Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 107 895
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 1 215
  • София
Аз да попитам резултатите от двете матури едновременно ли излизат, или първо едната, после другата? Все пак има 2 дни разлика.

# 1 216
  • София
Хайде да почнем следващата стандартна тема.
Дали резултатите ще излязат на 27ми?
Аз залагам на 30сти, ама дали ще ни спестят един уикенд неведение?
И какво ще правим от 1ви до 10ти? Толкова ли много време трябва за редене на желания?

Вероятно не се знае кой кога ще стигне да нанесе оценките от дипломата, при положение, че никои даскали ще изпитват до последно.

# 1 217
  • София
Хайде да почнем следващата стандартна тема.
Дали резултатите ще излязат на 27ми?
Аз залагам на 30сти, ама дали ще ни спестят един уикенд неведение?
И какво ще правим от 1ви до 10ти? Толкова ли много време трябва за редене на желания?
Абсурд. По математика започваме проверката от 23.06 и колегите, които проверяват са в служебен отпуск до 27.06 включително.

# 1 218
  • София
Резултатите от двата изпита излизат едновременно.

# 1 219
Миналата година на кой ден след НВО МАТ са ги публикували?
Аз съм се настроила за 1.07, но ако е по-рано - няма да се сърдя.

# 1 220
Очаквам ги на 01.07 - ранен следобед.

# 1 221
Искат да ми съсипят Джулая, това е целта на МОН

# 1 222
Stuck Out Tongue
Какъв Джулай, аз тази седмица плътно правя Джун морнинг Stuck Out Tongue

# 1 223
  • София

Изобщо не мисля да се трогна. И на 2ри да ги видя, все същите ще са, Джулаят е веднъж годишно, ще си го посрещнем на брега както всяка година 🤭

# 1 224
Абе ще ме уморите! Учели се думите в 9 клас!
Ако погледнеш този файл, който беше качен вчера, точно в 9-ти клас за нови понятия са определени закон, правилник, както и конституция и др. И това е според програмата на МОН! Така че тези думи неслучайно са подбрани в текста, но има голяма вероятност някой да е преплел термините в 7-ми и 9-ти клас. Или е "преписано" от някоя матура за 10-ти клас. Колкото и абсудно да ни изглежда на нас, какви и кои думи кога се учат....
...официално-делови стил се учи в 9.клас. https://www.mon.bg/nfs/2023/11/up_ix_bge.pdf и там вече се споменават като документи в този функционален стил ( в последната колона) - като термини "ЗАКОН", "ПРАВИЛНИК"...

Моля Ви спрете се! За Конституция говорят и в 4ти клас. Тогава учат що е то? По предмет Човек и общество. Може да проверите учебниците.  В тоя ред на мисли, там се говори и за закон!  С термина Правилник, са запознати със сигурност!  Въпроса който толкова се дискутира не изисква специфични знания, а просто четене с разбиране на даден текст!

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 15:19 от Ninchun

# 1 225
  • София
Много ясно, че ще се ядосваме за 2т. Това може да е на някое дете точките, които му трябват, за да влезе в желана гимназия. Или на някое от СМГ да не успее да остане там. Нали все ги жалим, че БЕЛ ги спира.

Проблемът с НВО е, че има база със много въпроси/задачи, които се теглят на случае принцип. Най-вероятно не са били проверени навреме и чак като се паднат, се разбира как някой някога не си е свършил работата.

И като оценявате някой въпрос, оценявайте го с акъла на седмокласник. Те нямат нашия житейски опит.

# 1 226
  • София

А на мен ми е даже РД, та ще тръпна какъв подарък ще получа. 🫣🤪
Че и съм в приключване. Изобщо... ще трябва да се клонирам емоционално на три нива.

# 1 227
  • Стара Загора
Едва, едва ви стигам...днес просто сте като кошер пчелички.
Гледам отвличате си вниманието от утре с разни въпроси от свирен мач вече Simple Smile
Моят на 16-ти въпрос е отговорил само Закон за предучилищна и училищна...каквобешетам не помня вече. Ако са решили, че за един документ ще дават точка, да я дават, ако само за два документа ще дават 2т...да не дават точката. Играта там приключи.
За утре искам да пожелая отново сили на децата! Бърза мисъл и лека ръка на всички деца.
На наборът математиката не е стихията му, но определено се раздава. Достатъчно задачи реши, каквото стане. За БЕЛ е доволен, днес са обсъждали с госпожата по БЕЛ в училище,

# 1 228
Абе ще ме уморите! Учели се думите в 9 клас!
Ако погледнеш този файл, който беше качен вчера, точно в 9-ти клас за нови понятия са определени закон, правилник, както и конституция и др. И това е според програмата на МОН! Така че тези думи неслучайно са подбрани в текста, но има голяма вероятност някой да е преплел термините в 7-ми и 9-ти клас. Или е "преписано" от някоя матура за 10-ти клас. Колкото и абсудно да ни изглежда на нас, какви и кои думи кога се учат....
...официално-делови стил се учи в 9.клас. https://www.mon.bg/nfs/2023/11/up_ix_bge.pdf и там вече се споменават като документи в този функционален стил ( в последната колона) - като термини "ЗАКОН", "ПРАВИЛНИК"...

Моля Ви спрете се! За Конституция говорят и в 4ти клас. Тогава учат що е то? По предмет Човек и общество. Може да проверите учебниците.  В тоя ред на мисли, там се говори и за закон!  С термина Правилник, са запознати със сигурност!  Въпроса който толкова се дискутира не изисква специфични знания, а просто четене с разбиране на даден текст!
Леле, в 4-ти клас са на колко години? На 9-10 години. Дали са схванали какво е Конституция? Прави ли се връзка в учебника Конституция-документ? Има ли определение за документ? Понеже се оказа, че документ при юристите е едно, при историците - друго. И как така 99 % от децата не са схванали какво се иска от тях? Има цели класове, при това в училища с деца, които принципно изкарват над 95т.,  в които няма НИТО едно дете, отговорило правилно. И как така изучаването на официално-делови стил включва в 9-ти клас включва въпросната терминология? Защо тогава я има в учебните програми за 9-ти клас, ако се учи в 4-ти? И какво прави на изпит за 7-ми клас? Странно

# 1 229
За Конституция говорят и в 4ти клас. Тогава учат що е то? По предмет Човек и общество. Може да проверите учебниците...
Това, че даден термин е използван в учебника, далеч не означава че става понятен за ученици на съответната възраст. Пълно е с неуместна терминология в учебниците!

Общи условия

Активация на акаунт