Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 110 262
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 255
Абе гаврошчетата ше ги нагласим някак, стават за разтягане на локуми,  До Чикаго и назад се молим да не се падне, моята и бай Ганьо има проблем, изобщо всичко на Алеко
Ся питах младежа, той пък няма проблем..  иначе, ако аз трябва да се моля, всичко на Алеко ми беше тотален ядрен синтез. Много непонятен. Максонката пък му е фен..
Да седне няколко там тези да прегледа. Щом не го харесва, значи е запозната и всичко е точно, пък аз да ти кажа Wink  - има позиция, а това не е никак малко Wink

# 256
Аз по-скоро се притеснявам кой ще проверява. И като знам, че няма възможност да се възрази и  и се напрягам.
Не съм проучвала как стои въпроса с арбитраж при спорни ситуации?

Тезата и преразказа са субективен прочит, а децата зависят от него с 41 точки общо...

# 257
  • София
Точно пък да се напрягаш за нещо, което не зависи от теб, не е нужно.
Нали проверяват двама, и ако има голям откат, и трети? Много, много рядко стават гафове.
Правилото е:: приемаш точките толкова колкото са и продължаваш напред.

# 258
.

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 20:57 от Татко Мецан

# 259
  • Бургас
Охх, поизтървах ви, покрай матурата на десетокласника!
Сега се започват мъките на седмокласника!

Дали ми се говори....

Омммм.....

Искам да броя втори път до 12 и да се приключва!

Ама има още годинки до тогава Simple Smile

# 260
Моят не ще "Заточеници". Алеко каза, че не го разбирал толкова 🫣, "Немили- недраги" са любими. Ще го видим...Днес каквото е преговорил, това ще е. Утре е на училище, ще говорим вечерта за настройка и последни инструкции и с Бога напред ще е 🙏 Утре ще почива от учене, много учители така били казали и той се е хванал за това. Аз нямам проблем - стара се доста през годината, така, че каквото е успял- направил е.

# 261
  • София
Тук ще се изпълняват стриктно препоръки на учители - и по бел, и по мат им казали в деня преди изпита да не пипат нищо, ама зеро, и той така щял да прави. Опитах се да прокарам идеята за утре, ей така просто типовите задачи от работа и движение да си обсъдим, само да ги изговорим, а ако пък иска и основните по геометрия може, ама не се прие Sunglasses. Много съм им благодарна за съвета на тия учители, иначе знам, че съм луда и все нещо мисля, че изпускам да обясня.

Днес уж някакъв преговор по бел прави, но по-скоро препрочитане на неща, които знае. Накрая го накарах да ми каже с по няколко думи какво би написал за всяко стихотворение от 7ми клас, но набързо. Нали поезия щяла да се пада. Joy  Установи, че не е сигурен, че иска поезия. Сега последно се надяваме на "По жицата", "На прощаване" и "Немили-недраги". Joy
Май приключихме с ученето. Много ми е неспокойно, как така повече няма да решаваме задачи, да се целим с химикалки и да се сдобряваме. Ще ми лиспва Heart

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 23:57 от Niffi

# 262
Мдааа, след тая напрегната година какво ли ни очаква - няма уроци, няма викове и крясъци, няма решаване на задачи и писане на тези, няма ставане по нощите да ходиш / водиш на пробни. Малееее, кВо ще праЙм по-нататък? 🤣🤣🤣

# 263
Мдааа, след тая напрегната година какво ли ни очаква - няма уроци, няма викове и крясъци, няма решаване на задачи и писане на тези, няма ставане по нощите да ходиш / водиш на пробни. Малееее, кВо ще праЙм по-нататък? 🤣🤣🤣

Oooo изобщо не се притеснвай за това Wink
Ще се почне колко е трудно в новото училище. Щото повечето в 7 клас карат на БЕЛ и математика. Ще се почнат кряъците, че не учат. Учителите в гимназията ще се пробват още от начало да стегнат и ще се почне с ниските оценки и виковете и крясъците, че нищо не правят Wink
После ще дойдат тестове и проекти за тези предмети и ще се почне висене по нощите.
Та живота си върви и всеки етап си има нужда от бело!
Успех на децата тази седмица!
И много късмет за да покажат най-доброто на което са способни!

# 264
Ааа няма да допуснат да изгубим тренинг. Сигурна съм в това Simple Smile

# 265
Вчера моят преговаря като за последно и ми каза ,че тази година може да се взимат точки от текста с грешки ,ако си поправил такава в ,която реално няма. До сега не било така ,но тази година и на дванадесети клас взимали.Питахме учителката по бел ,но и тя не беше сигурна как ще е.Някой ,ако знае ,моля да сподели!
Пожелавам успех на всички деца !

# 266
Банда, в утрешния ден, като гръмне темата, вероятно няма да мога да изчета всичко и да се включа. Затова сега пожелавам късмет на всички деца и относително спокойствие на вас. Нека има леко вълнение, че то хич без чувства не може, а и не бива, но дано бъде по-скоро трепет като у героя от "Ангелинка" Stuck Out Tongue Winking Eye

# 267
  • София
Вчера моят преговаря като за последно и ми каза ,че тази година може да се взимат точки от текста с грешки ,ако си поправил такава в ,която реално няма. До сега не било така ,но тази година и на дванадесети клас взимали.Питахме учителката по бел ,но и тя не беше сигурна как ще е.Някой ,ако знае ,моля да сподели!
Пожелавам успех на всички деца !
Същото е казала учителката в курса на моя син на последния им урок. Той винаги добавя по някоя запетая за цвят и го е предупредила да внимава повече с този въпрос, защото може да е различно оценяването тази година. Малко се е шашнал, казах му да си действа, както знае и да не го мисли сега. Предстои да видим ще има ли промяна. Като цяло и според мен е редно да се санкционират грешно поправени думи, просто някак не ми се иска да е тази година Joy

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 07:44 от Niffi

# 268
Каква беше спецификата при кандидатстване в професионални училища? Медицинско кога трябваше да се вади? Нещо предварително трябваше ли да се прави? Изведнъж ми хрумна нещо за една паралелка, която би трябвало да ни е приемлива след 10 клас като профил.
До този момент не съм се вълнувала от професионални училища, но сега търся варианти. Ако балообразуващите са си БЕЛ и математика, няма специфичен изпит преди това, нали не сме закъснели?

# 269
  • у дома
За професионалните училища не винаги освен НВО бел и мат балообразуващи  са оценките по бел и математика от дипломата,а понякога са физика,ит,география или каквото са приели на ПС.И не,не сте закъснели.Професионалните гимназии нямат часове за профилирана подготовка и нищо не се избира в 10 кл-там се учат предмети по специалността.
Вчера моят преговаря като за последно и ми каза ,че тази година може да се взимат точки от текста с грешки ,ако си поправил такава в ,която реално няма. До сега не било така ,но тази година и на дванадесети клас взимали.

На 12 кл винаги са си взимали,не е от тази година.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 07:58 от svetlaem

Общи условия

Активация на акаунт