С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 32 374
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Възпитанеите е задължение единствено на родителите. Ако искат добро възпитание или възпитание по някакви критерии  навън извън дома, то се наема платена бавачка.
Най-важното е детето да е здраво, цяло и живо. Дядовците с това са се справили. Останалите доводи не казвам че са, но на мен са ми, смешни или неважни така да го кажа. Че чак да хабя нервни клетки.
Млади сте, от това е. С годините човек се учи и осъзнава за колко мноооогоооо неща е можело да не ядосва....

# 631
Лютиче, бабите и дядовците не усещат нещата така както родителите го усещат, защото те са там за кратко и искат да обърнат внимание на внучето. А то разбира това и се опитва да прилага номера. Никой не е виновен в случая. Но родителите трябва да разберат, че бабите и дядовците са точно такива.
Била съм в абсолютно същата ситуация от страна на бабата и няма сила, с която да накарам да яде детето. Но майка му като го подхване - то по друг начин се разполага и нещата се случват. Малко е детето. Трябва да мине време и от двете страни, та да разберат кой как да действа и до какви ситуации води всичко. Но за да няма сърдити или казваш$ така искам да бъде - храниш го с лъжеца докато изяде половината и после го оставяш на мира. Или да се съгласяваш с резултата. А това - приспиване на гладно дете - забравИ. Детето ще се глези още повече при бабата и дядото. Изпробвано е.

# 632
Дядовците са сгрешили, защото не нахранили те детето с лъжица, или с това, че не са яли и те от същото, което и то, като пример, един вид. Аз не разбрах съвсем.

Иначе на моето му бутах(ме) лъжици в устата едва ли не до предучилищна, така че не съм имала претенции кой как го храни, стига да няма насилие и нещо все пак да е изядено. Със злоядите деца е сложно.

# 633
  • В полите на Пирин планина
Хубавото е, че в един момент порасват и вече не е нужно да тичаме след тях дали са яли... 😊

Скрит текст:
Макар че нашата баба - моята свеки, онзи ден ми обясняваше как нашият батко (на 21 в момента), е станал, пил само кафе и не бил ял нищо. Пък аз съм сядала да обядвам... WTF. Сигурно трябваше да го нахраня, преди аз да ям.
За протокола - в хладилника имаше два вида манджа, а той никак не е злояд. И преди не е бил. Просто е спортист и е на режим.
Ама бабите това не искат да го разберат.

# 634
  • София
Лютиче, ти си с 5 деца в момента, не с едно. Използвай случая да набиеш канчето на ТМ за пътуването.

# 635
Тета, възпитанието и поставянето на граници са две различни неща. Аз не позволявам пластилин в леглото, но бабата позволява. После обаче мрънка, че трябвало да сменя чаршафи. На следващия ден бабата вече не дава, ама идва да ми се оплаква, че детето се тръшка, че не може пак. Е ся.... Grinning Това само един от безбройните примери.

# 636
Наистина всеки път като чета темата, си напомням, че най-добре са тези баби, които не гледат внуци Simple Smile Няма за какво да им се върже кусур после. А която се навие да гледа, все е недогледала, все се е справила зле, не е слушала майката и е правила напук Simple Smile

# 637
Абе с първото, като беше малко, и аз имах 100 изисквания, не, че някой някога го е гледал Simple Smile
Вече ми се иска да има кой да гледа, нито едно изискване няма да имам Simple Smile

# 638
Бе не виждам бабата да се оплаква. Искаме, не искаме - на два месеца е тука Grinning

# 639
  • Варна
Никакви изисквания нямах аз. Споменавах това онова без да налагам, без да проверявам. Смятам, че щом майка ми е отгледала успешно мен и сестра ми значи няма да умори внучка си. Така и стана. Внучката сега е 13-годишен тийн, обожава манджите на баба си, обожава да ходи там да я глезят, но смея да кажа, че е отговорно и възпитано дете. Аз имах отмяна и огромна помощ. Бабата и дядото са щастливи от времето си заедно и все още искат да ходи при тях до степен да я примамват с какво ли не. Водят я и на почивки. Мисля, че всички спечелихме.

# 640
Бе не виждам бабата да се оплаква. Искаме, не искаме - на два месеца е тука Grinning
Ей това е доста по-голям проблем за мен от това, че не нахранила детето в 18.30

# 641
Ей това е доста по-голям проблем за мен от това, че не нахранила детето в 18.30

Това е жертвата, която правя, за да може детето ми да има всички онези спомени, за които говорите тук Simple Smile

# 642
Щом си ок с цената, значи работи за теб/вас.

# 643
Голяма жертва.

# 644
Така ще си съсипеш нервната система. Ако сега те дразни, и то в такава степен, 30 минути закъснение на вечерята, представи си какво те чака през следващите години.

Общи условия

Активация на акаунт