Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 108 088
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 1 035
С пергел.

# 1 036
Абе страхотни са ни децата!
И аз мисля, че са страхотни.
Моето вчера привечер два часа си общуваше в някаква група, реших, че си обсъждат НВО, защото изглеждаше доста заинтригуван. И го питах приятелите му доволни ли са. Разбрах, че е в групата "Всичко за пъдпъдъците" Sweat Smile и осъзнах, че само в моята глава НВО има значение.
Радвайте се за децата, че имат такова отношение към изпитите в седми клас, дори това е достатъчно, за да е ясно, че и занапред ще бъдат супер в училище.

# 1 037
С пергел ще чертаят ъглополовяща.

# 1 038
  • София
Последно триъгълник може ли?

# 1 039
  • София
Транспортирите не са ли забранени ?
Къде са забранени?

В инструкциите.
В инструктажа пише какво да носят, а не какво да не носят. Транспортир не е упоменат, че може да се носи, но и никъде не е написано, че не може. Ако е вграден в триъгълника и не може да се носи такъв триъгълник, ще напишат в скоби (без транспортир). В противен случай, освен да се направят на интересни да го вземат - друга санкция няма как да се случи. Така че всъщност триъгълник с транспортир може да мине, а може и да не мине. Но според мен нямат основание дори да го взимат. За тоя пуст 16-ти въпрос големи полемики се направиха и юридически тълкувания, а сега се приравнява "забранено" на "нищо не е споменато за".

# 1 040
Въпросът с транспортира наистина е спорен. На мен от сто места ми казаха различни неща. Едни казват, че няма проблем, други казват, че не трябва да се носи. Аз на моя за всеки случай няма да му давам, да не стане сакатлък и да се гипсира.
По принцип от РУО ми отговориха това (въпросът ми беше дали може да се носи транспортир, въпреки че не е упоменато изрично в инструктажа):
"Здравейте,
Учениците носят само линия, пергел и триъгълник за изпита по математика от НВО-VII  клас, както е указано в Инструктажа за ученика."

# 1 041
Въпросът с транспортира наистина е спорен. На мен от сто места ми казаха различни неща. Едни казват, че няма проблем, други казват, че не трябва да се носи. Аз на моя за всеки случай няма да му давам, да не стане сакатлък и да се гипсира.
По принцип от РУО ми отговориха това (въпросът ми беше дали може да се носи транспортир, въпреки че не е упоменато изрично в инструктажа):
"Здравейте,
Учениците носят само линия, пергел и триъгълник за изпита по математика от НВО-VII  клас, както е указано в Инструктажа за ученика."
Аз ще си ги нося за всеки случай, ако ми кажат нещо, ще ги прибера в раницата ми.

# 1 042
Ъглополовяща може да се начертае и с линия. Пергелите у нас са основа за паяжини

# 1 043
  • София
"Здравейте,
Учениците носят само линия, пергел и триъгълник за изпита по математика от НВО-VII  клас, както е указано в Инструктажа за ученика."
Ама разбира се... какво друго да отговорят от РУО.. Да не си си говорила с чат бота на РУО?! Rage

# 1 044
  • София
Принципното положение е: Позволено е всичко, което не е изрично забранено от закона. Grinning Практическото положение е: Като не пише в инструктажа, че може, квесторите могат да го вземат от детето, то да се притесни и в крайна сметка - излишен допълнителен стрес. А истината е, че транспортир не им трябва. Ако много държите да има, сложете два триъгълника - един с транспортир и един без, та каквото и да реши квесторът, да не е проблем за детето.

# 1 045
Транспортирите не са ли забранени ?
Къде са забранени?

В инструкциите.

Е защо!?! Как ще чертаем ъглополовяща точно?!

изпита е по математика Simple Smile, не по чертане

Предполагам (само това мога), да не се опитват децата да чертаят точно и да "измерват" ъгли, вместо да решават задача.

Достатъчно е, да се начертае ъглополовяща на око и да се отрази на чертежа, че двата ъгъла са равни, а не например, че са по 30 градуса и да са начертани 30 Simple Smile

Относно транспортира: няма забрана в инструкциите има "позволени"  пособия.
Не виждам, колко да е трудно да се спазят ..... Flowers Four Leaf Clover

# 1 046
Принципно последното ако някой иска да мери ъгли в първи модул, не бива да го оставят, за да не уцели

# 1 047
Принципното положение е: Позволено е всичко, което не е изрично забранено от закона. Grinning Практическото положение е: Като не пише в инструктажа, че може, квесторите могат да го вземат от детето, то да се притесни и в крайна сметка - излишен допълнителен стрес. А истината е, че транспортир не им трябва. Ако много държите да има, сложете два триъгълника - един с транспортир и един без, та каквото и да реши квесторът, да не е проблем за детето.
Утре, преди да започне изпита, като чакаме за материалите, ще питам дали могат да се използват транспортир и т.н. и ако ми кажат не, просто ще ги прибера

# 1 048
Синко е на училище днес. Няколко пъти предложих да пиша бележки, отказа. Искаше да скипне химия, предложих му почивен ден, но как ще изпусне физическото LaughingLaughingLaughing Взе топката и в ранни зори замина на училище. Привидно е спокоен, но не сме коментирали подробно БЕЛ, той си е гледал отговорите, но не помни какво е писал. Аз чак днес разгледах теста, попълних го с отговорите и ще му го дам да го разгледа на спокойствие след утре. Никога не съм могла да си смятам точки, оценки и т.н. след изпити, той ако успее- ок. Не разчитам на това, защото субективизма при проверката може винаги да изненада.
Вчера споменах за сплави и лихви, но не знам дали ще стигне днес да ги разгледа. Само ще се моля да е спокоен за МАТ и да даде каквото може и знае. Вчера по новините в репортаж за НВО мернах разгърнат учебник, произволно сниман и отгоре като заглавие пишеше: "Проста лихва. Сложна лихва". Изтрещяхме вече, дори се чудя вече дали не съм сънувала, напоследък ми идва в повече и се усещам, че ми бяга центъра.

# 1 049
Принципно последното ако някой иска да мери ъгли в първи модул, не бива да го оставят, за да не уцели
И аз си мисля така, че при реалистичен чертеж може да не се решава задачата, а да се измери.

Общи условия

Активация на акаунт