Седма тема на чакащите

• 29 197
  • 477
  •   1
Отговори
# 465
Септември 2013 и юни 2014, от две различни области и различни от тази, в която живея.
Приех и двете, нямам откази.
Второто писмо дойде ден преди рождения ден на каката и няколко дни след моя рожден ден, така че беше като подарък.

# 466
Не знам дали знаеха вече за първото дете.
Двете предложения в кратък период ли бяха? И предполагам от различни области.
Сега са 28 регистъра и бас ловя, че няма никаква връзка между тях. Затова и редът идва горе-долу по едно и също време поне на 2 места.
Но при 28 области - общо взето всеки си тълкува закона различно, сега със сигурност има разлики между съветите.
Например в темата пишеше коментари как различно тълкуват произход при баща неизвестен.
Аз многократно съм им писал e-mail. Всеки отговаря по-различен начин. Някои с писма по пощата, други с мейли, 3ти се обаждат по телефона. 4ти въобще не отговарят.Въобще няма никаква синхронизация при тях. Ние чакахме толкова дълго време, че вече беше ми писнало да се разправям с тях. Когато ни се обадиха бях шокиран. Отидохме още на 3тия ден. След това заваляха обаждания и предложения, "разходиха" ни виртуално из всички краища на България. За един кратък период от около седмица 4 обаждания имахме. Видин,Дупница,Добрич, Монтана ,а ние сме в центъра на България. Интересното и странното беше, че всички предложения бяха за по 2 деца(родственна връзка). Не бяхме посочили изрично, че "търсим" 2 деца.
Откъде и на кой му хрумна, само по 2 деца в комплект да ни предлагат !?
Както и да е, осиновихме си 2 деца(брат и сестра)!

# 467
Сега са 28 регистъра и бас ловя, че няма никаква връзка между тях. Затова и редът идва горе-долу по едно и също време поне на 2 места.
Но при 28 области - общо взето всеки си тълкува закона различно, сега със сигурност има разлики между съветите.
Например в темата пишеше коментари как различно тълкуват произход при баща неизвестен.
Аз многократно съм им писал e-mail. Всеки отговаря по-различен начин. Някои с писма по пощата, други с мейли, 3ти се обаждат по телефона. 4ти въобще не отговарят.Въобще няма никаква синхронизация при тях. Ние чакахме толкова дълго време, че вече беше ми писнало да се разправям с тях. Когато ни се обадиха бях шокиран. Отидохме още на 3тия ден. След това заваляха обаждания и предложения, "разходиха" ни виртуално из всички краища на България. За един кратък период от около седмица 4 обаждания имахме. Видин,Дупница,Добрич, Монтана ,а ние сме в центъра на България. Интересното и странното беше, че всички предложения бяха за по 2 деца(родственна връзка). Не бяхме посочили изрично, че "търсим" 2 деца.
Интересен случай сте имали. Понякога съдбата си знае работата. Бъдете здрави, щастливи и благословени. Светли празници

# 468
Интересен случай сте имали. Понякога съдбата си знае работата. Бъдете здрави, щастливи и благословени. Светли празници

# 469
Къде могат да се видят тези списъци на дирекциите?

# 470
Къде могат да се видят тези списъци на дирекциите?
Аз проверявам така:

След като натиснете осиновяване специални мерки отивате(скролвате) в края на страницата и там има за всеки един месец колко са осиновени и дали имат родствена връзка между децата със всичките здравословни състояния. За друг начин незнам!
Успех!

# 471
Тези списъци не показват ли вече осиновените деца? Аз мисля, че по-скоро става дума за списък с деца, подготвени за международно осиновяване, за които все пак биха могли да се намерят и български осиновител, ако има възможност да се видят списъците.

# 472
Тези списъци не показват ли вече осиновените деца? Аз мисля, че по-скоро става дума за списък с деца, подготвени за международно осиновяване, за които все пак биха могли да се намерят и български осиновител, ако има възможност да се видят списъците.
Тъй като не е уточнено аз предлагам този вариант. Но може да става въпрос и за това незнам.

# 473
Списък с децата за международно публикуваха на страницата на МП, но от години е скрит.
Това на АСП е деца под специална закрила и този списък все още трябва да е открит, защото процедурата при тези деца е обърната и кандидатите искат информация и среща с конкретно дете, а не чакат съвета да ги определи за подходящи осиновяващи.

# 474
Здравейте мили хора! От 5 години съм в регистъра на чакащите, минала съм около 4 информационни срещи и предстои в м. 02.26г. да подновя отново документите. Но…. в последния момент ми се обадиха за среща с детенце, за което мисля че ще предприема крачка за осиновяване. Единственото нещо, което ме притеснява е че има диагноза от невролог Разстройство на развитието и речта. Мислите ли, че това се преодолява? Детето в момента посещава логопед и психолог. Приемната майка казва, че има голям напредък от както го е взела и посещава тези специалисти.

# 475
Донякъде, но не мога да кажа, че на 100%. Но се живее с това. Може да не е с високи академични резултати, може да е по-емоционално... Трудно е да се се каже просто така.
На каква възраст е? От колко време е при ПС и къде е било преди това? В какво се изразява разстройството в развитието и речта?

# 476
Донякъде, но не мога да кажа, че на 100%. Но се живее с това. Може да не е с високи академични резултати, може да е по-емоционално... Трудно е да се се каже просто така.
На каква възраст е? От колко време е при ПС и къде е било преди това? В какво се изразява разстройството в развитието и речта?
Детето е на 4 години. Много е контактно, говори, но не успява да направи всеки път изречение, казва откъслечни думи. Ходи на ДГ, втора група е. Иначе посещава логопед и психолог. В приемното семейство е от 3 години, било е на 1 годинка като са го взели.
Когато се занимава с нещо като се опитваш да говориш с него все едно не те чува.

# 477
Така е по-ясно. Късно проговаряне и нарушение на речта, в училище ще е подобно на дислексия състояние. Ще има нужда от подкрепа. От колко време се занимава при специалисти? Със сигурност ще има развитие, но до колко няма как да се прогнозира.
Нормално като е заето с нещо да не чува. То всички деца са така, че и възрастните.
Може ли да изпълнява двустепенни задачи от типа "Върви в кухнята и ми донеси салфетка"?
Решението си е Ваше, а гаранция че детето ще навакса, че академично всичко ще е наред или, че ще получите по-добро предложение никой не може да даде.
Дългосрочна работа със специалисти ще помогне да се достигне максимума на възможностите на детето. Ако решите да го осиновите може да опитате да занимавате детето с танци, музика, театър, пантомима, рисуване - изкуството помага да се изразява и развива.

Общи условия

Активация на акаунт