Лятна вечеря за цялото семейство, готова за 15 минути?

• 10 729
  • 84
  •   1
Отговори
# 60
  • там където има винаги вятър
Ето това е за 15 минути във фрайър-а.
- пилешко филе, чушки, моркови, лук.

# 61
Вчера от мързел гугълнах как да метна замразени скариди без да ги размразявам във фрайъра... станаха И до снимка не стигнаха!

# 62
За днес ще има едни супер бързи кюфтаци на еъркриспа с една огромна айсберг салата с домати и авокадо и малки розички карфиол. За десерт имаме от сплесканите праскови . Не знам как ги наричате на бг. те не са разбалени, просто са такъв сорт, не кръгли , а по- плоски

# 63
  • In transit
Освен традиционната шопска салата или домати с краставици, които присъстват ежедневно на масата, обичам да правя питателни салати с нахут, леща или риба тон.
Например - нахут, чери домати, маслини, червен или зелен лук. Като допълнение, ако имам слагам риба тон, сирене на кубчета, моцарела на кубчета или сварени яйца. Гарнирам с магданоз, зехтин и лимонов сок (или ябълков оцет).
Така винаги е получава различна салата.

и новото ми откритие "Салата Балела"

Разнообразяваме с паста със студен сос от риба тон, маслини и каперси; с песто дженовезе и чери домати или сос от морски дарове. Чудесно вървят с чаша бяло вино.

Или пълнена фокача на тиган с различни плънки,

С филе от пушена скумрия, краставици и печени чушки

или с пушена сьомга и мус от крема сирене

# 64
  • София
Като идея - приготвя се по-голямо количество дърпано месо, напр. във ЕФ или тенджера под налягане и после се запържва с лук и подправки и се яде с различни питки и гарнитури. Кесадия, дюнер, гирос - принципът е горе-долу един.

# 65
Това с дърпаното месо много ми хареса. За изхранване на тийнове е супер идейно. И тако си намажеш и сиренца, ммм

# 66
  • София
Това с дърпаното месо много ми хареса. За изхранване на тийнове е супер идейно. И тако си намажеш и сиренца, ммм
Няколко пъти съм казала, че на сина си мога да пробутам и л...но, ако е увито в питка с картофи и чеснов сос Simple Smile

# 67
При мен ще бъде 4 големки, но пресни мамула царевица на пара на мултикукъра„ огромна салата с балсамико, кисело мляко, пълнозърнест хляб и сини сливи (собствени , брахме ги вчера. страхотни. ). За по-гладните може да си вземат бяло месо от пилето, което отиде в спаначената супа. Но тя по принцип ми е за утре за обяд. 
ДА не си мисли някой че оставям тиновете без дърпани мръвки и други мръвки.

# 68
  • София
Комбинацията от сини сливи с кисело мляко да не ви подкара извънредно към тоалетната.

# 69
Миш-маш или шакшука

# 70
  • Mediterraneo
Днес класика в жанра - свински пържоли на тигана, шопска салата и диня. 15 минути с нарязването на динята.

# 71
Днес класика в жанра - свински пържоли на тигана, шопска салата и диня. 15 минути с нарязването на динята.
как ги правиш крехки на тигана?

# 72
  • Mediterraneo
Купувам филета, нарязани на тънко, на тях им трябва по половин минута от всяка страна. Вратните ги мариновам предварително в соев сос и горчица предимно, те също са тънки, стават бързо и се топят в устата.

# 73
Купувам филета, нарязани на тънко, на тях им трябва по половин минута от всяка страна. Вратните ги мариновам предварително в соев сос и горчица предимно, те също са тънки, стават бързо и се топят в устата.
кое наричаш филета, котлетите ли? Или свинско бонфиле, което е и го режеш на малки хапки? Освен това - какъв тиган и мазнина ползваш? Благодаря

# 74
  • Mediterraneo
Не знам и аз какво наричам филета, ето такова е месото

Вероятно е контра филе, наистина не му разбирам и не знам как е удачно да се нарече на бг. Ползвам незалепващ тиган с 2 капки зехтин обикновено.

Общи условия

Активация на акаунт