С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 32 382
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Напротив Таис, баш са се намерили. Един интелигентен човек ще е над нещата, няма за два душ гела да пуска цяла тема. Ще прецени, че толкова им е капацитета и ще подмине. А и написах как пише овца....

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 11:20 от ~Боряна~

# 586
Сърдите се на свекървите, но често се усеща същината на оплакването , усеща се човекът. Нито снаха ,нито свекърва са свещени индийски крави да не се закачат. Като има грешки се сочат, аз харесвам така. Друг въпрос мога ли да се поправя ,като чета тук си мисля колко гафове съм правила. Ние  не се сърдим пък. Рекваме си нещата,  изговаряме ги. Иначе не сме по-различни , все има нещо.

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 11:59 от Бор_яна

# 587
Напротив Таис, баш са се намерили. Един интелигентен човек ще е над нещата, няма за два душ гела да пуска цяла тема. Ще прецени, че толкова им е капацитета и ще подмине. А и написах как пише овца....
От постовете и личи превъзходство над цялата мъжова рода. Дали е обосновано, не знам. Но тя така го чувства и го показва.
Идеална бъдеща свекърва. Съди брата на мъжа си, че си стои в България, че иска подаръци, съди свекърите, че са неуки и не знаят как да гледат детето, накара мъжа си след работа да ходи да купува душ гелове, защото въпросът за нея беше принципен.

# 588
Тайс, тази джидажана баба няма начин да е свекърва! Абсурд!
    Да се чудиш не познават ли родата на мъжа си преди да се вземат. И кой отгледа тия златни мъже?
   По-назад в темата авторката каза,че имала разговори в други населени места, на които детето пречело. От там съдя, че тя работи.Докато работи, някой трябва да гледа детето - детско заведение, бащата, бабата и дядото. Явно  бабата и дядото не са   кадърни за тая работа, бащата и  градината очевидно не са опция. Амииии, авторката спира да работи и си гледа детето както смята за правилно.
    Малко работата е като оная приказка -Боли ме, сърби ме , драго ми е.
   Някой питаше за дядото - моята внучка, която често гледаме и обожава дядо си, имаше период ,в който такива истерии спретваше, че наистина само майка й я овладяваше. Беше на около две години. Мина и този период. И е чуждо дете, да.
   А по-назад в темата имаше една баба , дето с мръсни дрехи сядаше на леглото. А защо с мръсни дрехи я допускате до детето, ако авторката още чете тук.
    Изобщо не смятам, че е правилно поведението на такива баби, които поне малко не се съобразяват с родителите. Но ако не сте съгласни с начинът на баба, просто не давате детето на баба. Оправяте се сами. Никой няма да играе по вашата свирка, защото вие имате нужда. И никой няма да се промени заради вас. Нито вие заради тях, нали?

# 589
Децата на доведения ми брат могат чудесно да боравят с телефон от 2 години още. И си личи, че знаят какво правят, а не просто да щракат и да лигавят телефона.
Буквално си взима телефона, отключва го, отваря си ютуб, избира си с търсачката коя песничка или детско, гледа и после го спира, излиза от ютуб, после затвори всяко отворено приложение. В смисъл, адекватни движения си прави, не на посоки.
Та щом те са така предполагам е съвсем възможно да има и други такива деца.

# 590
Тоест може и да чете значи.

# 591
  • София
Запишете ги в МИТ, докато Тръмп и тях не подгони.

Прочетох за геловете, няма да се хабя повече. 🤣.

# 592
Ре, дай линк, моля!  Стана интересно.

# 593
Ре, дай линк, моля!  Стана интересно.

Няма нужда от линк - в началните постове на авторката е темата.

# 594
Е, айде сега, няма нужда. Благодаря на Боряна. Забавно четиво.

# 595
Тоест може и да чете значи.

Ти пък..... те сега проговарят преди да навършат месец.

# 596
Не е задължително да може да чете, за да се справя с телефона. Запомнят надписите като картинки. Малко ли неграмотни хора имат смартфони и много добре се оправят с тях.

Скрит текст:
Синът ми беше на 5 години, когато си взехме първия компютър. Много бързо се научи да се ориентира и да си пуска разни неща, включително и в интернет. Тогава още не можеше да чете, плюс това всички менюта и надписи бяха на английски, та със сигурност не ги е чел.
Но пък имаше сайтове с много и най-различни образователни игри, та го оставях да си играе на тях на воля.

# 597
Не е задължително да може да чете, за да се справя с телефона. Запомнят надписите като картинки. Малко ли неграмотни хора имат смартфони и много добре се оправят с тях.

Скрит текст:
Синът ми беше на 5 години, когато си взехме първия компютър. Много бързо се научи да се ориентира и да си пуска разни неща, включително и в интернет. Тогава още не можеше да чете, плюс това всички менюта и надписи бяха на английски, та със сигурност не ги е чел.
Но пък имаше сайтове с много и най-различни образователни игри, та го оставях да си играе на тях на воля.

От чисто неврологична гледна точка, фронталния лоб на кортекса започва да се развива на двегодишна възраст, и колкото и бърз да е този процес, и на родителите да им се иска детето им да е гениално, чисто физиологично някои неща просто не са възможни Smiley Двегодишните са малки животинчета - инстинктивни и интуитивни, много добри в имитирането - което може да заблуди, че извършват осъзнати и последователни мисловни действия. Но не е така Smiley
Разликата между двегодишно и петгодишно е огромна. Разликата дори между двегодишно и тригодишно е огромна. Скоковете в неврологичното развитие на тази възраст са гигантски, особено ако с детето се работи и му се предлага необходимото стимулиране. Така че нямам никакви съмнения за описаното в скрития текст петгодишно, но написаното за двегодишното е абсолютно нереално.
(Нека клипчетата с двегодишни, които ползват търсачка и затварят всички табове след ползване, започнат сега Smiley )

# 598
Ами могат да разпознаят иконка, не е съзнателно затваряне , но  и х разпознават, ако си му показал.  У нас внучката натисна знак на уред, чудих се , синът каза ,че го разпознава от интернет.
 Пак - не е съзнателно,  просто помнят знака. Като много пъти са го ползвали. Не ги подценявайте съвсем.

# 599
Не може на две години бе хора, абсурдно е това.

Общи условия

Активация на акаунт