Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 108 126
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 1 065
Като чуя 16-а задача, тя ми напомня за тъпотията с пожарникаря, която днешните седмокласници(и аз)„сгрешиха"  в 4ти клас

# 1 066
  • София
Транспортирът само може да ги изкуши да мерят ъгли на първи модул и това да ги обърка, защото чертежите там не са точни.
Е, те може и да се изкушат с линия да мерят дължина на страна. Това не може да е сериозен довод.

# 1 067
slavka70, Славе, помниш ли какво ми писа, когато се притеснявах, че на дърти години ще раждам и дали ще се справя? Писа, че е нужно едно любящо сърце и две милващи ръце, независимо от възрастта.
Успокой прекрасната госпожица, която имаш, гушни я. Тя ще се справи! Вярвам! 🤗❤️
И към всички майки - гушнете децата, кажете им, че вярвате в тях, че ще се справят.
Успех и късмет на всички!
Имате чудесни деца! 🍀🤗❤️

# 1 068
  • София
Транспортирът само може да ги изкуши да мерят ъгли на първи модул и това да ги обърка, защото чертежите там не са точни.
Е, те може и да се изкушат с линия да мерят дължина на страна. Това не може да е сериозен довод.
Довод за какво? Аз теза не излагам. Предупреждавам само какво може да се случи, защото се е случвало в годините.

# 1 069
Доводът е, че може случайно ъгълът да е начертан точно или близо до точното и да закръглят и уцелят, което си е четири точки пред знаещо дете

# 1 070
Доводът е, че може случайно ъгълът да е начертан точно или близо до точното и да закръглят и уцелят, което си е четири точки пред знаещо дете
Ако уцелят един път, те може да си помислят че всички са верни и да объркат

# 1 071
След като така си мислят, със сигурност ще ги объркат, но ще имат и верен, а създателите на теста искат да дадат предимство на знаещите, а не възможност за уцелване на незнаещите

# 1 072
  • София
Това с отнемане на вградения транспортир ще си е по преценка на квестора. Може да го вземе, може и да не го вземе.  На пробните в училище не са им позволили да носят, дори вграден.
Аз няма да рискувам, но моят и не ползва транспортир никога. Той чертае дори триъгълниците на ръка в повечето случаи, няма да хване да мери ъгъл за ъглополовяща със сигурност.
Естествено, че няма да започнат да изброяват всичко, което е забранено. Описали са позволените. Всяка година се обсъжда тоя транспортир, да го посочат изрично най-накрая и да се приключва с темата Sweat Smile

# 1 073
  • София
Аргументи могат да се намерят и за двете тези - както за тезата, че изброяването в инструктажа е изчерпателно и съответно нищо друго не е позволено, така и за тезата, че щом няма изрична забрана, значи е позволено - основен правен принцип. Лично аз мога да обоснова прекрасно и двете тези, в зависимост от това коя ме устройва. Joy Но силно се съмнявам, че 13-14 годишен, в деня на изпита, когато и без това не знае къде се намира, ще седне да спори с квестора по семантиката в инструктажа. А и е крайно безсмислено, предвид, че транспортир не им трябва за абсолютно нищо в теста. По тези причини моите не са носили транспортир под никаква форма. Но всеки си преценява за собственото дете.

# 1 074
ВЪпросът е да не останат децата без триъгълници Simple Smileзаради транспортирите.

# 1 075
Транспортирите не са ли забранени ?
Къде са забранени?

В инструкциите.
В инструктажа пише какво да носят, а не какво да не носят. Транспортир не е упоменат, че може да се носи, но и никъде не е написано, че не може. Ако е вграден в триъгълника и не може да се носи такъв триъгълник, ще напишат в скоби (без транспортир). В противен случай, освен да се направят на интересни да го вземат - друга санкция няма как да се случи. Така че всъщност триъгълник с транспортир може да мине, а може и да не мине. Но според мен нямат основание дори да го взимат. За тоя пуст 16-ти въпрос големи полемики се направиха и юридически тълкувания, а сега се приравнява "забранено" на "нищо не е споменато за".

Е Ваче...могат ли да изброят всичко що не е позволено бре??
Четене с разбиране!!!
Елка не пише също, че е забранено... ми носете и калкулатор.
Безумни разсъждения чета...наистина.

# 1 076
  • София
Моят юнак днес си е у дома, макар че вчера изяви желание да бъде на училище. Последни два пробни днес и толкоз. Утре - спокойствие и само спокойствие.
Като гледам предишни години на втори модул са се падали една геометрична, една от движение или работа и една от многочлени или уравнения и неравенства. Не очаквам някакви изненади тук, да видим.

# 1 077
Аргументи могат да се намерят и за двете тези - както за тезата, че изброяването в инструктажа е изчерпателно и съответно нищо друго не е позволено, така и за тезата, че щом няма изрична забрана, значи е позволено - основен правен принцип.

Това е принцип в гражданското право само.
В наказателното право абсолютно не важи. ..там са други принципите.
А ние сме в административното по-скоро..отколкото в гражданското .
За да си в гражданското трябва двете страни да са равнопоставени. Тук не са!
Тоест...не можеш с този принцип..в този казус...да се аргументираш . Можеш..но ще е юридически неграмотно и неправилно.

# 1 078
  • София
Аргументи могат да се намерят и за двете тези - както за тезата, че изброяването в инструктажа е изчерпателно и съответно нищо друго не е позволено, така и за тезата, че щом няма изрична забрана, значи е позволено - основен правен принцип.

Това е принцип в гражданското право само.
В наказателното право абсолютно не важи. ..там са други принципите.
А ние сме в административното по-скоро..отколкото в гражданското .
Тоест...не можеш с този принцип..в този казус...да се аргументираш . Можеш..но ще е юридически неграмотно и неправилно.
Категорично не си права. Абсолютно важи принципът тук. С пълна сила в административното право. В наказателното е видоизменен - престъпление е само това, което изрично е обявено от закона за такова. Всичко друго е несъставомерно. Няма съставомерност = няма наказание.

# 1 079
Не..нямаш равнопоставени страни тук. Не важи.

Общи условия

Активация на акаунт