Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 28

• 9 912
  • 301
  •   2
Отговори
# 60
  • София
Пак съм аз, оказа се че АГ ми е изписала 0,3 фраксипарин. Това не е ли твърде малка доза ? Успях да пиша онлайн на д-р Кондева и чакам отговор.

# 61
  • Замък сред облаците
Спокойно може да се замени с фракси 0.4 или клексан 0.4. И 0.3 и 0.4 са в профилактичния диапазон.

# 62
  • София
Замяната предполагам трябва да стане с изписване на нова рецепта? Според вас 0,3 не е ли малко?
Спокойно може да се замени с фракси 0.4 или клексан 0.4. И 0.3 и 0.4 са в профилактичния диапазон.

# 63
  • Замък сред облаците
Разликата е минимална. В някои аптеки не изискват нова рецепта за замяната.

# 64
Здравейте , ще съм благодарна на разчет на тези резултати на моя близка .
С едно детенце , една загуба и подновени опити за второ . Имам представа какво означават , но се надявам някой по-вещ да потвърди .

# 65
Здравейте утре ще направя консултация с хематолог ,но да питам как ви се струват тези изследвания ,бремена съм в 16 г.с с PAI 4/4 съм ....

# 66
  • Замък сред облаците
Мери, щом е с нарушение във фибринолизата принципно е за инжекции.

Цветенце, принципно аптт 26 е ок, макар и по към долна граница, други лаборатории слагат границата 24-38 секунди за бременни.

# 67
Благодаря ,спокойно ще спя ,утре ще се консултирам Simple Smile
Мисля че знаеш историята ми ,все още съм без терапия ,но вече съм в България и при нужда мога да започна .
Мери, щом е с нарушение във фибринолизата принципно е за инжекции.

Цветенце, принципно аптт 26 е ок, макар и по към долна граница, други лаборатории слагат границата 24-38 секунди за бременни.

# 68

Здравейте, момичета, пиша малко със свито сърце за първи път. На 26 г. съм, първа бременност и с установен по-висок риск от прееклампсия. От около месец и нещо съм на Аспирин Акард след като на първа фетална откриха високо кръвно и високо напрежение в маточните тръби. След започване на лечението от едната страна нещата се оправиха, но от другата са все така високи нивата и АГ ме насочи към изследване за тромбофилия. Направих го, излезе и по това, което разбрах от ровене и малко разговори с chat gpt, съм с вродена тромбофилия. За жалост съм между прегледи и АГ ми пише само по вайбър и снощи в 23:30 ми изръси, че трябва да се започне терапия с фраксипарин 0.4, което ме прати в тиха истерия, понеже съм с ужасяващ страх от игли и кръв и всичко подобно. Мисля да се консултирам с нея по телефон или на живо, понеже така ми е супер несериозно, както и да поискам още едно-две мнения. Виждам колко много жени са на същата терапия и малко ми олеква, но съм си все така притеснена, защото наистина се молех да мина само с Аспирина. Прикачвам снимка на резултатите ми и понеже вече сте нещо като експерти по темата, може ли да хвърлите един поглед дали резултатите наистина налагат фраксипарина и продължителна терапия (четох за до 6 с. след раждането)? Никой професионално не ми ги е разчитал, всичко засега е на мои внушения и страхове Disappointed

П.С. Като изключим едно зацапване във втория месец (последваха устрогестан и дуфастон) и кървене от носа последната седмица, бременността протича нормално, бебето расте. На 8 съм на втора фетална и мисля да поискам там второ мнение.

# 69
  • Sofia
Да, налага се профилактика с инжекции НМХ.
Вие сте с високорискова тромбофилия и доколкото разбирам с проблеми с кръвотока и вече изчислен завишен риск за прееклампсия.

Аз също съм с високорискова тромбофилия. Слагах инжекциите всеки ден цяла бременност и още три месеца след това.
По принцип инжекциите се изписват до края на бременността и поне една седмица след това. А дали трябва да продължите още, зависи от мутациите Ви и от кръвните изследвания.

Моят съвет е да се опитате да овладеете страха си от иглите. И аз изпитвам панически страх от игли. Но в този случай се налагаше. Мъжа ми се научи да ги слага (има клипчета в You tube), питахме и  медицинска сестра за съвет. И той ми слагаше всичките инжекции - аз нито една. Дори не гледах какво прави, вкопчвах се за една възглавница и стисках зъби за няколко секунди и това е беше.

В пъти по-добре е да се преборите със страха си от иглите, отколкото да си докарате усложнения и да рискувате здравето или живота на бебето, както и Вашите.

Ако си слагате инжекциите, няма от какво да се страхувате. Те контролират/ неутрализират тромбофилията. Ако не ги слагате, ще треперите цяла бременност и в постпарталния период дали няма да образувате някой тромб, който да застраши живота не бебето или по-лошо.

Трябва Ви добър хематолог, който работи с бременни, за да Ви следи и коригира терапията.

# 70
Скарлет, от опит ти казвам да не пренебрегваш инжекциите и терапията и след раждането. Не се страхувай, дай на мъжа си да ги слага, не се усещат, те са къси иглички за подкожни инжекции. Тук ще получиш безценни съвети също. Успех!

# 71
Благодаря ви много за бързото мнение! Относно страха - и за секунда не съм си мислила да пренебрегвам терапията, ако се наложи - ще стискам зъби, то е ясно. Някак си доста лекари пренебрегват такива състояния, затова искам и още мнения. Много ми олеква като знам, че има и други момичета, минали през това ❤ Ще се опитам да се овладея психически, че бебето от снощи е неспокойно и трябва да си напомням, че не влияя само на себе си със стреса.

Трябва да намеря добър хемотолог в София, така че търсенето започва. Отново благодаря за удареното рамо!

# 72
Дами,моля за мнение. Другата седмица ми предстои за първи път да пусна анти ха в Токуда. От прочетеното до тук ми стана ясно, че за да е достоверно изследването, трябва няколко поредни дни да се слага инжекцията в един и същи час. Аз постепенно започнах да измествам часа-от 17ч в момента слагам в 14ч. След като пратих на хематоложката коагулацията и я попитах за анти ха, ми каза да пропусна вечерната доза (вместо вечер още от началото започнах да го слагам следобед) и слагам сутринта, като след 4 часа изследвам. Въпросът ми е до колко достоверен ще е резултата на анти ха така и не се ли получава един много голям интервал от време без клексан? После пак трябва да се върна на вечерно слагане, до другото анти ха, като трябва пак да направя същото. Просто съм объркана, аз ли бъркам някъде да разбера или просто наистина за почти 36 часа остава без защита. Моля за мнения. Благодаря на всички Бременна съм в 17г.с до тук коаголацията е добре.

# 73
  • Замък сред облаците
Всеки хематолог си има мнение явно. Защо просто не се измести за постоянно сутрешно слагане?

# 74
Всеки хематолог си има мнение явно. Защо просто не се измести за постоянно сутрешно слагане?
Незнам, просто ми е притеснено така да пропусна една инжекция и незнам до колко ще е вярно анти ха, затова исках да попитам по-опитните тук. Освен това не съм от София и ще пътувам до Токуда. До тук съм на клексан 04 и засега коагулацията е добре. Аг също не каза да има изоставане или нещо притеснително.

Общи условия

Активация на акаунт