Дистанционна работа

• 5 641
  • 147
  •   1
Отговори
# 135
Обмислям започването на дистанционна работа след като ми свърши майчинството. Докато детето се адаптира в яслата и боледува често би ми било много по-лесно да съм вкъщи. Голямото ми дете ще е и 1. клас тогава. Ще разгледам и за някакъв курс евентуално. Нямам познания в програмиране, IT и подобни.

Какви други възможности мога да търся, без да съм специалист в конкретна IT сфера? Кол център също не ме устройва.

# 136
  • София
Brumm, според мен, неплатеният оувъртайм е червен флаг и аз бих се замислила. Аз съм работила в подобна фирма преди години, но там за компенсация, когато нямахме работа, никой не се вълнуваше докога си в офиса. Особено летните месеци, когато проектите бяха по-малко, беше рахат да си тръгваш към 2-3 от офиса, когато си свършиш работата (ХО нямахме, но тогава изобщо не беше разпространен, а работихме на стационарни компютри).
Аз също не съм работохолик и си налагам граници, а прекаляването с работните часове е в моменти, в които мога да си го позволя или имам причина да го направя (например, знам, че на следващият ден съм на зъболекар, а след това имам излизане в 18.30 и няма как да остана да си доработя). Ако имам ангажимент след работа, естествено, че няма да седя вкъщи да си пиша имейли до полунощ. Просто дадох пример, че при мен, а явно и при други хора, контролът с работното време от офиса е по-лесен от този в домашна обстановка, защото можеш да свършиш нещо, макар и дребно работно между другите задължения Съгласна съм, че самоконтролът е най-важен и сега, имайки екип, се опитвам да ги подканя сами да се контролират, защото сме големи хора и лийд-а не е като падар със сопа да им изключва компютрите, а немалка част от задачите не са свръх приоритетни и могат да изчакат до утре сутрин.

За tooclose - с какво сте се занимавала преди майчинството? Като цяло, напоследък май голяма част от позициите са поне хибридни, но зависи от предния Ви опит и какви възможности за преквалификация имате, ако става дума за това.

# 137
Да, червен флаг е, но започвайки работа не беше заявен. Преди да започна тук бях на друго интервю и там директно си казаха, че обработените часове се ползват петъците. Което от тогавашна гледна точка директно ме отказа да приема офертата, но от сегашна ми се струва поне коректно поднесено, за разлика от тук.

# 138
  • София
Скрит текст:
Обмислям започването на дистанционна работа след като ми свърши майчинството. Докато детето се адаптира в яслата и боледува често би ми било много по-лесно да съм вкъщи. Голямото ми дете ще е и 1. клас тогава. Ще разгледам и за някакъв курс евентуално. Нямам познания в програмиране, IT и подобни.

Какви други възможности мога да търся, без да съм специалист в конкретна IT сфера? Кол център също не ме устройва.

Копирайтинг, управление на социални мрежи, преводи, дизайн и уеб дизайн...

# 139
Ба си. С извинение, че без цензура.
Аз си разпределям, така не хвърча като луда. Ако нямаше разбиране, да съм напуснала.

# 140
Аз отдавна съм в търсене на изцяло дистанционна работа, която да е със стандартно работно време и да не се дават вечерни смени. С дете в предучилищна възраст съм и не мога да си позволя да работя вечер. Само че, явно търся работа "еднорог".

# 141
Да не говорим, че болничен не съм видяла някой да ползва, което още повече мо свети в червено. Това че работя от вкъщи не означава, че няма ситуации, в които аз или някое от децата може да е в такова състояние, което да пречи в достатъчна степен на работата.
Аз също си разпределям и подготвям.нещата, които бих могла, по-рано, така че да олекотя периодите с натоварване. Но, до момента, оказва се, че всеки път изскача нещо, което е супер спешно, супер забравено и е трябвало да бъде направено вчера. В тази част вече не мога да окажа влияние, а проблемът е, че всеки път се случва и всеки път е нещо различно.

# 142
Между другото, ако някой се сеща за подходящи възможности или във фирмата, в която е, търсят хора…, аз си търся нещо допълнително към основната ми работа, която също е дистанционна.

В момента работя в сферата на съпорта на ERP системи – помагам с текуща поддръжка, анализи, подобрения на процеси. Имам и базови знания по програмиране, които използвам  за автоматизация и оптимизация на процеси.

Търся си нещо допълнително за свободното време – било то почасово, проектно или с гъвкаво работно време. Отворена съм към различни идеи, стига да са свързани с логическо мислене, комуникация, процеси или дори лека техническа работа. Обичам да уча нови неща и се адаптирам бързо.

# 143
Между другото, ако някой се сеща за подходящи възможности или във фирмата, в която е, търсят хора…, аз си търся нещо допълнително към основната ми работа, която също е дистанционна.

В момента работя в сферата на съпорта на ERP системи – помагам с текуща поддръжка, анализи, подобрения на процеси. Имам и базови знания по програмиране, които използвам  за автоматизация и оптимизация на процеси.

Търся си нещо допълнително за свободното време – било то почасово, проектно или с гъвкаво работно време. Отворена съм към различни идеи, стига да са свързани с логическо мислене, комуникация, процеси или дори лека техническа работа. Обичам да уча нови неща и се адаптирам бързо.
Може да разгледате в jobs.bg.

# 144
Дълго време желаех за изцяло дистанционна работа, след 10 години по офиси. Мислех, че ми е дошло времето. Честно казано, беше ми ок първите 3 месеца, после някак започваш да имаш едно и също ежедневие. Особено, ако нямаш деца/имаш големи деца и не си младеж или тип човек, който има широк приятелски кръг, който през ден излиза или път не пътуваш често - изцяло дистанционната работа определено води до една рутина и сиво ежедневие, в което дните ти се сливат (ако не излизаш всеки ден и нямаш динамика извън работа). При мен повлия и на мотивацията в работата чисто. Сега, понеже съм в майчинство, но работя за себе си 3 пъти в седмицата, отивам и работя в някое уеб кафе. Другото, което е, ако сте човек, свикнал в офис и все пак му допада, няма да се чувствате ок изцяло дистанционно.
Но пък, ака работата е хубава и добре платена, има опции за споделени офис пространства, уеб кафета и т.н.
Лично аз нямам търпение да се върна в офиса и да си сложа костюмчетата Simple Smile

# 145
  • Sofia
Аз предпочитам да работя по пижама, отколкото в стегнати и неудобни дрехи.

# 146
  • Бургас
Аз предпочитам да работя по пижама, отколкото в стегнати и неудобни дрехи.

И аз така. Въобще не ми липсва работата в офис. Аз съм интроверт и в къщи ми е много добре. Не ми липсват социални контакти. Срещам с приятели по всяко време.
Не мръзна по спирки на ГТ, не пътувам в трафика с колата. Ходя в обедната почивка да пазарувам, но мога да изляза по всяко време. Върша си домакинската работа между другото. И е много удобно ако имаш деца, особено ако боледуват често в детскана градина. Детето ми е вече тийнейджър и съжалявам, че като беше малко нямах такава възможност за работа.

# 147
Здравейте!
Запознати ли сте с фирмата callboxs? Някакви впечатления?

Общи условия

Активация на акаунт