Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 107 920
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 1 200
Няма да има проблем с такъв триъгълник.
За мен е добре да си носят двата вида триъгълници, които се продават - правоъгълен, равнобедрен и правоъгълен с ъгъл от 30⁰.

Защо?

# 1 201
  • В реалността
Само да не стане така, че на тези, на които ще дадат точки за грешен отговор на 16 въпрос, да си ги вземат от тезата и преразказа.

# 1 202
Заради ъглите. 30, 60,45 обхващат повечето стандартни задачи

Може да се получи така, че тези, които са отговорили правилно на 16 въпрос да имат само две точки, защото са сбъркали всички останали и омазали генерално преразказа. Точкуването е от нула до сто

# 1 203
Само да не стане така, че на тези, на които ще дадат точки за грешен отговор на 16 въпрос, да си ги вземат от тезата и преразказа.

Ха, нищо чудно..

# 1 204
  • София
За мен е добре да си носят двата вида триъгълници, които се продават - правоъгълен, равнобедрен и правоъгълен с ъгъл от 30⁰.

Защо?
Защото така ще имат шаблон за 30, 45, 60 и 90 градуса.
В нашето гигантско училище, към които половината ще се залетите да редите, събирали всички часовници. Щото на камерата не си личало дали е със стрелки, електронен или смарт часовник. Слава Богу, имало стенен часовник, който работел.
Мамин златен вероятно не е "познал" на 16 въпрос, защото ми отговаря уклончиво, че е писал това, което е в текста, даже не помнел 😁. Ама после като казах за закон и правилник, попита "Че това документи ли са?". В неговите очи документите са някакви хартиени материали, лични документи, исторически документи и т.н. Така че - просто ми е детето, но такова си го обичам на 13г.
Успех на всички утре ❤️, на нас математиката не ни е сила (пиша нас, защото от мен го е наследил 🤣), но пък и амбициите ни са за училище, което позволява на учениците си да развиват извън-училищните си интереси, без да учат денонощно. Моето би се потиснало в такава среда.
Реалната преценка на собствените сили и възможности помага да избегнем разочарованието!

# 1 205
  • В Страната на чудесата

Защо?

С помощта на двата вида триъгълници може да се начертае точно всякакъв ъгъл. 

Аз лично не съм съгласна, че въпрос 16 е коректен. В матурата трябва да се задават въпроси от материала между 5 и 7 клас. Евала на децата с по-богата обща култура, но матурата би трябвало да обхваща знания и понятия изучвани до 7 клас.
По тази логика да дадат състезателна задача по математика, защото някой деца имат повишен интерес към математиката.

Мисля, че вече многократно беше обяснено - 16 задача не проверява знания, а най-обикновено четене с разбиране. Текстът може да е на всякаква непозната тематика. Това са 14-годишни деца все пак, не са пеленачета.

# 1 206
Леле голяма драма за 2т. Аз искам за преразказа да пишем, че са 35т пък какви са тези самураи, йероглифи и т.н.

Най-много пишат хората, които видяха възможност да получат 2т, респективно 4т в бала, но според мен сега ще има изнервени проверяващи и излишно внимание и напрежение от МОН.

За протокола моето е сгрешило 16, но с това не свършва света. Поне моят!

# 1 207
Ясно че ги има ъглите. Как това ще помогне не разбрах ?

# 1 208
За по-лесен чертеж.

# 1 209
За по-лесен чертеж.

Никой няма да проверява ъглите на чертежа. Продължавам да не разбирам....искате 1:1 да направите чертеж с условие ли..

# 1 210
Абе ще ме уморите! Учели се думите в 9 клас!
Ако погледнеш този файл, който беше качен вчера, точно в 9-ти клас за нови понятия са определени закон, правилник, както и конституция и др. И това е според програмата на МОН! Така че тези думи неслучайно са подбрани в текста, но има голяма вероятност някой да е преплел термините в 7-ми и 9-ти клас. Или е "преписано" от някоя матура за 10-ти клас. Колкото и абсудно да ни изглежда на нас, какви и кои думи кога се учат....
...официално-делови стил се учи в 9.клас. https://www.mon.bg/nfs/2023/11/up_ix_bge.pdf и там вече се споменават като документи в този функционален стил ( в последната колона) - като термини "ЗАКОН", "ПРАВИЛНИК"...

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 14:56 от Mur

# 1 211
  • Пловдив
Хайде да почнем следващата стандартна тема.
Дали резултатите ще излязат на 27ми?
Аз залагам на 30сти, ама дали ще ни спестят един уикенд неведение?
И какво ще правим от 1ви до 10ти? Толкова ли много време трябва за редене на желания?

# 1 212
  • София
Направо да вземем да пишем  на всички да дадат по 35т на преразказа, че то този текст абсолютно труден, че и неразбираем за възрастта ми се вижда...😅😂🤣

# 1 213
Хайде да почнем следващата стандартна тема.
Дали резултатите ще излязат на 27ми?
Аз залагам на 30сти, ама дали ще ни спестят един уикенд неведение?
И какво ще правим от 1ви до 10ти? Толкова ли много време трябва за редене на желания?
Ние ще обикаляме софийските училища, за да намерим очилата на кьоравата къртица. JoyJoyJoy

# 1 214
Тета, ще можеш по-лесно да ги начертае що годе правилни, както би било с транспортир.

Общи условия

Активация на акаунт