Женомразието в България - Мит или Реалност ?

• 22 692
  • 731
  •   1
Отговори
# 90
  • Обран бостан ;)
Ми "преценявай" си и стой сам бе Бънди.
За хубавото се плаща.
Скрит текст:
Имах познат висок 1,55 все жени по 1,80-1,90 с манекенски мерки искаше - ама кинти нъцки.
Накрая си взе жена висока колкото него, закръгленичка, но симпатична - догодина вдигат сватба.
Като все ще си "преценяваш" стотинките ще си стоиш сам.
Жените нямаме проблем с това - има предостатъчно други мъже.
За вас няма достатъчно жени.

Нали ? Wink
Ами тогава като видиш харен мъж - плащай и е твой. Trollface

# 91
За хубавото се плаща.
Имах познат висок 1,55 все жени по 1,80-1,90 с манекенски мерки искаше - ама кинти нъцки.
Накрая си взе жена висока колкото него, закръгленичка, но симпатична - догодина вдигат сватба.

Забелязвам, че в темата мненията ти са много силно изразено меркантилни.  Все едно жената е луксозна стока/услуга, за която трябва да се плати подобаващо. И после сексът и прочее са награда и отплата за разходите, а не желание на жената...
Ама нали в една връзка и на двамата трябва да им е хубаво? И двамата се наслаждават един на друг, защо единият да трябва да плаща за това, а на другия да му плащат?  Май съм голяма късметлийка, че по мое време нямаше такива неща. Всички бяхме еднакво бедни, харесвахме се за това какви сме, а не за това какво имаме и всеки даваше колкото и каквото има за купони и морета. И бяхме щастливи, и връзките ни са по над 35 години. А с днешните сметки направо ужас.

Сега, разбирам, че един мъж не може да е скръндза и да черпи кафе в пластмасова чашка на пейка, но някои изисквания ми идват в повече.

# 92
Хубава работа - от въпроса за равноправието отидохме до парите и плащането. Нещо ми се губи - като си плаща мъжът какво получава - патриархат или равноправие? Ако си плаща, може ли да поиска един гол belly dance? Simple Smile

# 93

Сега, разбирам, че един мъж не може да е скръндза и да черпи кафе в пластмасова чашка на пейка, но някои изисквания ми идват в повече.

Това също е меркантилност - както и да не искаш да те заврат при свекървите в детската стая.
Както във всяка тема така и в тази жената не трябва да има никакви изисквания и да се радва на беднотия и лошо отношение защото мъжете, които се целят в нея толкова си могат.

# 94
Пластмасовото кафе показва отношение, защото никой не е толкова беден. И затова не е меркантилност. Меркантилност са някои други, доста завишени изисквания.
Иначе няма лошо - всеки си избира линия на поведение. Просто аз не бих искала да съм стока и да ме купят. Да ме спечелят с внимание, поведение, хумор и прочее е друга работа. Но да му скоча в леглото, понеже ме е повозил в Мерседес и ме е водил на 5* хотел?  Само заради това - никога.

# 95
Хубава работа - от въпроса за равноправието отидохме до парите и плащането. Нещо ми се губи - като си плаща мъжът какво получава - патриархат или равноправие? Ако си плаща, може ли да поиска един гол belly dance? Simple Smile
Този тъп мъже, които си плащат за всичко, не само  belly dance могат да си поръчат, но едно хубаво "респектиране" могат да приложат ако не им хареса. Grinning А после "скъпата" хубусница ако ще да иде и да се ожали на Арменския поп, все им е тая. В такива случаи се получава - га яди кифтета ни рива, а сега ривеш.

# 96
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
За хубавото се плаща.

Забелязвам, че в темата мненията ти са много силно изразено меркантилни.  Все едно жената е луксозна стока/услуга, за която трябва да се плати подобаващо. И после сексът и прочее са награда и отплата за разходите, а не желание на жената...
Ама нали в една връзка и на двамата трябва да им е хубаво? И двамата се наслаждават един на друг, защо единият да трябва да плаща за това, а на другия да му плащат?  Май съм голяма късметлийка, че по мое време нямаше такива неща. Всички бяхме еднакво бедни, харесвахме се за това какви сме, а не за това какво имаме и всеки даваше колкото и каквото има за купони и морета. И бяхме щастливи, и връзките ни са по над 35 години. А с днешните сметки направо ужас.

Някои жени и толкова не струват. Wink

п.п. Сега ще бъда обвинен в женомразие Trollface

# 97
Ако не струват защо тогава изобщо си губиш времето с кафета и пейки?

# 98
  • Обран бостан ;)
Ако не струват защо тогава изобщо си губиш времето с кафета и пейки?

Отдавна не си губя времето с жени, които, как да го кажа по-нежно, доста се надценяват.

Ако ми допадне външно, каня на 1 вечеря и се разбираме с 10 думи.
Ако ме резне, поне гледката да е хубава.
Ако не - тя печели. Wink

# 99
Темата за женомразството е много важна, но тук разговора е завил в леко несериозна посока или поне тона е малко по-махленски, отколкото заслужава толкова сериозна тема.

Без да следя редовно български новини, вчера попаднах на новина за починала жена, която е била 2 месеца в кома след побой от мъж, с когото е прекратила интимна връзка. И двамата са били лекари.

# 100
Но да му скоча в леглото, понеже ме е повозил в Мерседес и ме е водил на 5* хотел?  Само заради това - никога.
Стая с две легла ли беше в хотела? Simple Smile

# 101
  • София
Аз кафенцето на пейката си го купувам сама. И впрочем, от такива срещи никога нищо не в излязло. То денят се познава от сутринта.
И да, обикновено такива типажи са прикрити женомразци - сакън да не се минат, ами да огледат жената дали си струва за втора среща. Ама те и на втората и ентата няма да я поканят на ресторант. Просто ще си я мразят завинаги и ще си пазят "златото", дето го нямат.

# 102
От повече от 10 години съм наясно, че в България има невероятен сексизъм и омраза към жените, но последните години съм ужасена от отношението. Всяка пребита или убита жена си го е заслужила, всяка изнасилена е ку*ва, която иска да изкара пари, всяка жена на ръководна позиция е минала през кревати, за да е там и още, и още и още... Двойните стандарти са на всяка крачка, стига човек да може да ги види - гледането на деца е женска работа, жената работи, но после върти домакинството, жените не стават за шофьори, в едно семейство винаги мъжът е с по-хубава кола, жената със силен характер е кучка, обаче мъжът със силен характер е мъж на място. Да не говорим за епитети свързани с месечния цикъл и сексуалната задоволеност, които се използват и от жени.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 12:13 от Acid_Burn

# 103
Именно. Но стеротипите за мъжкото превъзходство са толкова дълбоко насадени, буквално вродени в главите И на жените, че много от тях дори не могат да осъзнаят секСизма и женомразството около тях и почти с охота се подчиняват на двойните стандарти, докато не им се случи на тях или тяхната дъщеря.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 12:43 от Блу

# 104
Жените готови ли са на равноправие? Всичко да е 50:50? Щото да бъдем силни и незавиисими, но да се подчиняваме на други силни и независими е нещо като дървено желязо. Или пък на думи да сме силни и независими, а на дела - напълно зависими от парите и имуществото на партньора...

Общи условия

Активация на акаунт