Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 28

• 10 317
  • 309
  •   1
Отговори
# 135

Това са , като причината да съм на терапия е и фамилна обремененост, баба ми при второ раждане на около 28-30 получава тромбофлебит на крака. Сега дали е защото е качила много килограми или е генетично не знам. Беше много пълна жена.

# 136
  • Замък сред облаците
Не са изследвани гени по отношение на фибриногена. Вариант е там да има дефект, друг вариант е клексанът да разрушава фибриногена в повече от необходимото, тъй като сте носител на хетеро мутации и може да не са се “активирали” дефектните алели. Задължително се консултирайте с хематолог, а АГ който ще ви изражда разпитайте подробно как са подготвени да действат в случай, че започне неспирно  кръвотечение при раждането. Не мисля че сте в непосредствен риск от такова (не е само до фибриноген, а и общ брой тромбоцити и други фактори в коагулацията), но за ваше собствено спокойствие се информирайте как действа АГ и при най-малкото съмнение за адекватността не се колебайте да потърсите алтернатива.

# 137
Благодаря. Ще си запазя час за преглед в Токуда. Там ще раждам при доцент Атанасова, живи и здрави.

Това са изследвания от преди 5 дни. Не съм изследвала други мутации, защото не е имало казус. Интересното е, че явно сега се случва нещо понеже съм в 7ми месец и досега Фибриноген беше около 3.8-4. Последните два месеца падна на 3…

# 138
Д-р Боряна Минкова в Токуда е разкошна. В момента ме следи за ДВТ след секцио.

# 139
Току що си запазих час за нея на 28.08 за преглед. Така или иначе се очертава май да ме приемат в отделението за терапия на дробчето на бебето. Благодаря ☺ Малко несериозно, че не отидох по-рано, но все съм на легло и се пазя…

Д-р Боряна Минкова в Токуда е разкошна. В момента ме следи за ДВТ след секцио.

# 140
  • Замък сред облаците
Всичко ще е наред 🤗 а за др Атанасова само хубави неща съм чувала. Мисля че въобще няма повод за притеснение за раждане при нея. Но за собствено спокойствие  е хубаво да се обсъдят нещата. Като раждах 2022 имахме в отчетната мама с дефицит на тромбоцити (под 100…) примерно, вливаха й няколко пъти тромбоцитна маса, с правилните лекари (не беше в София) роди без проблеми. В Токуда са специалисти, знаят какво правят ☺

# 141
Здравейте, бременна съм в 17 г.с. и наскоро си пуснах изследвания за тромбофилия. Излезе само ITGA2 ( интегрин а2) C807T Хетерозигот. Направих консултация с хематолог и от изследванията на Фибриногена беше 2.8, а INR 0.95. Преди три дни ми се наложи да вляза в болница заради леко зацапване и контракции и изследванията, които ми направиха там ме стреснаха Фибриногена е 5.77, а INR 1.2, струва ми се че разликата за толкова кратко време между изследванията е доста голяма. Като терапия приемам само Акард 150 и не мога да си обясня защо толкова много са се вдигнали показателите

# 142
  • София
Бих препоръчала да повторите изследването на фибриноген и Д-димер в болнична лаборатория (някъде, където се изследва веднага и на място) и да се консултирате отново с хематолог. Фибриногенът е висок за 2 триместър, може да е време да смените терапията според състоянието ви. Успех 🍀

# 143
Здравейте, дами,

Имам една успешна и една биохимична бременност и един задържан аборт (спряло развие в 5-6 г.с. , не е установяван пулс изобщо). Пуснах си изследвания, четейки различни теми и другия месец имам час при репродуктивен. Може ли да ми кажете какво означава този резултат, защото чета много разнопосочна информация…

# 144
  • София
Звездичке,
Генът, който отговаря за нормалната работа на фибринолизата (разграждането на тромбчета) е мутантен. Консултирай се с хематолог за назначаване на терапия при бременност.

Аз съм с такава мутация и при успешната ми бременност бях на терапия с нмх от +тест до 2 седмици след раждане. С неуспешната имах пълно отлепване на плацентата в 13гс.

Здравейте, дами,

Имам една успешна и една биохимична бременност и един задържан аборт (спряло развие в 5-6 г.с. , не е установяван пулс изобщо). Пуснах си изследвания, четейки различни теми и другия месец имам час при репродуктивен. Може ли да ми кажете какво означава този резултат, защото чета много разнопосочна информация…

# 145
  • Замък сред облаците
Да добавя към писаното от Дели - щом е излязла хомозиготна мутация в ПАИ се изследват и АСЕ и фактор 13 също заради потенциално увеличен риск при комбинация от фактори.

Аз също съм с хомо ПАИ и успешната ми Б износих с профилактика клексан 0.4 от началото до края и 1 месец след раждането.

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 15:37 от АА

# 146
Момичета, опитах се да намеря, но не помня в тази тема ли някой беше писал или в подобна относно бактерии, но беше обсъждано - правила съм си микробиология - микоплазма и уреаплазма, цитонамазка и всичко излиза перфектно. Момичето, което беше писало имаше пак такива резултати и не помня какво я бяхте посъветвали да си пусне по друг начин и така й се откри някаква бактерия.
Питам, защото откакто се знам си имам бяло течение, нормално покрай овулация се увеличава, но нямам дни, в които да нямам и всички изследвания през годините са ми били супер, гинеколозите винаги са ми казвали "просто някои жени отделят повече", нямам неразположение никакво, просто ми е неприятно, че бельото ми е все мокро, а и с двата аборта не знам дали по някакъв начин може да е свързано. Та, ако се сещате, бихте ли дали съвет къде/какво мога да изследвам за да видя дали няма да излезе нещо различно?

# 147
Фемофлор?

# 148
Привет!
Може ли бърз съвет. Бременна съм в 23 г.с.
Рутинно са ми назначени: протеин С, протеин S, фибриноген, Д димер, аПТТ, антитромбин 3. Обаче събота се опитах да се разболея, не ми беше ОК, пих парацетамол, неделя се подобрих, днес съм вече добре ( според мен). Утре ще ходя за други изследвания до лабораторията, ОК ли е да пусна и тези, би ли се повлиял резултатът от тази лека настинка (или там каквото е/беше) или по - добре да изчакам още няколко дни?

# 149
  • Замък сред облаците
Няма проблем, не се изчаква.

Общи условия

Активация на акаунт