Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 107 927
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 945
На земята се вижда бутилка празно Шуменско, ама хубаво ми вижте снимката. Вижда се ами! Изпита и захвърлена..тя е от вчера. От днес е мастиката, която от месец седеше небутната на половина,..ама то покрай вас...само вредни неща
 А с Динчо на тази тема имаме закачка от година. Динчо  бирата не е от днес, честно, от днес е само мастиката.
Широко ти е около врата сега... Я, да те питам догодина тоз оптимистичен алкохолизъм де ще бъде JoyJoyJoy

# 946
Дискусия във вайбър се вихри сега, 3 деца са отговорили напълно вярно на 16 въпрос от класа. Малко беше оклюмал днес човекът, понеже изпитът бил лесен, трябвало да е без грешка. "А тази тъпа теза, толкова го харесвам Серафим, ама какъв е този цитат, беее." Сега уж се поуспокои малко.

БЕЛ му е силният предмет, надяваше се на по-голямо предимство, смята, че ще му вземат към 3т от тезата. За математиката очаквам голямо напрежение утре вечер. Обсъждали си, че сигурно ще им даде нещо с финанси (гадният министър) и допълнително построение, за да ги прецака.
Щял да достроява до равностранен с налучкване. Много се смях с него тази вечер. Утре сигурно няма да ми е смешно. Joy
Дано да няма никакви финанси или построения, да е като миналата година Praynig

# 947
А взимат ли се много точки за объркване на името на  един герой на преразказа според Вас? Благодаря предварително!

# 948

Дано да няма никакви финанси или построения, да е като миналата година Praynig
Искрено стискам палци! Една градивна критика с уточнението, че аз съм много зле с граматиката, но на мен ми е простено - не се явявам на НВО. Опитай да пропускаш "Еми". Със сигурност е готина мацка, но в тези случаи ползвай "Ами" Heart

# 949
А взимат ли се много точки за объркване на името на  един герой на преразказа според Вас? Благодаря предварително!
Мисля, че се взема по една точка, кое име е объркано?

# 950
  • София
Няма да са много. 1 до 2 вероятно.

# 951
аз за мат утре ще си препиша всички теореми по 2 пъти за упражнение

# 952
  • В Страната на чудесата
Ето цитата, за мен е объркващо какво казва, но бих се доверил на Санака.

Само да вметна, че минали години на въпроси, в които се търсят ДВЕ нещо-си, не са присъждали никакви точки само за ЕДИН верен отговор. И това не го пиша, за да ви скофтявам настроението, а защото е добре да имате реални очаквания, а и... винаги е по-добре, ако реалният резултат се окаже по-висок от очаквания, отколкото обратното, нали? Wink

Говоря точно за въпроси от същия тип  и дори под същия номер от минали НВО-та, където проверяващите стриктно са се придържали към ключа и всичко различно са оценявали с 0 т. На мен също тогава ми се струваше скандален подходът, но... Видях, че и Светкавица се е включила с личен опит по същия въпрос назад.

"16. В листа за отговори запишете ДВЕ особености на дейнотериума, които според текста го отличават от слона и за които в таблицата са посочени конкретни данни." (2023 г.)
"16. Разгледайте изображението. В листа за отговори запишете ДВА елемента от изображението, които се свързват с информацията от втория абзац на текста." (2021г.)

Все пак стискам палци утре да решат, че може да подходят и по по-разумен начин по отношение на оценяването.

# 953
На земята се вижда бутилка празно Шуменско, ама хубаво ми вижте снимката. Вижда се ами! Изпита и захвърлена..тя е от вчера. От днес е мастиката, която от месец седеше небутната на половина,..ама то покрай вас...само вредни неща
 А с Динчо на тази тема имаме закачка от година. Динчо  бирата не е от днес, честно, от днес е само мастиката.
Широко ти е около врата сега... Я, да те питам догодина тоз оптимистичен алкохолизъм де ще бъде JoyJoyJoy
Догодина аз пък ще съм с шестокласник и ще седя с пуканки отстрани, ако не пропия и не заседна и аз с мастика след рвзултатите..

# 954
Няма да са много. 1 до 2 вероятно.
Случайно знаете ли колко точки ще вземат ако историята с книжката е писана в сегашно време?

# 955
  • София
Около 2 вероятно. Вижте критерии, към които дадох линк по-напред в темата. За всяко нещо има максимален брой точки и е разписано по колко точки се дават при определени грешки по всеки критерий. За глаголото време са максимум 4 точки, т.е. при изцяло грешно глаголно време се губят максимум 4 точки.

# 956
Усещам как ще досаждам на Санака с молба за обяснения / пояснения за определяне на прогнозен бал за различни паралелки. Дано ме изтърпи.
Иначе девойката се поуспокои, но отказва категорично да преговаря мат - била се провалила днес, за какво й било да преговаря мат. Направооо....😒😮‍💨😮‍💨

# 957
  • София
Ами, говори й. Обяснявай, че тази година изпитът е по-труден, че масово децата са допускали грешки, че баловете ще са по-ниски и т.н. Дори и неверни неща да са, важното е да я успокоиш за петък.

# 958
А по-труден ли е ?
...
Моето дете също е писало почти изцяло в сегашно врем. Каза ,че само едно изречение  има в другото( не го помня вече)
Явно историята  с книжката е в сегашно...

# 959
  • София
Аз вече писах, че ми се струва малко по-лесен от миналогодишния, но ще разберем дали е така при излизане на статистиката. Но това няма значение за казуса на a_val. Тя ще твърди категорично и убедително, че е по-труден.

Общи условия

Активация на акаунт