Баща ли бе да го опишеш?

• 7 161
  • 149
  •   1
Отговори
# 135
Като иска бившия 50/50, да търси сина си сам - не разбирам, защо ти организираш всичко? Гледай си детето, грижи се, пък той я се сети, че има син, я не. Недей да настройваш детето срещу баща му, няма смисъл - той достатъчно добре се справя и сам да унищожава връзката помежду им. Относно родителските срещи - строго индивидуално е, като бях ученик, никога не е ходила майка ми - нормално, тя беше учителка ( не в училището, където учих) и й идваше в повече Simple Smile. Баща ми ходеше. Да, важна е връзката между син и баща, но това зависи от бащата, ти няма какво да направиш. Факта, че 9 годишно дете е навън в 21:00 часа, само, въобще няма да коментирам, излишно е... Явно бившия ти иска да е ерген,  да не го закачат, по това, което си написала, това му мислене му влияе не само на връзката с детето, но и на работата - уволнили са го, нищо чудно да почне да пие, ако вече не е (класика)... Гледай си детето, пък той да се оправя. Успех!

# 136
  • София
Да, точно това е трикът при разведени родители в лоши отношения - всеки да си върши своята част, без да подпомага другия, но и без да го критикува. Децата имат достатъчно капацитет да преценят кой какъв е и какво прави за тях.

# 137
  • София
Според мен бащата иска 50/50 за да не дължи издръжка на авторката, не че е особено загрижен за детето.
Да оставиш дете аутист самО за часове, че да се стигне до там че да звъни в паника на майка си е малоумна работа.
Каквото и да говорите тук, ако оставите 9 годишното си дете на някой да се грижи за него, и то ви се обади в паника и гладно, защото е било оставено само и без храна, едва ли ще му кажете да седи и да трае, щото нищо не е станало, извинявам се ама не го вярвам, просто на чужд гръб и сто тояги са малко.

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 16:35 от pimpinela

# 138
Дорис е казала повечето от нещата, които и аз мисля.

Направи ми впечатление, че с таткото категорично делят детето 50/50, което за раздяла от 2г и половина означава, че детето е било при баща си над година и нещо /над 400 дни за периода.

И това с храната е горе-долу единственото голямо оплакване от бащата, за такъв сериозен период от време (в което оплакване да се види евентуално някаква увреда).
Струва ми се, че авторката го е понамразила този бивш (понякога човек намразва изгубеното време, не просто самия човек) и цялата ситуация е преекспонирана, да не споменавам и аз хормоните.

Говорете, уточнете, продължете, това е най-доброто за детето. Бащата да свикне да държи консервирана храна вкъщи (каквато има достатъчно здравословна; пастети, ананаси, готова храна във фризера). Щом детето е и с други близки и братовчеди докато е с него, още по-добре.

# 139
  • София /Абсурдистан
Изобщо не се занимавай повече с този.

# 140
  • Варна
Въпреки, че подкрепям споделеното родителсто на практика трудно се осъществява. Баш повечето мъже се навиват на такова, за да не дължат издръжка. Ако ще се държи по този начин си вземи адвокат и действай за друг вид контакти, да си гледа работата че няма да плаща и детето няма да гледа..

# 141
Аз това със спестяването на издръжката не мога да го разбера. Ми то детето като прекарва половината време при бащата, той нали пак ги плаща тия пари, че даже и повече? Не мисля, че това им е аргументът на мъжете. Ама знам ли де.

# 142
Аз това със спестяването на издръжката не мога да го разбера. Ми то детето като прекарва половината време при бащата, той нали пак ги плаща тия пари, че даже и повече? Не мисля, че това им е аргументът на мъжете. Ама знам ли де.

А не го знаеш. Гледай, пести от храната вече Grinning

# 143
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Е ако го неглижира, когато е болно, не плаща за лекар, лекарства, дрехи, обувки, скатава за занимания, баш си икономисва...
 ( Нашето, преди няколко години се разболя баш за Коледа, 50 кинта за педиатър, 150 в аптеката, за един месец, и това е беше преди ковида и инфлацията, ся сигурно ще е х2 )

# 144
  • София
Ами ако просто не го взима 50/50?
Защото го има и този вариант.
И майката трябва да води второ дело, и то трае с месеци, а през това време си гледа детето сама?

# 145
  • Варна
Чак толкова месеци дълги не е. Режима стандартно е всяка втора и четвърта събота и неделя и половината от зимната и пролетната ваканция, както и 1 месец от лятната.И издръжката се дължи за вски един месец от годината преведена по банков път. Тя зависи както от доходите на бащата , така и от нуждите/ възрастта  на детето. През периода в който тече делото бащата после отново плаща постановената издръжка със задна дата  1-2, 3 месеца назад. Обикновено не чак дълги месеци. Ако майката си вземе адвокат и осъди бащата на издръжка , той дължи и разходите по делото на финала.Казвам това от собствен опит, но все пак съм минала преди доста години по този път.

# 146
  • София
Авторката, синът и "баща ли бе да го опишеш" не живеят  в България и режимът на гледане на детето е по законите на другата държава, а не по стандартното за България.

...
Иначе "собственият опит" е голяма работа. БНД по делото за развода имаше право да си взима  децата всеки уикенд. Не помня дори и един месец изкара да го прилага. Година след развода синът ни се разболя от хепатит 1, докато аз бях в командировка в чужбина, а децата - при баща си. Дотам беше с взимането изобщо да спят при него...

# 147

Иначе "собственият опит" е голяма работа. БНД по делото за развода имаше право да си взима  децата всеки уикенд. Не помня дори и един месец изкара да го прилага. Година след развода синът ни се разболя от хепатит 1, докато аз бях в командировка в чужбина, а децата - при баща си. Дотам беше с взимането изобщо да спят при него...

За мъж  е нормално. Те си пищят само за правата, но за задълженията нехаят. Огромен % от тях.

# 148
  • София
БНД изкара една година режим седмица на седмица. После нещо се разсърди на целия свят и естествено, другите са му виновни.

# 149
  • Варна
В чужбина няма да е чак мнооого по различно като режим на  лични контакти. Иначе - да , бащата ако не желае да си вижда детето си , никой не може да го задължи. Ако независимо че са разделени и през какво са минали родителите , бащата обича детето си и търси контакт с него, няма да има кой знае какви проблеми.  Има бащи и "бащи" обаче .. При нас също не е било точно по съдебно разпореждане, разбирали сме се. Баща му не живее в БГ и прекарваше цялата зимна ваканция при него, както и малко повече често от месец лятото. Но няма как да се виждат всеки втори уикенд. За издръжката обаче е друго нещо, там няма искам , не искам. Ако не плаща и работи - съдебен иск и започват да му я удържат от заплатата. Има много начини да се събере...Пожелавам все пак никой да не стига чак до там, при мен до там не се е стигало.

Общи условия

Активация на акаунт