С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 32 388
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Да,знае го.Многкратно ѝ се казва за това,но тя си знае нейната.
Имам чувството,че го прави нарочно,защото знае,че нямам друг вариант.
Понякога имам записани часове извън рамките на нашия град,а ние разполагаме само с една кола.Мм не иска да отсъства  от работа,щом има вариант те да го гледат през това време.
На някои часове не е удобно да го водя,защото се провежда важен разговор,а той като вземе да мрънка,няма да протече добре разговорът.
Да повторя - като толкова не ти харесва - организирай си по друг начин живота за да не се налага свекърва ти да гледа детето.

# 556
Както обикновено, не е свекървата проблем и при тази потребителка, мъжът е...

# 557
  • Пловдив
Ама моето предложение - да си организира по друг начин живота е пак валидно.

# 558
Ама моето предложение - да си организира по друг начин живота е пак валидно.
Янтра, тя не иска това. Колко пъти и писахме. Кое не ни е ясно на нас. Тя иска да промени свекървата и да изхвърли телефона. Но не знае как точно да го постигне.

# 559
  • Пловдив
Е няма да стане. Да и го кажа.

# 560
Явно потребителката е набрала много яд и ненавист и затова никакви обяснения и съвети не помагат. Ако не е телефона, ще е нещо друго.

Освен да и пожелаем да си уреди нещата така, че да не и се налага да оставя детето на свекървата, друго не знам какво може да се направи.

# 561
То пък едните съвети... Аз не виждам нито яд, нито ненавист

# 562
Свекървите в темата много добре показаха защо тя съществува.

Апропо, като толкова ви направи впечатление, че свекърите гледат детето, защо не ви направи впечатление, че снахата ходи им служи за безплатна преводачка? И защо пропуснахте, че докато снахата е водела свекърва си по институции, пак за да превежда, дядото не е понечил да утеши плачещото внуче, ами едва ли не се е скарал на майката, че ги няма дълго време и детето реве?

theladyinblack, спри да си им преводач, щом не желаят да се грижат както трябва за детето ти. Дай детето на градина или го гледайте сами и сведете контакта със свекърите до минимум.

# 563
  • София
Няколко човека предложиха да спре да им превежда и да не им дава внучето повече.

# 564
Свекървите в темата много добре показаха защо тя съществува.

Апропо, като толкова ви направи впечатление, че свекърите гледат детето, защо не ви направи впечатление, че снахата ходи им служи за безплатна преводачка? И защо пропуснахте, че докато снахата е водела свекърва си по институции, пак за да превежда, дядото не е понечил да утеши плачещото внуче, ами едва ли не се е скарал на майката, че ги няма дълго време и детето реве?

Добре де, ти никъде ли не видя , че първите съвети бяха да не им превежда и прави услуги, и тя да не се възползва от техните. да не разчита на тях, защото свекървата няма да се промени. Не я знам на колко години  е бабата , аз съм на 51 . Обаче ако снаха или дъщеря имат изиквания към мен да се променям, щото те имат друго схващане за нещата, еми няма да стане. Ако не й харесват методите на бабата, просто спира да оставя внучето. Кое е сложното? И мъжлето, да вземе да се синхронизира с него.

# 565
  • София
Асид, вече писах, че в Германия няма проблем с безплатни преводи. Осигуряват се и в институциите и за прегледи.
Не е нужно и ти и Опосум, които много харесвам, да скачате в защита на всяка крива девойка.За другата свекърва никой не каза нищо, защото сме безмълвни за ровенето и изнасянето на неща.
Тук обаче е чисто използвачество, съчетано с ненавист и неблагодарност.

# 566
Явно ви е трудно четенето с разбиране на няколко потребителки, фиксирани трайно в свекървите. Много пъти и написахме да спре да превежда и да върши услуги на свекърите и да не дава детето. Лично аз над 10 пъти го написах. Какно още искате да я посъветваме- да счупи телефона на свекървата, да ги почерпи гъбена супа, да я набие? Освен да пази дистанция друг вариант не виждам. Но както написах няколко пъти, не мисля, че съпруга е съгласен с тази опция!
И още нещо, какво толкова правят тези хора, та ежедневно ходи по институции да им превежда.

# 567
Аз пък си представих, че и авторката е бъдеща свекърва/ детето й е момче/, та тежко и на нейната бъдеща снаха .
Ще я скъса от изисквания.

# 568
  • София
Колелото се върти. Аз хем се дразня, хем ги разбирам. Майка за първи път си е диагноза. Всичко се изварява, глади, детето слуша само препоръчани от "научни" източници приказки, песни и музика. Гледа или не гледа филми, не яде 90% от нещата, но трябва да има киноа и тибетски гъби 🤣. Подозирам, че всички сме имали подобни фиксации, но не е зле да се отрезвяват младите майки и да оценяват помощта, без която, явно не им се получава.

Много обичам вица - за първото дете всичко се изварява, второто, като падне биберона на земята, само се забърсва, третото, като го видиш да яде от купата на кучето, обръщаш се на другата страна и си казваш, еми това си е проблем на кучето.

# 569
  • В полите на Пирин планина
Трудно е да се намери баланс между това, което изисква родителя и това, което може да изпълнят бабата и дядото. Все пак всеки си има свои разбирания за нещата.
Принципно, ако свекър и свекърва те дразнят по някаква причина, всяко нещо, което правят може да ти се стори неправилно и едва ли не нарочно. Играла съм го тоя филм... Човек трябва да реши кое иска - или да гледат детето, съответно да зависи от тях как, защото няма как да сме сигурни, че изпълняват изискванията, или пък просто да не го гледат. Съответно родителите могат да решат какво и как да помагат на по-възрастните.

Моята свекърва едно време беше решила, че децата задължително трябва да закусват попара. Е, големият ядеше, но малкият няколко пъти доста ефектно бомбардира баба си нея, плюейкия я във всички посоки и тя в крайна сметка се отказа. Мен лично тя не ме чу, че попарата не е задължителна... Сега ми е смешно, тогава се ядосвах.

Отдавна ѝ казвам в прав текст какво мисля. Тя често се фръцка и се сърди, но това не ме впечатлява.

Общи условия

Активация на акаунт