Баща ли бе да го опишеш?

• 7 156
  • 149
  •   1
Отговори
# 90
Само че не става дума мъжът да изпълнява разни прищевки на авторката, та да говорим за контрол. Става дума за някакъв поведенчески базов минимум, който той да спазва като баща.

Скрит текст:
До 10 вечерта да го оставиш само детето, хайде, ако си му обяснил преди това, че ще закъснееш, ако си се уверил, че то не се притеснява, ама да го отсвириш като пътен знак и после да му натякваш, че те е предал, като е "избягал"...

Хубавото е, че авторката грам няма нужда от никакви съвети тук. Или най-много технически, не и морални. Там е ясно -неглижирането е системно, това е само последното му проявление. Темата е за вентилиране и събиране на кураж, не от колебание дали е права.

Прав си, но не и за контрола.
Той че не става за баща е ясно.
Но тя пак се опитва да контролира, да променя.

# 91
Е, иска ѝ се на жената адекватен баща на детето, а той очевидно не е такъв. Тя вече е наясно с това, сега остава да прецени, кое ще е най-добре за детето, и да действа натам. И адвокат си има, за да я посъветва, и с терапевтите на детето може да го обсъди.

# 92
Авторке, имам въпрос.
Това 50/50 какво значи във вашата ситуация.
Колко дни е при теб, колко дни е при него.
Или 50/50 е по документи, а реално той го взима когато може.
Реално бащата изявява ли желание да вижда детето си?

# 93
Aма този баща не и се е паднал от лотарията! Тя го е избрала!

Между другото моя мъж за 12 години не е стъпил на ни една родителска среща. По форумните правила го зачеркваме като мъж, баща, възпитател, а бе той човек не е като не знае коя е класната на единственото ни дете!
На ни един лекар не е влязъл с нас, но пък ни е карал на край света и е осигурил парите за поредния преглед, който съм преценила, че е важен.
Често отсъства, има хобита, приятели, лични интереси и работа, с които го е нямало с месеци.
И му благодаря, че не бе баща, който да се бута и държи като втора майка.  А си е мъжко момче. За мен разпределението на ролите бе удовлетворяващо и не ми се налагаше да се разправяме и дърпаме за всяко нещо. Всеки знаеше за какво отговаря в дома, семейството и родителството.

# 94
Дорис, ама твоя мъж с този начин на живот като отсъства ти все си си с детето - защо се сравняваш с авторката? Тя се тревожи за случай, в който детето не е при нея.

# 95
Дорис, ама твоя мъж с този начин на живот като отсъства ти все си си с детето - защо се сравняваш с авторката? Тя се тревожи за случай, в който детето не е при нея.

Те параграфите на оплюване са няколко и за това споменах нашите изградени отношения.
Единия параграф е - как може да не е ходил на лекар с детето;
друг - на ни една родителска среща не бил, що за родител е;
трети - отцъстващ родител;

За мен си е търсене на кал под ноктите и преекспониране.

Веднъж закъснял и детето било гладно и вече край той за баща не става. Стига де! Всички сме хора вкл. бившия.

Всеки възрастен човек в живота на едно дете, който го обича и иска да изкарва време с него е богатство. Безценно!  И възрастните не бива да гледат еднакво, да се държат еднакво и да изграждат дирижирани отношения. Защото майката може да смята, че дава най-доброто, да се кара с всеки да се държи с детето и както тя смята за добре, но психоаналитиците са пълни с клиенти, които се оплакват ли оплакват основно от майките си.

Би било огромна грешка тази жена, насъскана от съфорумки да ограничи срещите баща - син! Огромна!

# 96
Никой не е казвал да ограничава Дорис. Какви ги пишеш и ти.
Нещо много си влязла в някакъв твой си филм.

# 97
Елора, а според теб какви мерки и действия точно може да вземе майката? Да осъди бащата да не закъснява?

# 98
Аз съм писала вече и други също.
А ти преекспонираш.

# 99
Защо въобще го пращаш това дете при този баща?
Той не го иска.
Сама си създаваш драми.
Не можеш насила да накараш някого да е баща.
Даже е хубаво да спреш въобще да комуникираш с този.
Той ако иска да е баща, сам ще се интересува от събитията за които ти го насилваш.
Няма да е единственото дете на тая планета на който бащата не го интересува.
И защо се пънеш да обясняваш поведението му. Не ти е работа.
Детето трябва да има реална представа за баща си. Какво го защитаваш.

Точно ти я съветваш да спрат с детето да контактуват с бащата!

Прибрах детето и му казах, че като не може – или не иска – да го гледа, аз ще го гледам с удоволствие постоянно. Той дума не дава да се издума, за по-малко от 50%.

Това преди да кажеш, че бащата не го искал!

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 00:19 от the Дорис

# 100
  • По света и у нас
Не я насъскваме но предвид ситуацията и неговото нехайство тя има право да поиска по-малко време с бащата, той така или иначе не е там а детето е аутист, тоест със спец нужди.

# 101
Аз съм сигурна, че поне едно 99% от тези, които подкрепят подобно безотговорно поведение , ако беше свързано с техните деца, щяха съвсем друга песен да пеят.

# 102
  • София
Прочетох първия пост на авторката и само първата страница. Ще ѝ споделя от моя личен опит: бащата (може) да има правото, но детето няма задължението.

# 103
Той” вика “веднъж закъснял” … закъснял си ако си казал на детето, че ще се прибереш около 18, а се прибереш около 18:30-18:45. Когато си казал на дете да тръгне от училище в 16, после му звъниш, че ще си дойдеш в 21, а накрая му казваш, че ще си дойдеш в 22 тогава не си закъснял. Тогава планирано те няма.
The Дорис отлично си си избрала никнейм и профилна снимка. Абсолютно адекватни на коментарите ти.

# 104
Аз съм сигурна, че поне едно 99% от тези, които подкрепят подобно безотговорно поведение , ако беше свързано с техните деца, щяха съвсем друга песен да пеят.

Точно. Аман от подкрепа, за безотговорни хора.

Общи условия

Активация на акаунт