Лятна вечеря за цялото семейство, готова за 15 минути?

• 2 833
  • 25
  •   2
Отговори
# 15
Тази вечер Ветрило от тиквичка с плънка домат и сирене на еърфраера, накрая запечено с настърган кашкавал. Разкошна лека вечеря!

# 16
За първи път в живота ми паниранa треска в еърфрайъра. 30 Сек паниране, 12 Мин във фрайъра. Със просеко, без гарнитура!

# 17
Това с панираната треска много ми хареса. А дали може панирани калмари в еърфрайъра се зачудих?

# 18
Вече имаме домашни краставици и домати, та всяка вечер има задължително салата. От съседи си взимаме домашно краве сирене - прясно. И като омеся и хляб - друго може и да не ядем Simple Smile Таратор също ако не всяка вечер, то през вечер правим.
Другото, което "присъства" почти всяка вечер на масата ни е скара - през лятото гледаме да е по-често пилешко месо, вместо свинско, макар че то е по-предпочитано от мъжката част.

Понеже и тиквичките са достъпни, често ги приготвям нарязани на кубчета във фрайъра - обърквам ги с малко мазнина и ги слагам за 15 минути. После добавям оцет, чесън и копър. Мъжът ми каза, че е чудесно мезе за ракия/узо Simple Smile
По същият начин правя и пресни картофки - отново за 15-20 минути във фрайъра и после с много чесън и копър.

# 19
Това с тиквичките е интересно. Колко големи кубчета? Абе направо дай снимка Simple Smile

Вече имаме домашни краставици и домати, та всяка вечер има задължително салата. От съседи си взимаме домашно краве сирене - прясно. И като омеся и хляб - друго може и да не ядем Simple Smile Таратор също ако не всяка вечер, то през вечер правим.
Другото, което "присъства" почти всяка вечер на масата ни е скара - през лятото гледаме да е по-често пилешко месо, вместо свинско, макар че то е по-предпочитано от мъжката част.

Понеже и тиквичките са достъпни, често ги приготвям нарязани на кубчета във фрайъра - обърквам ги с малко мазнина и ги слагам за 15 минути. После добавям оцет, чесън и копър. Мъжът ми каза, че е чудесно мезе за ракия/узо Simple Smile
По същият начин правя и пресни картофки - отново за 15-20 минути във фрайъра и после с много чесън и копър.

# 20
Като за мусака Grinning
Довечера, ако направя, ще снимам Simple Smile)

# 21
Благодаря! Ще очаквам. Simple Smile

Като за мусака Grinning

# 22
Благодаря! Ще очаквам. Simple Smile

Като за мусака Grinning
И на мен ми стана интересно за тиквичките😊

# 23
  • София/Севлиево
През лятото с малкият ми син ядем основно таратор,салати и сандвичи,също постни манджички(дребосъчето, което като 3-месечно се облизваше , докато ядехме месо,и му течаха лигите,се оказа по-голям любител на пресните плодове и зеленчуци,нещо което ме изненада приятно като знам баща му и батко му как се хранят, особено батко му никакви плодове и зеленчуци не яде сурови, евентуално нещо сготвено )...Ще пробвам рецептата с лаваша,но няма да слагам риба,а евентуално някаква шунка.

# 24
Сервирам и много използвам дървените плата и дъски. Също така използвам и каменните плочи за сервиране,  особено през почивните дни когато правим барбекю.
И да, летните вечери са прекрасни -  свежи зеленчуци и сирена, печена риба и месца. О...и патладжан,  свежа салата домати, краставици и много печен патладжан.

# 25
  • Най-красивата страна
Панирано филе от акула
Спагети Болонезе или Карбонара или с Песто.
Пилешки дробчета с лук и гъби
Яйца-на очи,омлет с гъби,със сирене...Пълнени-сварявам ги ,пасирам жълтъците с краве масло и ги пълня с шприц.
Панирани манатарки
Гъши гроб с манатарки
Червена леща-сварява се за 7 минути
Салата Цезар
Паниран кашкавал с гарнитура зелена салата,маслинки и краставица

Общи условия

Активация на акаунт