Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 107 970
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 930
  • София
Офф, че съм тъп, на преразказа съм писал момента от книжката за подаръка до шегага на японеца за това че японският изисква и мозъчните клетки в преизказна форма... Колко точки ще ми махнат Sad
2 до максимум 3, ако в останалата част ти е вярно глаголното време.

# 931
Мецане, и аз така мисля, но може да има голяма изненада. И допълнително построение мисля, че няма да има. Ну поживем, увидем. Ау, това май не е полит-коректно.....
По принцип не би трябвало да има с допълнително построение.Те ги махнаха(така знам)след матурата от 2018.

# 932
Офф, че съм тъп, на преразказа съм писал момента от книжката за подаръка до шегага на японеца за това че японският изисква и мозъчните клетки в преизказна форма... Колко точки ще ми махнат Sad
добре мисля, че останалото е вярно, надявам се да ми се паднат добронамерени проверяващи🙏🙏🙏надявам се на 85> точки

# 933

Тю 5 пъти го снимах и не можа да се качи Голямо било...ама две чаши съм пил, Динчо...то затова не може да се качи...вие на Бело, кой знай колко бутилки, аз на две чаши мастика охладена до кристали и с много лед...в тия жеги какво...и успех на мат, с бел сте се справили...догодина съм и аз на вашата череша... Не искам да го мисля
Това зад мастиката дето се вижда е кана брита с вода...една част мастика, четири части вода, така го пия...ето ви сплави и разтвори... 1:4 разредена мастиката , така в пия...колко съм изпил се пита в задачата, че беше половин бутилка и отива към края...

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 21:54 от Татко Мецан

# 934
  • София
Мецане, и аз така мисля, но може да има голяма изненада. И допълнително построение мисля, че няма да има. Ну поживем, увидем. Ау, това май не е полит-коректно.....
По принцип не би трябвало да има с допълнително построение.Те ги махнаха(така знам)след матурата от 2018.
Нищо не са махали, просто спряха да ги дават.

# 935
Дано да не дават доп. построение, че не знам от къде ще се сетя че има, направо да са като миналата година

# 936
Мецане, аз не пия бело, предизвиква ми киселини. Твърдо също не употребявам.....само червено вино по чаша с вечерята.

# 937
добре мисля, че останалото е вярно, надявам се да ми се паднат добронамерени проверяващи🙏🙏🙏надявам се на 85> точки

Аз само да питам - разказ в разказа не се ли преразказва в преизказна форма?

# 938

Аз само да питам - разказ в разказа не се ли преразказва в преизказна форма, тъй като неутралния разказвач не е бил пряк свидетел?
Мисля че там трябваше да преразкажем от мин. неопр. вр и преизказна се използва само когато ги казва герой, който преразказва събитие на което не е бил свидетел

# 939
  • Бургас
Ами освен да ви кажа ,,Наздраве,, с бирата, ама адреналина още ме държи....
Набора уж доволен!
Аз тръпна още ...за математиката....

Наздраве, родители!!!

# 940
Еми просто се надявам да ми стигне бала за първа езикова варна. 🙏

# 941

Аз само да питам - разказ в разказа не се ли преразказва в преизказна форма, тъй като неутралния разказвач не е бил пряк свидетел?
Мисля че там трябваше да преразкажем от мин. неопр. вр и преизказна се използва само когато ги казва герой, който преразказва събитие на което не е бил свидетел

Да, така е - мин. неопределено време се използва.
Желая ти успех на математиката и достатъчен бал за 1во желание.

# 942
.ме мога да си трия мнението, ми то е последо.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 22:21 от Татко Мецан

# 943
Започнаха ли да проверяват нвото?

# 944
  • София
Дискусия във вайбър се вихри сега, 3 деца са отговорили напълно вярно на 16 въпрос от класа. Малко беше оклюмал днес човекът, понеже изпитът бил лесен, трябвало да е без грешка. "А тази тъпа теза, толкова го харесвам Серафим, ама какъв е този цитат, беее."

БЕЛ му е силният предмет, надяваше се на по-голямо предимство, смята, че ще му вземат към 3т от тезата. За математиката очаквам голямо напрежение утре вечер. Обсъждали си, че сигурно ще им даде нещо с финанси (гадният министър) и допълнително построение, за да ги прецака.
Щял да достроява до равностранен с налучкване. Много се смях с него тази вечер. Утре сигурно няма да ми е смешно. Joy

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 22:27 от Niffi

Общи условия

Активация на акаунт