С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 32 371
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Ами вие си знаете, какво сте си комуникирали и става малко обстоятелствено, но от моя опит, хората чакат възрастните, за да вечерят с тях. Рядко ядат с детето, когато е видно, че родителите ще вечерят по друго време.

# 616
Лютиче, ти си направила детето да яде само с теб и после се сърдиш, че другите не са го нахранили. И че чипс, бира и какво ли още не са причината да не яде детето. Мисля, че просто си създала специфични правила и детето очаква точно тях и затова отказва да яде при други условия с баба и дядо.

# 617
Виж ти. Значи предният ден е било друго дете, което изяде две купи супа с баба си. Joy

# 618
Хах, ще се учудиш явно, но понякога е точно така Joy

# 619
Претенции до небесата.
Горе добре го написа Слънчезара и съм напълно съгласна с нея.
Никой с нищо не ви е длъжен. Вечерята била в 18.30....родителите не седнала, ама се сърдят че другите и те не седнали. Е, раздали там заповеди кое как да бъде...ама не станало точно така и проблем.

Ами гледайте си ги  вие тези деца, хранете си ги вие, по вашите си правила....и аз нсе разбирам защо ги оставяте и давате, като сте недоволни.

# 620
Аз разбирам Лютичето, защото имахме сходна ситуация с внучката. Родителите й вечеряха след като тя си легне и беше трудно.Но, когато е в нас, вечеряме всички заедно и детето така ,поклай дядо си,прояде доста неща. Роителите смениха режима си на хранене, или поне привидно вечеряха с нея. И сега е правило, вечеряме всички заедно. Бабите и дядовците все пак са се съгласии да вечерят в 18.30.  И все пак, те са на гости на Лютичето. Нали все това повтаряме - в нейната къща, нейните правила. Плюс това ,те са имали работа да свършат, дали в другата стая,или в друга сграда, все тая.

# 621
Виж ти. Значи предният ден е било друго дете, което изяде две купи супа с баба си. Joy
Причината явно е в мъжете.... не им се занимава толкова с деца.

# 622
Съвсем различна ви е ситуацията, Марулета.
Щеше да е сходна, ако родителите ви бяха наредили да не вечеряте с детето, защото у тях правилото е такова.

# 623
Нвма претенции до небесата, нито заповеди. Проведен е диалог и двете страни са били съгласни с условията. В такъв случай очаквам нещата да се случат така. Като не се оправят да дойдат и да кажат. Все пак не сме на другия край на света.

# 624
То не беше правило. Стечение на обстоятелствата. Дъщеря ми работеше с американско работно време и можеше да излезе почивка чак в 22.00 ч наше време.
   Сега е друго, промениха се нещата. Но и тя , и ние ,забелязахме как се случват нещата.
   Все пак, разбирам Лютичето защо се гневи.

# 625
Казах при какви условия ситуацията ви щеше да е сходна. Защото така нямат нищо общо двете.

Лютиче, ще си спестиш доста ядове, ако приемеш, че бабите и дядовците никога няма да следват инструкциите ти за гледане на детето на 100%. Подобни очаквания неминуемо водят до много разочарования.
Преценяваш кое ти е най-важно и обясняваш, неколкократно, какво и как и защо. И пак няма гаранция.
Ако искаш всичко на 100% сама.

# 626
Та идеята ми беше (в първия пост още това тръгнах да пиша, ама не дописах), че бих била окей, ако после вечерта дядовците приспиват гладно дете и дядовците стават на всеки час да успокояват, ама тц... на мен се пада честта. А не се е изисквало велико усилие и жертва от тяхна страна.
Иначе вчера майка ми дойде да ми каже, че детето видяло, че при тях номерата минават и ги върти на малкия си пръст. Питах я кой е виновен за това, а отсреща мълчание.

# 627
Не смятам, че Лютиче е имала претенции, просто е разчитала, че щом възрастни и уж интелигентни хора са казали, че ще нахранят детето в толкова часа, значи това ще се случи. Всяка от нас знае, какво е дете с разбутана програма и после кой бере гайлето, майката.

# 628
Лютиче, колко е голямо детето? Само ли се храни или го хранят? В смисъл трябвало е да я нахранят дядовците, давайки и с лъжица в устата, или просто да се хранят и те.

# 629
Имам проблем с яденето на внуците. Нищо не помогна. Дори не сядат на масата ,  а аз не храня, не тичам с лъжица и  хапни за мама ,за тате, големи са вече, просто не искат. През 20 минути питам настанало ли  е вече време. съгласни ли са. Вярвай  ,насила не става ,с молби - като се изчерпя , викам тати на помощ,  телефонът им казва да тръгнат.

Трябва редовно общуване за да си "паснат" и научат номерата , иначе и ядове и молби и нерви. Пък и каприз може да е временен.

Общи условия

Активация на акаунт