С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 32 445
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
А защо се обясняваш на сина си какво си купила. Това си преценила за подарък, това подаряваш.

# 301
  • на Мелмак
Ами тогава копринено боне за коса и копринено такова за очите?

# 302
Аз пък имам друга логика - щом има две, значи е нещо, което ще ползва, значи е добър подарък.
Ако няма, значи не иска да има, не и трябват и подаръкът най-вероятно ще бъде мушнат в някой шкаф.
Така че за мен това е било хубав подарък, практичен и подходящ.
Затова не се питат мъжете, в повечето случаи нищо не разбират от подаръци.

# 303
А защо се обясняваш на сина си какво си купила. Това си преценила за подарък, това подаряваш.
Нищо не обяснявам, дойде да остави кучето, за да пътуват за рд. Аз приготвила подарък, той ме попари. Тя като си има, не е изненада. 🙄

Толкова ми се иска с нещо да я изненадам, то е ясно, че те става върпос за парична стойност, а за личен акт.

# 304
Аз май не го разбирам така. Ако под изненада разбираш непременно нещо дето го няма, за да го получи първо от теб, е много условно. Защото има 50 на 50 шанс изненадата да е приятна или НЕприятна ако ме разбираш. Както писаха щом не ползва, може да не се е сетила, а може и да не е нейното. Щом има и ползва, значи си уцелила вкуса й, би следвало да се зарадва. Особено ако си го избрала сама без предварително да се допитваш до сина ти.
Май съм за да оставиш калъфката. Може и да добавиш подобен тип аксесоар за сън за коса или очи.
А стремежът за непременно и много лични подаръци, може малко да опиташ да го намалиш, няма да е фатално. Не го пиша с лошо, но може ако тя го усеща да е малко неудобно. Пиша от страната на евентуална снаха повече.

# 305
Ох, като почнете така с тези изненади... В 90% от случаите изненадата не е особено сполучлива.
Това е изводът ми от личен опит и от многобройни наблюдения.
По-добре дай пари/ваучер, за да си купи каквото си иска и хареса. Или питай какво би искала като подарък. Или излезте заедно по магазините и изберете.
Ама „аз исках да я изненадам и мислех, че ще се зарадва“ толкова огорчения за подаряващ и получаващ са донесли... По-добре си го спести.

# 306
Дай калъфката. Човек не може да има прекалено много калъфки за възглавница. Със сигурност ще се зарадва.

Чудесен подарък и личен който показва, че и познаваш вкусовете, аз например не ползвам копринени калъфки и ако ми подари някой няма какво да я правя.
Синът ти пък много наясно с калъфките и кой колко има, моят мъж 20 години продължава да ме пита коя калъфка е негова.

# 307
Не разбирам.защо трябва подаръкът да е изненада, нещо невиждано и нечувано?
Това го правят хората според мен за да блеснат колко са готини и оригинални, а не защото толкова мислят как да доставят радост на другите.
Какво му е лошото на практичен и познат подарък, за който е сигурно че ще бъде използван?
В днешно време е много трудно да изненадаш някого, всичко е достъпно, на един клик разстояние. Ако някой много иска нещо, си го поръчва.
А и синът ти това ли е казал - не ги подарявай, няма да ги ползва или просто че си има и ти се разочарова, че няма да я просветлиш за нещо хубаво.
Младите са много по-запознати от нас за всичко, така че трудно ще стане това, което си намислила, а и не е нужно.

# 308
Че си има две каза, ама ако искам, ще и го даде. Замислих се и още е у нас.
То на хора, дето всичко си иват, трудно се получава. Последно някакви чашки за кафе ги поразиха у нас, поръчах им, едва им ги подарих. Щели те да си поръчат. Снахата съдейства тогава 🤣
Ми не знам. Подарък ми е лично някак, като отношение. Не отбивам номер. И не само за нея, де. Радвам се, като зарадвам някой. Не е да се наместя и блестя, не.

# 309
Аз лично нямам нужда от подаръци от свекървата. Каквото искам, си го купувам. Изключението беше като бях бременна и тя ми даде разни лосиончета и други такива за бременни, които бяха супер и даже не се бях сетила за повечето неща. Сега с бебето пък съвсем не искам подаръци за мен - да дават на бебето дрехи и играчки, аз нямам нужда

# 310
Аз ще ги приема калъфките ако са ти излишни GrinningJoy

Щом си ги съобрадява с интериора...добре че не си ги дала.

Аз например не ща цветя вкъщи в саккии..кагегорично не искам!....имам само две мушката и НЕ искам никакви други. Майка все ми носи или засажда някакви треволяци които зимата хвърлям. ...
Много е гадно да имаш нещо което не искаш но ти е подарено от бризък.

Та щом синко ти е казал че не са ок..добре е че не си ги подарила мисля.
Не се терзай..важното е да са здрави.. всичко др е подробности Grinning

# 311
Ми то така станА накрая. Честито, жива и здрава и те така тЕ. 😀

# 312
  • София
Къде е дразненето от свекървата в оплакването?

# 313
Според мен са супер калъфките. Особено за лятото две далеч не са достатъчни. В тия жеги почти всеки ден се сменят.
Аз бих ги дала. Избрала си ги с желание и добро чувство. А и щом има, значи ги  харесва и ползва.

# 314
А може ли да попитам какъв цвят са калъфките?
Защото те може и да си пасват с интериора. Тайс, ти ми изглеждаш като жена с вкус и едва ли си купила нещо ей така, като да отбиеш номера. Дори подсъзнателно сигурно си ги съчетала с нещо видяно у тях или с вкусовете на снахата.

Къде е дразненето от свекървата в оплакването?
Ами накрая ще се окаже като почти всички други случаи - вината е в мъжа, не в свекървата или снахата.
Дават му подарък, който не е за него, казва: благодаря, ще го предам и точка.
Не му е било работата на него да се обяснява.
И какво значи - ако искаш ще го занеса? Нали затова е купен, да се даде, нямало е нужда от коментари, щом не е подарък за него, взема и носи.

Общи условия

Активация на акаунт