С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 32 376
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Иначе вчера майка ми дойде да ми каже, че детето видяло, че при тях номерата минават и ги върти на малкия си пръст. Питах я кой е виновен за това, а отсреща мълчание.

Последно, за свекърва ли става въпрос, или за майка?

# 646
  • София
И двете, т.е. и четиримата са при Лютичето, че и на куп 🤣. Аз и съчувствам, но са родители и няма как, но да е по-нарявко и за по кратко, че верно ще луднат.

# 647
Наистина съм изумена от това, което е написала Сланчезара, че и 17 човека са подкрепили написаното. Едно е бабата и дядото да пуснат детско филмче и да дадат зрънчо, но тук става въпрос, че са застрашили сериозно живота на алергични деца. Аз лично съм правила като малка анафилактичен шок и за малко щяха да ме изпуснат. За такива баби и дядовци повече не трябва да доближават децата

# 648
  • Варна
И за какво точно си изумена? Тя е написала, че бабите след като са видели с очите си какво значи алергия, са се съобразявали. Какво лошо има тук?

# 649
И за какво точно си изумена? Тя е написала, че бабите след като са видели с очите си какво значи алергия, са се съобразявали. Какво лошо има тук?

Липсва четене с разбиране.

# 650
  • Пловдив
Никакви изисквания нямах аз. Споменавах това онова без да налагам, без да проверявам. Смятам, че щом майка ми е отгледала успешно мен и сестра ми значи няма да умори внучка си. Така и стана. Внучката сега е 13-годишен тийн, обожава манджите на баба си, обожава да ходи там да я глезят, но смея да кажа, че е отговорно и възпитано дете. Аз имах отмяна и огромна помощ. Бабата и дядото са щастливи от времето си заедно и все още искат да ходи при тях до степен да я примамват с какво ли не. Водят я и на почивки. Мисля, че всички спечелихме.
Е да де, ама мен майка ми не ме е гледала особено. Казваше "Аз си идвах всеки петък да те гледам" - от петък до неделя добре, гледала, ама от понеделник до петък... ко стаа? И като и го казвам, аз съм вече зряла жена, самата аз майка с деца, маман казва "Ееее, то беше само за 3 месеца" и аз ?!?!?! В обсъждания период съм бебе под 1 година. Мда. Та затова - децата ги "гледа" след като и малкия започна училище и почнах да разчитам да се пази сам. Сега има добра връзка с децата ми, признавам положила е усилия, водят се насам-натам по света.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 06:46 от Янтра

# 651
В историята на Лютиче за мен грешката на дядовците е, че са яли нещо по-привлекателно за детето, а вредно пред него.
Естествено, не може да ограничава възрастни хора, ще си ядат каквото искат.
Но не е ли нормално човек сам да се ограничава, дори когато никой не го спира, ако това е необходимо? Иначе какво си - самогъзник, който не мисли за другите?
Ами точно защото са възрастни, могат да се спрат и да не ядат чипс пред дете, което трябва да вечеря питателна храна. То и детето няма да умре от шепа чипс, ама и на възрастни хора нищо няма да им стане, ако изчакат няколко часа, преди да извадят вредната храна.
Аз лично бих се съобразила да не ям пред дете нещо вредно, за да не го дразня, още повече преди вечеря.
Толкова пък да им се яде чипс и да им се пие бира... съжалявам, но за мен това не е нормално.
ММ го е правил това и му разясних, че така не става. Или яде и дава, или чака. Ама не било хубаво да се дава. Ами тогава няма и ти да ядеш. Това е, вече знае.

# 652
Аз друго виждам. Лютиче е изградила рутина за хранене. Помолила е да се спази, дядовци и баби са откликнали. След това си правят каквото искат. От един път няма да се разбие навика и реда, но не е приятно. Разчита на тях, а тя през това време върши нещо друго.
   Е, не е ли това от всички онези случаи, за които все пишем, че се спазват правилата на родителите. И те са на гости в нейния дом, съгласили да се да се вечеря в 18.30.
    За мен спазване на рутината и реда, който родителите имат в отглеждане на детето е важно -храна, сън, някакви трайни ритуали. Защото другото води до нервно дете, ревящо, мрънкащо, не искащо да си легне .....

# 653
Наистина всеки път като чета темата, си напомням, че най-добре са тези баби, които не гледат внуци Simple Smile Няма за какво да им се върже кусур после. А която се навие да гледа, все е недогледала, все се е справила зле, не е слушала майката и е правила напук Simple Smile
Че то има ли баби, които да си гледат внуците? 😀 Май не останаха, защото или още не са пенсионери, а ако са, то вече не могат да гледат деца или ще са по почивки.

# 654
Rimmona, скоро не сме чували за твоето свеки Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 13:07 от Марена

# 655
Няма и да чуете. Откакто въведох правило да идва само когато и ММ си е вкъщи, визитите рязко секнаха. 🤣

# 656
Няма и да чуете. Откакто въведох правило да идва само когато и ММ си е вкъщи, визитите рязко секнаха. 🤣
Браво!

# 657
Гаднярка, развали схемата на жената 😂

# 658
Еееее, браво, точка за снахите. Wink

# 659
марулета, за мен по-скоро дядовците и бабите са дошли на гости и Лютиче е решила докато се черпят да нахранят детето, но без да им изисква и казва как точно, какво, по колко, трябва ли да има други храни и т.н. и затова се е получило така.
Не си представям да отида на гости у дъщеря ми и да пия бира и ям чипс без да ми е поднесено на масата от домакините. А да не говорим пък ако ми е казано специално да нахраня детето. Та - Лютиче да раздаде правилно задачите и да каже какво очаква.А не да си мисли, че те ще се сетят, че не трябва да ядат неща пред детето, които детето не яде. А да не говорим, че гостуването на всички баби и дядовци накуп е ужасно напрежение и оттам трябва да направи корекциите. Но... тя си знае.

Общи условия

Активация на акаунт