С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 32 883
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
Е те свекърите искали момиче, ама като гледам се радват и обичат и момчето.
Сега ти се свиди от свекървата, а след години ще ти се свиди от снахата. Момче е все пак.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 16:45 от ~Боряна~

# 166
  • София
Не мисля, че полът е от значение. И момиче да беше пак щеше да е същото. Авторката е много неуверена и трябва да се поотпусне, защото с това само вреди на себе си, а оттам и на детето си. Защото няма как детето да е щастливо с нещастна майка.

# 167
Следващият път, когато мъжът ти каже да ходите при неговите родители, елегантно се измъкни с удобно извинение, например заболял те е кръстът и ще легнеш за малко, пък той да иде с детето. След това два пъти отиваш и ти, след това пак те хваща неразположение и така полека ще свикнат.
Да тръгнеш с рогата напред и да изтърсиш на мъжа си, че те ядосва майка му и няма да ходиш на гости само ще го приведе в режим отбрана и ще се скарате., да не говорим пък, че вероятно ще изтропа всичко на майка си и баща си.
Оттеглянето от отношения със свекърите е хубаво да става плавно и без много сътресения, освен когато положението е напълно извън контрол. При вас определено  не е критично.

# 168
Е те свекърите искали момиче, ама като гледам се радват и обичат и момчето.
Сега ти се свиди от свекървата, а след години ще ти се свиди от снахата. Момче е все пак.
Тя след 30 години ще е на друг акъл.
Може да няма търпение тогава да го пробута на някоя девойка. Wink

# 169
  • Най-красивата страна
Mimkass9685,много добре те разбирам.
Много е дразнещо,когато роднините покажат разочарованието си от пола да детето.Все едно не знаят ,че това не зависи от майката..

Тоя тип свекърви ,като твоята се държат така все едно,че бебето е тяхно,но ако поискаш да им го оставиш за два часа ,ще ти откажат.
Тук е важно да бъдеш по-самоуверена.Ти си майката,ти гледаш детето -значи ще се съобразяват с теб.Не позволявай да ти се качват на главата.
Що се отнася до мъжа ти-да,той ходи на работа,но трябва да обръща внимание и на детето,да прекарва време с него.
Да го разходи,да си играе с него,да му даде водичка...ей такива елементарни неща.

Задължителните посещения са много дразнещи.
Гледай да са по-рядко,ако е възможно
Не може ли например да излезете тримата,вместо да висите там.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 07:42 от Veronikaaa

# 170
  • Варна
Абе какви са тия свекъри, що не било момиче,  що не било момче..Ако са две пак нещо няма да харесат...Grinning Е, то няма угодия.
А пола на бебето е от мъжкия фактор все пак, тези свекъри знаят ли?

# 171
Ще се учудите колко много хора не знаят елементарни неща от биологията.
Да не говорим за генетика.
Имам приятелка, родила  и отгледала две деца, която на 40 години разбра, че зачеването става само по време на овулация.

# 172
  • София
Ама моля ви се - полът на бебето зависи от фризьора.

# 173
Моя приятелка на 40 г(активна в полов живот) за първи път чу думата лубрикант.
Друга моя приятелка още вярва, че бременна ако се стресне и пипне по корема, щяло бебето да се роди с малформация, на което се изсмях и се опитах да й обясня как стоят нещата и отговор ‘ абе аз като ти казвам, майка ми докато е била бременна със сестра ми, се е уплашила от куче и сестра ми се е родила със 7 пръста на крака.. ‘ . ……………. Та, мнооооого необразовани има, най-гадното е, че в днешно време имаме безплатен и обширен достъп за информация, ама масово не желаят да се образоват.

# 174
  • София
Мила авторке, ти си заченала, износила и родила здраво дете. Какво значение има момче или момиче е? Сигурна съм, че и за едното и за другото в огъня ще скочиш, ако се наложи. Болшинството се гордеят с мъжката рожба, но благословени тия, дето имат дъщери. Има и притча по този повод. Каквито и деца да имаме, живи и здрави да са ни.
Как можа да измислиш, че бебето няма да те обича, че баба му ще му е повече майка от теб??? Я излез от тоя филм. Не знам на колко години си, но ми се струва, че си много млада, че ти липсват знания и опит, примери от живота. Слушай момичетата какво ти казват тук. Измежду написаното има много полезни съвети. Използвай ги.
Не тръгвай с рогата напред. Ти как ще се чувстваш, ако мъжът ти откаже да ходи при твоите родители? Предполагам, че няма да ти е приятно. Затова приложи малко женска хитрост. Не чакай свекърва ти да ти го грабне от ръцете ( честно казано едва ли е точно така, както си го описала), а сама й връчи бебето. Нека ти малко да си отдъхнеш. Поглези се на мъжа ти, изпийте по едно кафе и му кажи, че искаш  пак да отидете.
От мен да знаеш - доброто агне суче от две майки.

# 175
Мила авторке, ти си заченала, износила и родила здраво дете. Какво значение има момче или момиче е? Сигурна съм, че и за едното и за другото в огъня ще скочиш, ако се наложи. Болшинството се гордеят с мъжката рожба, но благословени тия, дето имат дъщери. Има и притча по този повод. Каквито и деца да имаме, живи и здрави да са ни.
Как можа да измислиш, че бебето няма да те обича, че баба му ще му е повече майка от теб??? Я излез от тоя филм. Не знам на колко години си, но ми се струва, че си много млада, че ти липсват знания и опит, примери от живота. Слушай момичетата какво ти казват тук. Измежду написаното има много полезни съвети. Използвай ги.
Не тръгвай с рогата напред. Ти как ще се чувстваш, ако мъжът ти откаже да ходи при твоите родители? Предполагам, че няма да ти е приятно. Затова приложи малко женска хитрост. Не чакай свекърва ти да ти го грабне от ръцете ( честно казано едва ли е точно така, както си го описала), а сама й връчи бебето. Нека ти малко да си отдъхнеш. Поглези се на мъжа ти, изпийте по едно кафе и му кажи, че искаш  пак да отидете.
От мен да знаеш - доброто агне суче от две майки.
. Аз и вярвам,защото и на мен така ми грабваха детето, в началото много се дразнех. Интересното беше,че ми го грабваха,точно за десет минути и си ми го качваха горе.😅😅😅😆😆😆.   Аз бих посъветвала авторката,да се абстрахира към случващото се,да бъде малко по хитра и както я съветват другите жени,рязко да си намира работа,я да отиде да си почисти или да си пазарува,да го оставя детето на бабата,да отиде да се види с приятелка или ако ще да седне сама в парка и да си почине. Това желание за детето рязко ще отмине. Напълно я разбирам. С прости и ограничени хора трудно се комуникира. И бих я посъветвала още,когато нещо не и харесва да си го казва,кога на шега,кога по сериозно,за да знаят свекървите,кое може и кое не може да се казва,защото ние си мълчим,а те  ни се качват на главата.

# 176
Чакайте малко. Как веднага лепнахте етикет на секторите, че са прости и ограничени?
    Авторката според мен е млада, както каза Фло, липсва житейски опит.
  Не се вторачвай в такива нелепости, нито ще ти вземат детето, нито то ще те обича по-малко. И аз ще повторя, че нямаш проблем със свекървата, ако има нещо да изговаряш, то това е с мъжът ти. Но ти би трябвало и сама да се справиш с такава ситуация - не ти харесва нещо- реагираш.

# 177
Тя след 30 години ще е на друг акъл.
Може да няма търпение тогава да го пробута на някоя девойка. Wink
Едва ли?! Обсебените от децата си майки и не даващи на никой да ги пипне си остават такива и нататък. Иначе биха се опитали да се видят отстрани и от дистанция и да я преработят тази ситуация.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 12:45 от ornelam

# 178
Благодаря на всички за отговорите. Да,детето е много желани и някак си от началото ми се свиди,може би дето е момче.
Ако беше момиче нямаше да ти се свиди да я даваш на свекървата?

# 179
Аз бих дала съвет да оставите детето на свекърите за час-два, а вие да си починете малко. Отидете и пийте едно кафе с мъжа си на спокойствие Simple Smile
С първото дете наистина е различно. Иска ни се всичко да направим, сами да си го гледаме, но  всъщност и за нас, и за детето е да имаме някакво разнообразие и  да сменим малко обстановката, дори и за кратко Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт