С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 32 395
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
Понякога бабата не е молена да гледа дете. Понякога от нея просто това се очаква. Да не почваме пак с темата длъжни ли са бабите да гледат внуците.
   Но ако една майка вижда, че бабата не се съобразява с нейните възгледи за отглеждане на дете, просто не разчита на тази баба. Не се опитва да я променя.
  Аз давам на внучката да гледа детско, но на тв, не е непрекъснато.  На телефона си пускаме музика, ние слушаме много музика у дома.И тя обича докато се люшкаме напр. да слушаме Жълта рокля, италианска музика, бг любими парчета имаме.

# 466
Марулета, разбира се, че и това го има. Около мен са повече баби, които се сърдят, че детето не им се остава насаме да го гледат. Не знам, не смея да ги питам защо искат насаме да гледат внучето, но ми прави впечатление. 😀

# 467
Ще го угояват като в Хензел и Гретел, за да го изядат, защо иначе?!? Чак пък страх от родителите ви.
Майките, които забраняват всякакви устройства до 3 години, нищо ли не включвате пред детето? В пълна тишина ли живеете? Радио в колата? Музика, докато сте вкъщи?

# 468
Пускаме и радио в колата и музика вкъщи, когато ни е кеф. Не може по цял ден нещо някъде да бръмчи и да създава фонов шум.
Екрани не пускаме. Точно по този начин ограничаваме и себе си, което вярвам е за добро.
Даването на телефон на бебе няма дори на коментирам. И да, 2-годишното е бебе.

# 469
Ако майка Х има правила и иска на сто процента детето да се отглежда по тях....си го гледа/т САМИ с таткото.
Единствено така ще е сигурна че всичко ще е ток и жица...
Факт.

# 470
Ако майка Х има правила и иска на сто процента детето да се отглежда по тях....си го гледа/т САМИ с таткото.
Единствено така ще е сигурна че всичко ще е ток и жица...
Факт.
Даже и без таткото, че и там ако ми тайно клипче, на някои майки ще им се изправи косата.
Фрезия как пишеш тук без екран? И как от 5 минути стана цял ден?
Дозата прави отровата важи за много неща в живота!

# 471
Малко прекалени ми се струват тръшкането и истериите покрай екранното време. Как ли пък в следващите 10 години няма да се слуша музика и да се гледат новини у дома, щото видиш ли, "екранно време". Далеч по-голям проблем са клетките на мобилните оператори, накацали по покривите на всеки трети блок и рутерите по апартаментите, но за тях никой не се е затръшкал. Същата параноична история като с микровълновите навремето. Чакам деня, в който някой ще ми обясни, че не трябва да си чистя дома, защото препаратите са химия, макар че технически водата и въздуха също са.

# 472
Бащата и майката могат да обсъдят възпитанието на дете си, за да не се стига до ограничавате на достъпа на бащата до него.
Моите родители така ме възпитаваха и продължават да обсъждат за всяко нещо, цивилизовано. Майка ми не е ограничавала баща ми и “достъпа му” до мен.

Не става въпрос за 10 години, а за дете на 2 години. За препаратите също има доста статии и научни обосновки кои съставки за вредни.

# 473
Да разбирам, че ако бащата не е съгласен и даде телефон на детето, ще му спрете достъпа и на него. Чудесно, направо си го представих.

# 474
Ох, тук големи смехории има понякога.Що бабите искали да им оставят внуците на саме?! Честно ли?Ако ще оставите детето да ви го гледат, вие що им висите на главите?  А две годишно бебе може да вземе телефон и да го разглежда както върти в ръчичките си обикновенна играчка. Ние сме давали на внучката стар, неработещ- гледа,гледа, повърти го и го хвърли.И така със следващата дранкулка.
   За да не бъда криво разбрана, аз съм от послушните баби. Следвам стриктно инструкциите, дори сама си ги искам. Гледам дребоса, но веднага щом баща й свърши работа, да идва да си я взима. Предстои август да я гледам, но съм предупредила, че вечер си отива у тях. Питам за основни неща-сладолед, басейн, плодове какви, месо какво. Идваха преди малко, пусна ми на моя телефон в тубата някакви две песни, дето избухва на тях. Питах я откъде ги знае, ми от сити тв.У тях на двора непрекъснато звучи музика.Зет ми е вързал домашното кино с екран и колонки и навън.
   Има хора, които не искат и не обичат да стоят  съвсем  на тишина без фонов шум.

# 475
Ами написах, че ще си обсъдят нещата родителите и ще стигнат до консенсус. Така съм виждала, така съм възпитавана. Може и за 10 минути да се пуска телевизора, но и двамата следва да са съгласни с това.

За бабите го написах, защото съм чувала баби, които се сърдят и казват, че не могат хубаво да се видят с внучето като е там майка му. Това не разбирам защо е и попитах. Чак смехория не смятам, че е.

Говорим за съвсем различни неща и няма общо с теб марулета и с това дали ти си послушна баба и приличаш на описаните от мен.

Тук, в темата за свекървите, недай Боже да кажеш нещо … за свекървата. 🤣 Нали затова е темата, какво толкова чак детето да не вижда баща си заради един телефон, че бабата искала да ходи по почивки пък я натискат да гледа детето. Различни семейства, различни хора. Както снахата може да се защитава, така и свекървата може да се защити, да откаже да гледа внучето и да замине на Китен с приятелки.

# 476
Работила съм в достатъчно градини и заявявам смело, че самите директори махат телевизорите, тъй като имат заповеди от общината.
Преди години може да е било всякак, от 3-4 години телевизори няма.
А относно интерактивните дъски се ползват за образователни цели, като има чести проверки от директор за спазване на дневния режим. Така е поне в големите градове, за малките населени места нямам наблюдения.

# 477
Всички грешим. Даже си знам  и грешките и оправданията.
 Илюзиите са в напъните да направиш еднакъв с теб друг човек.
 Проблемите са от не съвпадане.. на очаквания.

това да гледаш дете под зоркия поглед на майка му особено, ми се струва обидно - или имаш доверие  или нямаш и  не даваш дете . тя да не е в клетка за наблюдение.

# 478
LieToMi, не разбрах какво искаш да кажеш.
    Естествено,че първо и само родителите ще обсъждат какво се случва с детето им и как ще се отглежда.Всички други се съобразяват. Ако родителите намират нещо, което не е в съответствие с техните разбирания, просто си гледат децата сами, с наета бавачка или както там могат.
   Не разбрах как майка ще ограничи бащата да прекарва време с детето, дори и да му дава телефон , освен ако не са в раздяла и с дадено попечителство по съответния ред.
   Ако дъщеря ми ме ангажира да гледам детето, а в същото време ще ми виси на главата, за да ме наблюдава, сори, ама да си вземе детето и да ме остави да си почивам. Значи, гледай детето,ама аз те наблюдавам.Т.е. нямам ти доверие, но някой трябва да поеме грижата. Малко в повече ми идва. Същото ще чуят и сина и снахата в такава ситуация.
    Тъй като имам опит , го разказвам. Или не може?

# 479
Така, Марулета, за ограничаването на бащата е написано от Боряна по-нагоре. Какво ще стане, ако бащата даде телефон и той ли няма да вижда детето.
Второ, написала си, че са смехории някои неща, попитах кои. Съвсем нормално съм задала въпрос, без да обяснявам колко опит имам или нямам.
Трето, всеки има право на мнение и съвсем нормално е то да е различно.
И накрая, не съм писала снахата да виси на главата на бабата и да иска от нея да гледа детето. Говорим да виждане от бабата на детето и нейната нужда да са насаме. Абсолютно валидно е, ти, около себе си, да нямаш такъм тип свекърви или тъщи, които го коментират и се цупят, че виждането на внучето е в компанията на майката.

Общи условия

Активация на акаунт