Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 108 064
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 765
  • Бургас
Вашите деца писали ли са заглавие на преразказа? Аз знам от инструктажа, че не трябва, така казах снощи и на детето, но днес квесторите им казали да го пишат, даже им се троснали как може да е обратното.
Скрит текст:
текст от инструктажа
"Не преписва върху изпитната си работа текста, записан на дъската от квесторите, в т.ч. заглавието на текста за преразказ и дидактическата задача от част 2. от изпита по БЕЛ."

Иначе и тя в кюпа с 16 (наполовина) и 21. От тезата също не очаквам много.

# 766
Ако трябва да сме обективни в регламента е записано кои точно произведения влизат. Вече на база на статистика всеки поема риска, но не се е паднало, произведение, което не е обявено.

# 767
  • у дома
Спомняте ли си коя година се въвеждат националните външни оценявания във вида, в който са в момента?
2010г

# 768
16-ти въпрос е объркал моят, мн се ядосва. На тезата е писал главно за добротата, както и очаквах, за скромността нито дума. Там е неясно какво ще получи. За преразказа смята, че се е справил.

16-та май доста провокативна се оказа за четене с разбиране Grinning

Ами търсил аргументи, не документи Joy. Много се ядосва.

Споко, при нас и квесторите са казали, че е грешка и е аргументи и децата в стаята са си написали аргументите!

Как така? В отговорите пише друго

# 769
Този 16-ти въпрос,май доста ги е затруднил.Щерката и тя писала за аргументи,а не за документи.
Вие си представете щом и квесторите са се подвели,значи е било доста неразбираемо.
Има ли дете с правилен отговор на 16-ти въпрос?

# 770
Кое помагало най-много помогна на децата Ви за подготовка за НВО?

# 771
  • София
Този 16-ти въпрос,май доста ги е затруднил.Щерката и тя писала за аргументи,а не за документи.
Вие си представете щом и квесторите са се подвели,значи е било доста неразбираемо.
Има ли дете с правилен отговор на 16-ти въпрос?
Да, има.

# 772
16 - ти въпрос е много подвеждащ. Щом и квесторите са се объркали.

Въвеждане на документи от училище няма нищо общо със Законите ( нормативен акт), които се приемат от законодателя. Много тъпо формулиран въпрос...

Моят е отговорил, че всяка държава въвежда законови разпоредби...

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 17:18 от Compass

# 773
И моят е писал за аргументи, сбъркал е 1 и 21 въпрос, за 23 не е сигурен. Другото е вярно. От тезата е доволен , от преразказа също, но никой не знае как ще се оценят. Аз съм доволна от него. Очаквах повече, БЕЛ му е по-силният предмет, но стресът си казва думата. Прегърнах го и му казах, че се е справил много добре.

# 774
На квесторите не им е работа да разясняват какво се пита. Това даже не е ли забранено.

# 775
На квесторите не им е работа да разясняват какво се пита. Това даже не е ли забранено.

Мисля да, обаче са объркали децата:)

Айде да речем, че според Закон могат да въведат забрана. Но според правилник? Еми нали те пишат правилника!

Объркващ е въпросът:)

# 776
Въпросът за документите е доста некоректен. Законът и правилникът са нормативни актове. Документи са, когато са материализирани върху носител, но не е това смисъла на въпроса. Този въпрос не е редно да се оценява.

# 777
Много правилен и коректен си е въпросът. И даже ми е странно, че не са открили правилник (включително и моята дъщеря, писала ЮНЕСКО 🤐) при положение, че това трябва да им е най-познато - всяка година ги запознават с него

# 778
Какви са тези квестори с аргументите, страшно безобразие.

# 779

Не знам дали е забранено, но явно е настанала някаква всеобща суматоха.
Както и да е...свирено.
Винаги има по някой такъв некоректно/неясно/неточно зададен въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт