Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 110 251
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Все повече си мисля да го пусна в частно братче и да си спестя истерията, и там има изпити, ама поне са март, ако влезе март и шапка на тояга и НВО ту-тууу

Натам вървят нещата. При нас децата са три и не можем да си позволим 3 такси.  Добри са им учителите,   но учебните програми и учебниците, с МОН-ската администрация начело, плачат за радикален ремонт.

# 241
  • София
Хубавото училище го правят хубавите деца, а не стоте точки на НВО.
Живот има и извън ТОП10.

Аз не се притеснявам, детето и то.  Каквото е научил за три години, това ще е

# 242
Аааа..моето цяла година не е сядало..за това сега в последният момент наливам с фунията.

Който е тичал на частни уроци 547888 пъти в годината...да спира да учи....

Който е спал...баш сега му е времето! Grinning

# 243
Никога не съм се притеснявала за моите изпити, поприсвие ми малко, пък се трЪсна. С голямата се притеснявах сравнително малко, като гледах другите майчета, си бях направо куул.
 Обаче сега, с малката, все едно боздуган ме е треснал, самото дете е такова, по-възбудимо, по-емоционално, а и летвата му сложена високо от сестра му, което си е напрягащо, поставя го в догонваща позиция. Никога не съм ги сравнявала двете, но си го има и елементът на меренето с каката, въпреки, че си се имат двете и си се разбират.
Моята по бел се скъса да учи, днес преброих, четиринадесет пробни. По математика четири пробни и под 95 точки не е падала. Но по бел е шарено, трудно и влиза. Вчера баща и се шегува, че по бел ще изкара повече, отколкото по математика, защото не го подценява и онази като ревна, малко и трябва в този момент

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 19:14 от Априлски душ

# 244
  • Бургас
При нас са поне 5-6 деца, които са ги спрели от утре, може и още да има.
Днес госпожата по БЕЛ ни е пратила в Школо презентация с кратък преговор по български и таблица с произведенията (вид на творбата, герои с кратка характеристика на всеки, тема). Оставих наборката да ги чете и паралелно по всяка точка да прави теста в учасе.

# 245
Никога не съм се притеснявала за моите изпити, поприсвие ми малко, па се трЪсна. С голямата се притеснявах сравнително малко, като гледах другите майчета, си бях направо куул.
 Обаче сега, с малката, все едно боздуган ме е треснал, самото дете е такова, по-възбудимо, по-емоционално, а и летвата му сложена високо от сестра му, което си е напрягащо, поставя го в догонваща позиция. Никога не съм ги сравнявала двете, но си го има и елемента на меренето с каката, въпреки, че си се имат двете и си се разбират.
Много добре описа моето положение с близнаци.. Виждам го едното - ми не ще.. ся да го бия, да се карам.. ми колкото си може и колкото иска. Другото има амбиции - езици, да лети, да знае, да се развива. Иска да лети, човечето - преносно и буквално ... Старае се. Как да не се вълнувам..

# 246
Аз си отворих една безалкохолна бира и ще се свия кротко в ъгъла да беля картофи за вечеря, докато слушам музика:
Скрит текст:
Спокойствие и само спокойствие!

# 247
Аз си отворих една безалкохолна бира и ще се свия кротко в ъгъла да беля картофи за вечеря, докато слушам музика:
Скрит текст:
Спокойствие и само спокойствие!
ааааааааааааааааааааааа Heart Ще ходим да си отвинтим главите! Още малко! Как ме фанА!

# 248
  • София
Имаме уговорка вече с една сестра по съдба, майка на негов съученик и приятел, да полеем финала в петък вечер, живи и здрави. 🤪🥂 И късмет си трябва, дано е с тях. И дано спре тази хрема, че и себе си, и другите деца да не разконцентрира.

# 249
И аз съм съм маркирала петък вечер на календара 🍻 Чакам с нетърпение. До тогава стискам зъби, търпя всичко и си викам Оомм.

# 250
Има логика с тезата на По жицата. Ако ще е на злободневни теми, то четенето с разбиране може да е текст, свързан с приемането на еврото

Може и задача по математика - евро, лев. По модела Pisa за разкош Grinning

# 251
  • София
Аз залагам на теза на Немили-недраги. Нещо от речта на Странджата примерно или от предсмъртните му думи.

# 252
И в едни момент забиват Братчетата на Гаврош, на моя любимец.. и настава мазаляк. Фен съм на Смирненски, но децата мисля, че не го разбират все още.

# 253
Повечето от произведенията не разбират. Заучават..

# 254
Абе гаврошчетата ше ги нагласим някак, стават за разтягане на локуми,  До Чикаго и назад се молим да не се падне, моята и с бай Ганьо има проблем, изобщо всичко на Алеко. Не го разбира, не и е интересен, не схваща и сатирата, много и далечна тази тема.
Немили недраги ако е ще е добре

Общи условия

Активация на акаунт