на снахите"

# 530
Аз не вярвам двегодишно да може реално да пострада от смартфон. То не може да си задържи вниманието повече от няколко минути да гледа нещо, а да цъка приложения хаотично не бих му дала от съображения за сигурност за телефона, те и въобще, стискат, хвърлят, безумна работа. Така че не бих се кахърила, а бабата ако не  иска да и строши смартфона, тя да му мисли

Колкото до турския сериал и плетката, предпочитам ги пред детето да е болно на градина и честно казано, ако жената ще гледа внуче, трябва то да се впише в нейната рутина, а не да очакваме че цял ден ще се прави на аниматор. То и стига да го нахрани, държи чисто, пази да не се удари, нормално е да включи в арсенала и някое детско, или да се  окаже, че детето  е наясно със сюжетните обрати на Малката булка.

Нищо няма да им  стане на децата, само на алергичните да не им се дават опасни храни, че и такива сме виждали в темата.

# 531
  • София
Дадохме ти съвети. Намери си друг вариант някой да се занимава с детето ти по твоите изисквания и няма да имаш проблеми, но явно не ти изнася.

Лютиче бе, мен виждаш ли ме да гледам сериали 🤣🤣🤣.  Аз нямам 50 години. Млада съм и си живея живота. По-скоро на бар ще заведа внучките.

Ирис, това и казах преди няколко страници, но тя си е навила на пръста, че щом телефон е имало, значи детето в застрашено. Застрашен е телефонът.

# 532
Нищо нямало да му стане на детето от смартфона, затова всички авторитетни организации казват никакви екрани преди 2 или даже 3 години. Ама ние си знаем, нали

# 533
Аз гледам новините на ВВС, TF1 и Первий канал (нямам ери на телефона),  тъкмо ще попива детето езици от малко. Да му пея е много вредно, хич не го умея това, ще му се увреди слухът от бебе.

# 534
Децата под 3 години не могат да научат нищо от екрани, това се знае много отдавна

# 535
  • София

Аз пък не разбирам що си мислите свекървите за длъжни,  имате си майки ,дето са перфектни. Свекървата   ненормална , но нея  натискате.

Ето ме - мама на майката. Последната само гледа да хвърли децата, ние с дядката да се оправяме.
Няма изисквания за  режим на хранене,  за екрани. До тук добре, забавляваме се с дечицата.
Ноооо като цъфне и баща им с тях - започват изискванията. Баткото/6г/ трябва да реши поне 5 стр. задачи с 1 неизвестно + да прочете 15 стр. непознат текст + 2 стихотворения. Малката/3г/  трябва да рецитира азбуката дори на сън, да я научим да познава и чете поне 10 букви. Учебници и пособия не се носят - да го измислим.....  И двете деца да нямат достъп до ТВ, онлайн игри и всичко на екран. На плахия ми въпрос - а детски песнички от Ютуб дали може - разрешава, но екрана да е скрит с някакъв текст.
Какво да правим - съгласяваме се, предлагаме на бащата обилна вечеря и го изпращаме с кеф.
После си гледаме децата като деца - да играят, да гледат, да четем и рисуваме.

# 536
То темата не е и за и против екраните. Ама тук някой хора се хвърлят да я защитават със зъби и нокти.
Ако не е екрана ще я ядосва друго, просто там избива цялото недоволство към свекърите. Пак ще попитам, мъжът ти съгласен ли е да не придружаваш свекърите. Съгласен ли е детето да не общува с баба си? Ако да всичко е точно, няма да им превеждаш и няма да имаш нужда да гледат детето.

# 537
В случая няма намесен екран, а просто телефон бил в близост до детето. Шок и ужас, плюс зловещи сценарии как свекървата иска да навреди по какъвто начин може.

# 538
  • София
Какъв екран при две годишно. То ще го поблъска, ще го олигави и след три минути ще го хвърли.
Таблети при деца над 3-4 години се използват за намаляване на дефицити успешно.

# 539
Нищо нямало да му стане на детето от смартфона, затова всички авторитетни организации казват никакви екрани преди 2 или даже 3 години. Ама ние си знаем, нали

Ами помисли реално, колко време може да гкеда двегодишно екран? Сигурно котката ми може по дълго  да си задържи погледа.
Най много да го надъвче, или да го прасне в пода. Ако му пуснеш игра клип, или песничка пред лекарския кабинет, за да мирува, му давам 3-4 минути, преди да почне да се гърчи и изхлузва.

Изпревариха ме даже Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт