С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 32 395
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Всякакви случки са разказвани в темата, но на мен наистина ми е трудно да приема, че някоя наистина вярва, че цел и смисъл в живота на бабите е да уморят внучето само и само да натрият носа на майка му. Нито на детето ще му стане нещо от това, че баба му си е пуснала сериала за фон докато то щъка в стаята, нито ще се разболее от диабет заради една мекица. Естествено е да има някакви ограничения, но според мен твърде често границата на здравия разум се прекрачва. Гледаните в саксия деца рядко са здрави и добре приети сред връстниците си.

Последно се шокирах, когато на посещаваната от нас площадка едно детенце разнасяше голяма торба от Кауфланд, пълна догоре с царевични пръчици, насипно - сигурно имаше поне 5 пакета изсипани вътре. И черпеше всички наред Simple Smile Признавам: шокирах се, обаче почти веднага ми стана забавно. Вярно, всички деца ровеха в торбата с ясно на всички колко мръсни ръце, но пък реално какво толкова може пък да им стане... За сметка на съмнителната хигиена, децата пък бяха щастливи да споделят храна и играчки. Все още не мога да се пречупя и да приема за нормално, че децата се цапат и че болести и инциденти ще има, но се надявам да не откача някой ден до степен, че чак да му ограничавам контактите с хора, които не са преминали безумна цедка от капризи.

# 481
Е, ако майката е там аз като баба защо трябва да гледам детето /за по-продължително време като часове/? Извеждам го в парка, ходим на люлки /не екстремни/, пързалки, някой елементарен атракцион в парка. След това вкъщи - кубчета /които все още аз му редя, няма 3 г. и явно му е трудно/, гледаме книжки, прочитам някоя приказка, храня го с каквото са ми оставали. Но след 2+, 3 часа и се чувствам изморена физически, психически. Когато е много малко детето 2-3 г. то и не всичко му се разбира, импровизираш за да разбереш какво иска да каже или да му се даде. Естествено, че ще пусна ТВ-то и ще погледам с него някоя бебешка програма - интересно му, е утихва, гледа с някакъв интерес /може би просто цветни картинки, които се сменят/. В началото, когато беше по-малко, синът ми каза че не му дават да гледа ТВ, но сега и те може би се уморяват само да му измислят занимания и почнаха по малко да го оставят.

Имам приятелка, която се е специализирала в гледането на много малки+ деца, пее им песнички, чете рими, учи ги, търкалят се по земята, търкалят топка, разходки в парка, в зависимост от възрастта им измисля някакви забавления, за които родителите нямат време или познания, или просто и те имат нужда от почивка.

За мен всичко, което е крайно, ми звучи доста пресилено - все пак и ние сме отгледали деца - нищо ново под слънцето всъщност няма.

# 482
Няма как да спреш достъпа на баща до детето му. Това може да го направи съда и аргумент "не искам да дава телефон" е с миниатюрна вероятност да мине.

# 483
Аз като не съм на едно мнение с някого,или не отговарям,или изказвам своето мнение,но не и да лепя епитети и да съдя.Всеки си има свое мнение,но не разбирам защо някои хора си мислят,че тяхната гледна точка трябва да важи и за останалите??
Такова присмиване на различни мнения за мен си е просто един ограничен мироглед.
Днес бяхме с мм и детето на детски център и видях едни родители,които през цялото време снимаха децата си,но не им обръщаха нужното внимание,но това е моята гледна точка,че за мен такова поведение е прекалено,но за тях-не.
Като се роди синът ни,свекървата и мм постоянно ми казваха да правя някакви неща с малкия против уроки,така била правела другата снаха със сина си.
Еййй,как се ядосвах,но гледах да не им правя забележки,а просто демонстративно показвах,че ще правя какво си пожелая с детето си(нали,не в този смисъл,а в този,че ако искам ще му слагам един обърнат и един от правилната страна чорап против зли очи),и така.И с времето спряха да ми казват Simple Smile

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 14:00 от Анонимен

# 484
  • София
Казусът не беше ли, че на масата е имало телефон, а детето се покатерило на нея? И е на 2 години и телефонът е стар?
Как от тази случка се стигна до седене пред екран? Ако две годишно си задържи вниманието за час ще съм впечатлена.

# 485
Както и   ако бабата  не се справи от първия  път, има право на дубъл, и тя се учи.
 Като минат десетилетия си забравих и подход,  и песнички.

# 486
Казусът е че свекървата докато гледа внучето е като в роман на Оруел. Наблюдавана и в строги рамки.
А ако е обичаща баба, надали ще му навреди.
Да, аз питах как ще постъпите, ако не желаете екранно време, а таткото дава телефон? Щото детето обикновено е на двамата родители.

# 487
Логично е да си помисля,че му е дала телефона за игра,защото тя го съхранява на друго място,а щом това устройство е в непосредствена близост до детето,значи то си е играло със смартфона.

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 14:28 от Анонимен

# 488
Как играе с него? Включен е и на него върви игра? Гледа клипчета?  Гледа филмче , слуша песничка?Или просто го премята през ръцете си?

# 489
Как играе с него? Включен е и на него върви игра? Гледа клипчета?  Гледа филмче , слуша песничка?Или просто го премята през ръцете си?
На масата е телефона, дори не е в ръцете на детето!

# 490
Баба му отключва екрана и той си играе с него-натиска приложения,влиза в камери,снима..достатъчно концентриран е.
Аааа,дааа,той е сложен за украса на масата Grinning

# 491
Аз, когато синът ми беше бебе, мъничък, се опитвам да му пея песнички, но ММ /бившия/ винаги ми казваше "защо не пробваш първо с добро" - шегичка. Много песнички и стихчета в рима знаех, ама след 30 г......  Иначе и "моите" имат записани песнички на телефона, но колко често му ги пускат не знам. Ако трябва да сравнявам вредността на ТВ и снаксове, мисля че 30-ина минути е по-добре отколкото да се купуват сокчета, неща за "гризкане" /от тъпата реклама/.
По повод на хигиена, бях млада "работничка", когато една "възрастна" за мен колежка, на цели 42 г. /хаха/, ми разказа нещо от нейното майчинство /действието се развива "миналия" век/. С детенце на около 2 г. седи в Докторската градина, забила нос в книга, детето става, пада, рови нещо в прахта. Поглежда го, той с издути бузи, явно нещо има в устата му. И какво да види - шушлюпини от семки от земята на някой/и от преди това. С пръст ги е вадила от устата му, явно са били доста. Естествено, че изпаднала в "шок и ужас", чакайки някой болест да се прояви при детенце. Нищо не се е случило, само един плюс за нея - повече никакво изваряване на прибори, гладене на 90 градуса, ежедневно миене с белина. Разбира се, не е нужно някой да пробва за да разбере, просто не е необходимо вманиачаване.

# 492
А детето защо е при свекървата след като тя му дава телефон, което за майката явно е фундаментално вредно? И свекървата знае ли го това?

# 493
Да,знае го.Многкратно ѝ се казва за това,но тя си знае нейната.
Имам чувството,че го прави нарочно,защото знае,че нямам друг вариант.
Понякога имам записани часове извън рамките на нашия град,а ние разполагаме само с една кола.Мм не иска да отсъства  от работа,щом има вариант те да го гледат през това време.
На някои часове не е удобно да го водя,защото се провежда важен разговор,а той като вземе да мрънка,няма да протече добре разговорът.

# 494
  • София
Аз направо не мога да повярвам как по снимка се прави цял сценарий, но явно има достатъчно време докато бабата разваля детето.

Общи условия

Активация на акаунт