С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 32 401
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
Нямате друг вариант, освен свекървата, но не ми изглеждате благодарни за нейната помощ.

# 496
И тъй като си принудена да използваш бабата, вместо да намериш платена гледачка или твоя приятелка, която да гледа детето, може да преглътнеш телефона.

Аз нямам изисквания как да ми гледат детето безплатно, когато това ми улеснява живота.

# 497
Щом друг вариант не се търси, значи този не е толкова неприемлив.
Когато някой друг гледа детето на доброволни начала, няма на какво отгоре да има големи претенции човек.

# 498
Не ѝ се отблагодарявам?
Получават писмо-оп,мен търсят,за да го преведа,превеждам.Ако искат нещо от тях,им се казва какво трябва да се свърши,за да няма последствия.
Ако е нещо свързано с ходене по имституции-оп,търсят ме,ходяс единия,докато другия гледа детето,превеждам,върши се работа както трябва,а не да ми се казва едно на немски,а да превеждам @без да искам” нещо съвсем различно.
Немският ми е на отлично ниво и те това го знаят,затова и занимават мен,но аз помагам,въпреки че не са се напънали да научат малко език.
Така че не ми говорете кой е неблагодарен и кой-не.
Щом аз мога да им помагам и да могат да разчитат на мен в такива ситуации,е справедливо да не ми правят на инат,а да вземат да занимават детето като хората.
Един път излизаме от един лекар,през това време дядото гледа внука си.И той ядосано ми вика “Ареее,бее,ко напрайте??Детето се пукна да реве!!”
Значи,детето като е послушно е много лесно,ама като е неспокойно,много трудна задача да се успокои.
Бабата веднага тръгна да го взима,но е моя отговорност аз да си укротя детето.Взех го,почнах да му пея,да го гушкам,а тя ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ си изкара телефона,пусна му песнички от ютуб и му държаше телефона така,че да може той да гледа.
Та,на вас ви е май много трудно да си успокоявате децата или внуците по естествен начин,затова оправдавате такова поведение.

# 499
Ех, танто за кукуригу.

Като не ти харесва как ти гледат детето,  търсиш вариант, с който ще си спокойна.
Те няма да се променят и детето ти ще продължават да гледат така.
Всичко друго няма отношение към казуса. Пък помагала си им, превеждала си, затова те трябва да ти гледат детето, ок. Това се случва. Но като не ти харесва как го гледат, сменяш гледачите.

# 500
  • София
Ако снаха ми поиска да пея на децата и аз и мъжът ми и синът ми ще помислим, че се е побъркала. Те са били многократно измъчвани от моето пеене 🤣.
Не си представям и пред лекарски кабинет да се разпея и разтанцувам.

# 501
Пробвай някоя твоя приятелка да укроти разбеснялото се твое дете.
Че тези, които са около мен, се влияят успокоително най-много от майките си.
Не мъчи повече и теб и бабата и дядото. Намери си някой, който ще ти покрие изисванията.

# 502
Чудесно, наемате си гледачка, в чужбина има много опции. Плащаш и поръчваш музиката. А като искат превод от теб отказваш. Не е трудно.

# 503
Пробвай някоя твоя приятелка да укроти разбеснялото се твое дете.
Че тези, които са около мен, се влияят успокоително най-много от майките си.
Не мъчи повече и теб и бабата и дядото. Намери си някой, който ще ти покрие изисванията.

Хем да ходя да превеждам,хем да е спокойно детето,хем да не мъча останали с разревано дете,Еми,значи,не може всичко наведнъж.
Да си намират опция някой друг да им превежда,като има шанс детето да се разреве.

# 504
Доста отмъстително звучи. Нищо не ти пречи да го приложиш. Те си намират преводач, ти гледач, който те слуша на 100% - готово.

# 505
Всички ти го написахме.
Спираш да им превеждаш, те спират да гледат детето и нещата си идват на местата.
Изумително просто е решението.

# 506
За Tagesmutter или ясла кандидатства ли? Сетих се коя си. Като уредиш Tagesmutter или ясла, си правиш срещите, когато детето е там. Не съм имала баби и дядовци в чужбината - работа, лекар, институции, всичко ми беше съобразено с работното време на детската градина. Друг вариант нямах.

# 507
theladyinblack, Вие май хич, ама хич не харесвате свекърите. От това призтичат недоволството и претенциите Ви. Търсите си причини да се самооправдаете.
Ако някой ми оставя да му гледам детето, но да ми дава списъци с изисквания или да ме контролира, ами  няма да стане.  Ще седя аз на тръни, ще си меря всяка дума и всяко действие, да, ама не!

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 16:10 от К.А.Г.

# 508
  • София
В Германия има достатъчни безплатни услуги за превод, включителноюи придружаване по институции и лекари.
Те и в БГ мама да влязат, все някой ще им преведе някой документ, а и син имат, освен ако и той, като тях не е на ниво гутен таг.

# 509
Много са ми забавни бабите, които твърдят, че без телефон и таблет дете не може да се гледа и да се успокои, нищо, че те техните деца без телефони са гледани, а и те самите без телефони са израснали. А пък за тези, които предпочитат да не си видят внучето изобщо пред това да го видят заедно с майка му даже не знам какво да кажа

Общи условия

Активация на акаунт