12 клас - НАБОР 2006 - КСК - Успех!

• 46 825
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
Ами тук го тълкуват или ДЗИ БЕЛ с коеф 3, или ДЗИ 2 с коеф 2,5. Аз изрично бях питала още в началото и тук мисля и всички смятаха, че се вземат и двете ДЗИ  с различните коефициенти + цялата диплома

# 511
  • у дома...
Ако нямаш профили в СМ, няма виза ли?
Чудя се защо само по 15 броя приемат в някои специалности в СУ? Да кажем и още толкова платено да има. Вижда ми се много неефективно откъм разходи за преподаватели и изобщо.
Дали пък не са разделени и на квотен принцип? В СУ има обределени бройки за жени и определени за мъже.

Ами тук го тълкуват или ДЗИ БЕЛ с коеф 3, или ДЗИ 2 с коеф 2,5. Аз изрично бях питала още в началото и тук мисля и всички смятаха, че се вземат и двете ДЗИ  с различните коефициенти + цялата диплома
- Много ясно си го пише ИЛИ. Системата взема най-благоприятната за кандидата оценка. За ФЖМК максималният бал е 24.

# 512
  • София
Балоубразува се с  един от вариантите на ДЗИ  и съответния коефицент.ТО си е написано черно на бяло.Вижте баловете от миналата година и ще се потвърдят цифрите за максимален бал  в случая 24 .

# 513
шмърци, аз, мислейки, че е за университет това, се зачудих, кое е вярното и как да угодиш. Липсата на друго освен мода и кино може да се счете за съобразителност да ползваш социалноте мрежи само за развлечение, но според нагласата може да се заключи, че липсват интереси. Знае ли човек. Иначе западни фирми се случва да искат соц. мрежи.
Иначе, както и да си се кръстил, ще те намерят, ако става въпрос за определени сфери.

# 514
Балоубразува се с  един от вариантите на ДЗИ  и съответния коефицент.ТО си е написано черно на бяло.Вижте баловете от миналата година и ще се потвърдят цифрите за максимален бал  в случая 24 .

Съгласна, устройва ме Smile
Къде има миналогодишните балове?

За бройките- бяха и попълнени вчера в профила, не знам дали е пол...или общо

1. Оценка от ДЗИ¹ по съответния учебен предмет, изучаван във втори гимназиален етап като профилиращ учебен предмет.

1.1. ДЗИ¹ по български език и литература е оценката от задължителния държавен зрелостен изпит по този учебен предмет.

Какво значи позиция 1 тогава? ДЗИ БЕЛ е ясен, той е задължителен за  всички

# 515
  • София
Точка 1 е матура по профилиращ предмет - математика, химия, биология и т.н.

# 516
Точка 1 е матура по профилиращ предмет - математика, химия, биология и т.н.

А ДЗИ2 не е ли също по профилиращ предмет? Езикова гимназия, АЕ ѝ е профил, държа ДЗИ БЕЛ и ДЗИ АЕ, направо се омотах с тия профили и ДЗИ-та. Каква е разликата между двете ДЗИ-та с коеф. 2,5 тогава? ДЗИ БЕЛ е ясно

# 517
  • у дома...
Има деца, които са се явявали и на ДЗИ по избор или т. нар. трето ДЗИ - примерно от езикова паралелка, детето може да се яви на ДЗИ БЕЛ и две ДЗИ-та по езиците които е учило. Под таблицата с балообразуването има много добри розяснения. Прочетете ги отново.

# 518
  • София
Дай оценките от дзи и бала на дипломата да ти сметнем направо и да се свършва Simple Smile

# 519
Сметнала съм го, споко, просто ми е любопитно.
Но в таблицата за минимални балове видях, че бройките са били по 20 жени/ мъже, значи сега би трябвало да са 15/15

# 520
шмърци, аз, мислейки, че е за университет това, се зачудих, кое е вярното и как да угодиш. Липсата на друго освен мода и кино може да се счете за съобразителност да ползваш социалноте мрежи само за развлечение, но според нагласата може да се заключи, че липсват интереси. Знае ли човек. Иначе западни фирми се случва да искат соц. мрежи.
Иначе, както и да си се кръстил, ще те намерят, ако става въпрос за определени сфери.
Аз съм изключителен противник на тази практика работодател/институция/или който и да било да ти обследва профилите в социалните мрежи. Личното пространство на човек е редно да си му е лично пространство. И точно, защото хората си врат носа където не им е работа, съм подчертала, че в СМ не се публикуват нито снимки, нито каквито и да било лични неща. Ай сиктир!

# 521
  • София
Но в таблицата за минимални балове видях, че бройките са били по 20 жени/ мъже, значи сега би трябвало да са 15/15
Аз съм споко Simple Smile
Просто  това са си твой интерпретации...
 Миналата година   Връзки с обществеността са приемали  27 бр за момичета държавна поръчка редовно.20 са били за Комуникационния мениджмънт.За момчета има разлика в бройките.ОТделно се добавят и задочно и платено.
Тазгодишният план прием   е на база направление все още  - 190 за редовно обучение в направление обществени комуникации за СУ.И с решение на университета си разпределят бройките между специалностите.

# 522
Миналата година   Връзки с обществеността са приемали  27 бр за момичета държавна поръчка редовно.20 са били за Комуникационния мениджънт.

Аз говоря точно за КМ, да там са били 20, сега в профилът ѝ срещу КМ е попълнено 15. Не знам за какви интерпретации говорите. Сега гледам скрийншота, КМ 15, ВО 27, Журналистика 27. Това е само за държавна поръчка редовно. Значи само в КМ има намаление

# 523
  • у дома...
Миналата година   Връзки с обществеността са приемали  27 бр за момичета държавна поръчка редовно.20 са били за Комуникационния мениджънт.

Аз говоря точно за КМ, да там са били 20, сега в профилът ѝ срещу КМ е попълнено 15. Не знам за какви интерпретации говорите. Сега гледам скрийншота, КМ 15, ВО 27, Журналистика 27. Това е само за държавна поръчка редовно. Значи само в КМ има намаление
Може да има и в четвъртата специалност от факултета - Книгоиздаване.

# 524
Сега вече се притесних. Има разминаване в информацията, публикувана в сайта на МОН и тази, публикувана в сайта на избрания от нас университет. За единствената специалност, която е харесал моя син, в сайта на университета пише, че може да се вземе ДЗИ по чужд език, а в таблицата на МОН няма чужд език. Ние разчитаме на отличната оценка от езика - и какво правим сега? Къде е истината?

Общи условия

Активация на акаунт