С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 32 323
  • 751
  •   1
Отговори
# 30
  • here and now
biborana , дъщерята на колко ще се жени, че да не може сама да се оправи с "дъртата вещица"?

# 31
Има.моменти, в които човек не може да се защити сам.
И всеки може да изпадне в такава ситуация, дори най-умните и самостоятелните.
Просто понякога е въпрос на малшанс.
Радвайте се, че не знаете какво е, вместо да хвърляте камъни по хорските деца, че са мамини и таткови.
Е защо тогава тук хвърляме камъни по свекървите. В техните очи си защитават детето. Аналогично е!
Ако снахата тормози мъжа си, да. Но в повечето случаи няма нищо такова. От какво го защитава? Аз говоря за други случаи, а не когато свекървата си мисли, че сина и заслужава по-богата снаха или когато си мисли, че тя заслужава отдаден само на нея син.
Има разлика между това детето ти наистина да има нужда от помощ и въображаема нужда от помощ, защото не е станало на твоята.
Нали говорим за големи хора? И не обсъждаме случаи на насилие?
Обсъждаме всякакви случаи.
Защо не и такива на насилие?
Много чести са.
Имах такива познати, тъщата забелязала, че дъщерята е насинена един, два пъти, притиснали я, тя си признала. Говорили са със зетя малко по-остро, т.е. направо са го заплашили.
Най-лошото е, че той живееше изцяло на техен гръб, в тяхната къща, не даваше един лев за нищо, неговите пари си му бяха само джобни. Даже за децата си не даваше и един лев. Бяха го взели на отглеждане още от университета.
И той за благодарност тормозеше дъщеря им. А тя хич не беше глупава, с образование, престижна работа, иначе много силна и оправна жена. Но с травми от детството, заради липсващ баща, които бяха довели до това да търпи тоя готованец.
И не се разведе. Но зетя спрял да посяга.
Така че, и големи хора могат да имат нужда от помощ.
И не казвайте - на мен това не може да се случи. Всеки има слабо място. Въпрос на шанс е да попаднеш или не на човек, който да се възползва и да знае къде да натисне.
Има свекърви, които са вербални насилници, моята бивша беше такава, но това го осъзнах по-късно. И да, смятам, че ако майка ми беше жива тогава, щеше да ме защити и щеше да е по-добре за мен.
А иначе не съм мамина щерка, работех и се оправях сама от малка, даже аз се грижих до другите.
Обаче ето че с опитен човек не успях да се справя на двайсет и няколко.
Аз бих помогнала на детето си в такава ситуация, пък нека това да и струва брака. То пък би било един брак, ако някой не се чувства щастлив в него....

# 32
Има.моменти, в които човек не може да се защити сам.
И всеки може да изпадне в такава ситуация, дори най-умните и самостоятелните.
Просто понякога е въпрос на малшанс.
Радвайте се, че не знаете какво е, вместо да хвърляте камъни по хорските деца, че са мамини и таткови.
Е защо тогава тук хвърляме камъни по свекървите. В техните очи си защитават детето. Аналогично е!
Ако снахата тормози мъжа си, да. Но в повечето случаи няма нищо такова. От какво го защитава? Аз говоря за други случаи, а не когато свекървата си мисли, че сина и заслужава по-богата снаха или когато си мисли, че тя заслужава отдаден само на нея син.
Има разлика между това детето ти наистина да има нужда от помощ и въображаема нужда от помощ, защото не е станало на твоята.
Нали говорим за големи хора? И не обсъждаме случаи на насилие?
Обсъждаме всякакви случаи.
Защо не и такива на насилие?
Много чести са.
Имах такива познати, тъщата забелязала, че дъщерята е насинена един, два пъти, притиснали я, тя си признала. Говорили са със зетя малко по-остро, т.е. направо са го заплашили.
Най-лошото е, че той живееше изцяло на техен гръб, в тяхната къща, не даваше един лев за нищо, неговите пари си му бяха само джобни. Даже за децата си не даваше и един лев. Бяха го взели на отглеждане още от университета.
И той за благодарност тормозеше дъщеря им. А тя хич не беше глупава, с образование, престижна работа, иначе много силна и оправна жена. Но с травми от детството, заради липсващ баща, които бяха довели до това да търпи тоя готованец.
И не се разведе. Но зетя спрял да посяга.
Така че, и големи хора могат да имат нужда от помощ.
И не казвайте - на мен това не може да се случи. Всеки има слабо място. Въпрос на шанс е да попаднеш или не на човек, който да се възползва и да знае къде да натисне.
Има свекърви, които са вербални насилници, моята бивша беше такава, но това го осъзнах по-късно. И да, смятам, че ако майка ми беше жива тогава, щеше да ме защити и щеше да е по-добре за мен.
А иначе не съм мамина щерка, работех и се оправях сама от малка, даже аз се грижих до другите.
Обаче ето че с опитен човек не успях да се справя на двайсет и няколко.
Аз бих помогнала на детето си в такава ситуация, пък нека това да и струва брака. То пък би било един брак, ако някой не се чувства щастлив в него....

Изключително добър отговор! Няма как да съм по-съгласна. Само човек, който не е попаднал на кофти човек, няма как да има представа какво е. Още повече ако си имал родители, които от малки ни учат " ще търпиш в името на брака". Човек може да е оправен, но въпреки всичко да се подведе по грешния човек. Важното е да осъзнае грешката навреме.

# 33
  • София
Вие говорите за домашно насилие от мъжа, Биборана говори за свекървата да каже на златното й яйце, че мусаката не е хубава. Моля ви се, в никой свят не можете да ги сложите на една плоскост Simple Smile
Биборана или има много малка дъщеря, която все още има нужда от майка-орел, или отглежда дете, което не може да се справи в живота без маминка, което вече си е проблем. Мненията са безобразни, чак смешни.
Възпитавайте си децата така, че да се справят в живота без вас, а не така, че да се налага да ги развеждате с мъжете им, защото свекървата им е накривила капата. То толкова неадекватно, че чак като хуморески ги чета примерите Simple Smile

# 34
  • Пловдив
Ако някой напада мой близък, първо опитвам защитата. Ако не е достатъчно и аз минавам в нападение, абсолютно аналогично по вид и сила. И тогава няма сила, която да ме спре. Такава съм си, не мога да се променя.
Ако дъщеря ти е такава мекица, че да позволява да и се месиш в семейството - заслужава си и теб, и свекърва си.

# 35
  • В полите на Пирин планина
Заради такива "загрижени" майки и от двете страни, има много провалени бракове...

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 08:22 от Lady Brinne

# 36
  • Другата България
Вие говорите за домашно насилие от мъжа, Биборана говори за свекървата да каже на златното й яйце, че мусаката не е хубава. Моля ви се, в никой свят не можете да ги сложите на една плоскост Simple Smile
Биборана или има много малка дъщеря, която все още има нужда от майка-орел, или отглежда дете, което не може да се справи в живота без маминка, което вече си е проблем. Мненията са безобразни, чак смешни.
Възпитавайте си децата така, че да се справят в живота без вас, а не така, че да се налага да ги развеждате с мъжете им, защото свекървата им е накривила капата. То толкова неадекватно, че чак като хуморески ги чета примерите Simple Smile
Плашещо е, че е сериозно.
И после свекървите били "вещици"..... аз май не бях чела по-брутална намеса, желание за такава, в чуждо семейство.

# 37
Онзи убиец се наричаше Жоро Павето. Не знам колко е убил, но определено престъпленията бяха в много пъти по-малко.
Не е Жоро Павето, а Светлозар Паралингов. Книгата, която посочих е научен труд, авторът е защитил докторат с нея.

Off Topic.
Предполагам, че говорите за същата книга, но все пак да препоръчам и аз: "От кражби до убийства. Криминалните престъпления в България 1944-1989 г", авторът е Стефан Иванов, доктор на историческите науки.
Мисля, че е изключително важно да се прочете от всички, които смятат, че тогава престъпления не е имало.
Също и от младите хора, на които родителите им обясняват колко "спокойно" се е живеело тогава.

https://www.book.store.bg/p143410639/ot-krazhbi-do-ubijstva-krim … -1944-1989-g.html

# 38
То по тази логика и свекървите да си възпитават синовете така,че да не са им залепени за полите . Значи едните могат,пък другите не могат да се месят в чужди семейства .
 Аз ,за себе си,категорично открих,че когато се събрах със мъжа ми да живеем заедно,в етажа от родителите му ,в тяхната къща,установих,сега след 13 години къде ми е била грешката. Родителите му си мислят,че аз като съм дошла в тях ставам част от тяхното семейство, не че ние създаваме отделно семейство. От там идва целият проблем. Те са имали очаквания към мен,но аз по никакъв начин,не е трябвало да ги оправдавам тези очаквания,понеже,не се женя за Тях. Незнам дали е така при всички или само при тези,които отиват да живеят в къщата на свекървите ,но е факт,че родителите на момчето не осъзнават,че сме отделно семейство и няма как да живеем и мислим като тях.  Не ставам част от тяхното семейство,а СЪЗДАВАМЕ ново семейство. 
 Та за бъркането на тъщи и свекърви... Защо и тъщата да не се бърка,след като свекървата се бърка .

# 39
  • В полите на Пирин планина
Нито едната не трябва да се бърка, а също и мъжката част - свекър, тъст.
Тук никой не говорим за екстремни случаи, в които има нужда от помощ и намеса, а за "мерене на мусаки", което е голяма идиотия (без извинение).

Аз (или съответната млада жена), ако не мога да отстоявам себе си, за какво съм решила да се правя на голяма и да създавам семейство...?!
Тъй де, моята свеки имаше претенции (и още има подобни фантазии), че трябвало да я слушам(е). И майка ми си мислеше такива неща, ама на нея направо ѝ казах, че не е познала.

Скрит текст:
Смешна случка от преди двайсет и кусур години:

С ММ сме гаджета официално вече и решаваме да ходим на планина двамата. Резервирам еди-къде-си, намираме си транспорт и отиваме. Връщам се и майка ми: "ама ти не ме ПОПИТА дали може да идеш..." Моля? Работех от няколко години, не съм чакала да ми дава пари и бях на 27. Само я уведомих, че отивам, естествено. Та такива мити работи...

# 40
Абе да ви се бъркат и двете бе! А защо не и тъста и свекъра! И някоя зълва за разкош. Пък после защо има толкова разводи.
И слагането на тези намеси наравно със насилието ме оставя без думи.

# 41
Е, то като живееш в тяхната къща, няма много как да си отделно семейство. И не знам защо има хора, които продължават да се заблуждават, че ще имат самостоятелност в къщата на нечии родители.

И престанете да намесвате насилие в казуса, самата Биборана говори за манджи и името на детето. Ако двама, да не казвам какви не могат за това да се разберат без да намесват майките си, си заслужават унижението да гледат двете, как са се хванали за косите. Абсурдно е.

# 42
Биборана, смени си настройките , защото до нищо хубаво няма да доведе поведението ти .Нищо хубаво за дъщеря ти.
   Учете ги тези момичета да се борят за "правата"  си сами, не като стане напечено , мама да влиза в боя с гадината- свекърва.  Обидно е такова пъведение към дъщеря ти , честно. Ти самата не я оценяваш, преценяваш , нямаш й доверие, не я приемаш като голям и зрял човек , какво очакваш от другите. И в крайна сметка, тя на сляпо ли ще се омъжва?
    Такива крайни заключения правиш от своите наблюдения, но те далеч не са меродавни, за да си толкова категорична.
   Имам дъщеря, омъжи се на 21 , по свое желание. Вече е на 28 г , но  не си предствям да ме допусне да водя нейните битки.

# 43
Opossum, изобщо не вярвам в историята как зетя насилник спрял, понеже тъщата му е размахала пръст. Ако аз разбера, че зет е посегнал на дъшеря ми, няма да мирясам, докато не я отърва. Иначе не знам дали бих се месила, но за насилие, някой да ми удря детето - ще вярвам после аз как той бил спрял...! Големи глупости. Никой не спира, само се влошават впоследствие.

По принцип винаги има интелигентни начини да се скатаеш от роднини, както и да досаждат, с това да се оправят порасналите ми деца сами. Лекции няма да чета, може да дам съвет, ако изобщо някой ме попита.

# 44
  • Другата България
Да сравняваш насилие с мусака е меко казано нелепо.
И смешно. Blush

Скрит текст:
Opossum, изобщо не вярвам в историята как зетя насилник спрял, понеже тъщата му е размахала пръст. Ако аз разбера, че зет е посегнал на дъшеря ми, няма да мирясам, докато не я отърва. Иначе не знам дали бих се месила, но за насилие, някой да ми удря детето - ще вярвам после аз как той бил спрял...! Големи глупости. Никой не спира, само се влошават впоследствие.
По принцип винаги има интелигентни начини да се скатаеш от роднини, както и да досаждат, с това да се оправят порасналите ми деца сами. Лекции няма да чета, може да дам съвет, ако изобщо някой ме попита.
Естествено, че има.
Но за да се справи човек по такъв начин трябва той самия да е такъв, когато тръгнеш с рогата напред или робуваш на мантрата “щом гадната свекърва може, значи и мама може“, резултатът няма да е задоволителен за никого.

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 09:58 от Merri_An

Общи условия

Активация на акаунт