Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 107 949
  • 2 164
  •   2
Отговори
# 1 245
Да, наистина става доста неприятно за четене!
Дайте нещо за утре да си разискваме😀.
На набора това му е по-слабия предмет и на мен също😂😂😂!
И толкова ми е по-спокойно и не се напрягам, защото нямам очаквания. Много ми е хубаво🌻🌺🌷.

# 1 246
МОН си е вкарал автогол с този въпрос. Не може да определяш дадени думи като нови термини в 9-ти клас, а да ги дадеш на НВО в 7-ми клас.
Ами то и Под игото се изучава в пети и в десети клас. Много термини се учат в течение на няколко класа също.
Ако преценят, че е автогол, според мен ще анулират въпроса и ще дадат на всички деца.

# 1 247
  • София
Изтрещели
Крещяли

Мен това ме обижда. Не защото моето не е отговорило, а защото повечето деца не са.
И бих говорила за това още и още, ако не трябва да решавам задачи с оклюмали седмокласници. Цял ден ми се оплакват. Деца, които са учили цяла година по БЕЛ.
Моето не се е презорило, него не го жаля.

# 1 248
Вие давате ли си сметка, че тези "деца" са непълнолетни, вече имат лични карти, имат право на банкови карти ?!

Тук тезата е децата , които са отговорили вярно били налучкали, играели на онче-бонче. Това не е обидно така ли ?

# 1 249
Ами то и Под игото се изучава в пети и в десети клас...
Да, ама различни глави, различен контекст, съобразено с възрастта, да е разбираемо...Уж.

# 1 250
Не виждам нищо грозно да е казала Априлски душ. Всички сте изтрещели, това е нормално. Последните над 10 страници са като от роман на ужасите, писан от автор в делириум.
Абсолютно съм съгласна и аз! Нека се концентрираме върху предстоящото НВО, тези нерви се отразяват и на децата ни.
Иначе моят син е отговорил правилно на 16 въпрос, не го е затруднил и не смята, че има нещо подвеждащо във въпроса.
Но някъде напред прочетох, че били налучкали и не съм съгласна. Какво са налучкали, този въпрос е с отворен отговор, нямало е а), б) а просто четене с разбиране!!!
Спрете се!

# 1 251
Аз мисля, че МОН трябва да пюскат ключовете към НВО един ден преди да излезнат резултатите.

# 1 252
  • София
Следващата тема да са слабите художествени качества на преразказа, много се обсъжда в медиите как може да им дадат такъв тъп текст, ето защо е това положението в българското образование, журналисти се упражняват по темата,

# 1 253
  • София
Госпожата ми по мат винаги ми казва, че ако направя точен чертеж съм решил задачата
После мериш ъглите и отсечките и готово! 
Шега или не, но  дава представа, дали не си се отклонил силно в изчисленията.

# 1 254
Видях, че има обидени, но другите не могат ли да се обидят, като им кажат, че децата им са налучквали?. И как точно ще нацелиш отворен въпрос? Пробвайте се да изчислите шанса за това?
Предлагам да сложим точка
 МОН да му мисли

# 1 255
  • София
Аз лично не съм твърдяла, че някой е налучкал. Всъщност не мога да си представя някой да налучка отговора.

Но не смятам, че съм изтрещяла.

# 1 256
  • ту тук, ту там
Ох, с риск да си навлека нечий гняв сега, ще припомня как преди време една майка каза, че толерантност било непозната дума за сина й. В тази тема беше, не помня коя и дали е от редовно списващите, така че не е лично. Сега закон и правилник пък. Ами не е противопоставяне на умни и неумни, ама, хора, тези деца не растат в саксия все пак!

Моят син е отговорил на 16 въпрос, но пък на тезата е писал метонимия 🙄, мислейки за асиопеза. Тъй че той не ви е конкуренция на сгрешилите 16-ти, квит сме. 😆

# 1 257
Ти не си. Извинявам се на всички изтрещели и не изтрещели и пред изтрещяване.
Моята е оср@ла доста в тезата и в преразказа. Две точки оттук, оттам. Все тая
Аз лично не съм твърдяла, че някой е налучкал. Всъщност не мога да си представя някой да налучка отговора.

Но не смятам, че съм изтрещяла.

# 1 258

Моят син е отговорил на 16 въпрос, но пък на тезата е писал метонимия 🙄, мислейки за асиопеза. Тъй че той не ви е конкуренция на сгрешилите 16-ти, квит сме. 😆

Четох в някоя от предните теми, ако не греша, че посочването на изразни средства в тезата не е задължително, дори някой писа за отнети точки на минали НВО-та.

# 1 259
Моята девойка е посочила само закон като верен отговор, казва, че не свързва правилник с документ. Явно за някои деца въпроса е бил много объркващ и не става дума за подготовка по БЕЛ. Дано я санкционират само с 1т и МОН поне смекчи оценяването на този въпрос и дава по точка за един верен отговор. Тя уж беше много по-подготвена от съучениците си, с много по-добри резултати на пробните изпити, но те не са го сбъркали. Смятам обаче, че въпроса е коректен, труден, но пък си е точно четене с разбиране и аналитично мислене. Иначе каза, че е супер доволна от тезата си, но не и от преразказа. Бил лесен като текст, но не бил нейния, тя като цяло пише по-добре трудни текстове, и в случая много е задрасквала, докато и се получи. Сега сме се фокусирали върху утрешния ден, каквото било било по БЕЛ, математиката е точна наука и се надяваме да няма нещо неясно. Дано има и малко повече късмет, да и се паднат задачи, в които е силна.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 16:41 от slaveia84

Общи условия

Активация на акаунт