Всякакви въпроси за пералнята - тема 21

• 28 676
  • 775
  •   2
Отговори
# 765
Ще ги суша на радиаторите 😉
До сега съм ги прала на 400 оборота без сушилня 🤪
Но ще се напаснем с новия уред, а другата седмица ми пристига и сушилнята, та ще се учим в движение 🤭

# 766
На 400 оборота не тече ли направо вода от тях? Аз пера на програмата за връхни дрехи.

# 767
  • Deutschland/HE
Ще ги суша на радиаторите 😉
До сега съм ги прала на 400 оборота без сушилня 🤪
Но ще се напаснем с новия уред, а другата седмица ми пристига и сушилнята, та ще се учим в движение 🤭

Трябваше да изчакаш с прането на това яке.

# 768
Здравейте, поизчетох в темата, но не сещнах това, което ме интересува.  Търся си пералня, която да не мачка прането.  Преди около 15г години имах един Аристон super silent беше модела,  струваше тогава 700лв, и наистина беше много тиха, но накрая след като изпереше няколко минутки бавно въртеше прането и то се отпускаше и изобщо не беше намачкано. Сега имам едно Gorenie евтин модел и много ми мачка прането, спира рязко и прането е сбито и на топка преплетено.  Вече не мога да я търпя и искам нова пералня.

# 769
Винаги пера якетата на някаква не много дълга програма 40 градуса с центрофуга макс 800, иначе силиконовата вата или пухът  стават на топки. Не ползвам сушилня, суша ги навън.

# 770
Здравейте, поизчетох в темата, но не сещнах това, което ме интересува.  Търся си пералня, която да не мачка прането.  Преди около 15г години имах един Аристон super silent беше модела,  струваше тогава 700лв, и наистина беше много тиха, но накрая след като изпереше няколко минутки бавно въртеше прането и то се отпускаше и изобщо не беше намачкано. Сега имам едно Gorenie евтин модел и много ми мачка прането, спира рязко и прането е сбито и на топка преплетено.  Вече не мога да я търпя и искам нова пералня.
Повечето модели на АЕГ и Електролукс имат тази функция в края на програмата.

# 771
Имам питане за  регулиране на оборотите: насочете ме моля към марки или модели , които дават възможност за ръчно задаване на обороти през 100. Гледам слим модели до 55 см, нямам други опции. Бях се насочила към АЕГ и Електролук си с изненада установих, че обороти ръчно могат  да се избират по фиксирана скала: 400 - 800 -1200, липсват по-малки стъпки. Дано достатъчно ясно да съм си обяснила въпроса. Благодаря.

# 772
Тази груба регулация на оборотите важи за ниския клас на АЕГ и Електролукс.

# 773
Да кажа само, че и моята Беко има такава функция да върти след края на програмата, но аз не я ползвам, защото ползвам сушилня и тя се оправя с гънките. Явно не е голяма рядкост тази функция, щом и смотана марка като Беко я има.

# 774
  • София
Пп. А вие на каква програма перете якетата си?🤔
В пералнята Bosch ги пера на програма Sportswear, а в AEG-то на Outdoor. (ако предварително са зададени 30 градуса, ги вдигам на 40). И пухените и ватираните. Не променям оборотите. За пухените използвам препарат за пух и слагам вълнени топки в барабана, за да се разпределя равномерно пуха при прането. Якетата с вата винаги си излизат като нови и ватата не се насъбира (при
при мен, поне никога не се е случвало)

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 00:05 от Skiorche

# 775
  • София
Придвид че вече сме на 52-ра страница, пускам нова тема: Всякакви въпроси за пералнята - тема 22

Общи условия

Активация на акаунт