Женомразието в България - Мит или Реалност ?

• 22 788
  • 731
  •   1
Отговори
# 285
  • Далечният изток
Може би така изглежда за мъжете, но иначе въобще не е така...
Не говорим за "свалките", каквито се писаха в една друга тема с подвикванията и подсвиркванията. Някои действително го приемат, както се оказа, че ги свалят и ги искат, което е абсурдно просто. Има мераклии си искат принципно, от която и да е жена. Аз това не го броя...

# 286
  • По света и у нас
За мъжете изглежда така, и си фантазират....но за жените не е така. Нас не ни пука, че някой който НЕ харесваме ни е навит. И да е навит и да не е -все тая, не става и това е. Ма можело да е хубав - ми хубав е но е пън, без интелигентност, без чар, без дар слово. Ако забременея - детето ще се роди тъпо като баща си...

# 287
Не винаги от отхвърляне на красива жена се насажда омразата.
Понякога най-големите женохейтъри, просто имат властни, контролиращи, студени майки, такива, които са ги зарязали или близки жени от детството, които силно са ги наранили, пренебрегнали и т.н.
Тези с властната майка примерно, понеже цял живот трупат страх и гняв срещу нея, който не смеят да излеят директно, се научават постепенно да мразят всички жени и да им избива някъде тази отрова, която не рядко прераства в агресия - вербална, физическа или в 'завоалирани' негативни постъпки срещу нежния пол.

По-место от това се случва причината да е женомразец баща и слабохарактерна майка. Синът просто копира пренебрежителното отношение на баща си към майка му.

# 288
Аз имам точно обратните наблюдения.
Синът да защитава майка си и това да доведе до срив в отношенията с бащата. Често и физическа конфронтация.
Мъжете не са изроди копи-пейст. Или може би повечето, които аз познавам. Имат си нормални семейства, уважават си жените, грижат се за децата си. Да, може да има спор тук и там, трудни разговори понякога, но това не е "типичното" ежедневие.

Последна редакция: нд, 22 юни 2025, 01:07 от Абуто

# 289
Това е ефектът на балона. Интересно става, ако се съберат различните балони на едно място или започне да се прескача между тях.

# 290
Може би така изглежда за мъжете...
За мъжете изглежда така, и си фантазират....
Е, нали за това говорим, как е при мъжете. Не как е реално, как би трябвало да бъде или друго как.
Мъже са тези, които забулват жени, мъже хейтят из сайтовете за запознанства, мъже са горили вещици на кладата и т.н. Никакви висши функции на мозъка няма в толкова устойчиво през вековете поведение, само първичните емоции на ревност, яд, завист и гняв. Вече колкото по осъзнат е човек, толкова по няма да се води от тях.

# 291
  • Далечният изток
Все се надявам тия да са някакви изолирани екземпляри, а принципно мъжете да са си съвсем нормални и да харесват жените. Поне аз все такива съм срещала.

# 292
И дано така си остане, но наличието на дадено явление не зависи от личния ни опит.

# 293
  • Далечният изток
Зависи от всеки доколко лично (ще) му влияе. На мен честно казано въобще. Вълнуват ме мъжете, които ме обичат... Blush

# 294
Не знам какво изглежда за мъжете, но отхвърленият мъж става много отмъстителен от фрустрирането и ако му е по-слаба психиката – следват чудеса от безпомощен героизъм. Някои им избива да се валидират с други и да свалят, втори почват да опитват да унижават жената, трети да злословят, четвърти да я агресират директно.
При жените е по-коварно - отхвърлената жена е по-склонна да му направи номер зад гърба. Да интригантства сред колеги, жена му, да пуска слухове за него, достойнството му и секса, да го злепоставя пред приятели и роднини.
Честно казано – имала съм и имам нападения и от двата типа. Пука ли ми? Не ми пука. Техен си проблем.
//
Мъже за секс много лесно се намират между другото, те буквално стават досадни с отчаяните си опити да се домогнат до теб. То затова и не са интересни.

# 295
  • София
Тц, за всяка жена си има мераклии и чудесно си го знаете това.
Що не си вземете стая?

Всяка жена има мераклии и всеки мъж си има мераклийки.
Но, не сме всеядни, това е тежка заблуда.

# 296
Бях прочела някъде, че ако един мъж “хейти” по всички жени (не конкретно една бивша, която го е наранила) и започва изречения с обобщения на всички жени с лоши думи, всъщност на подсъзнателно ниво иска да е жена. Изпитва завист и за това избива в злоба. Другата версия, която всички сме чували е травма в детството - лош баща насилник (видял го е като поведение и го повтаря) или отсъстваща майка.

# 297
  • София
Здравейте,

Наскоро попаднах на едно видео от един от българските ютуб канали, който често засягат темите ред пил и другите им там хапчета известни в маносферата, не искам тук да им правя реклама. Видеото им засягаше темата дали в България има женомразие, като засегнаха и наскоро нашумялата Зорница Гюцова и Андрю Тейт, че едва ли не, те не допринасяли за цялата работа и се чудя с какъв акъл ги говорят тези неща хора в публичното пространство. Изкарват се винаги мъжете в този канал, като много невинни и добрички, жените, като гадните манипулаторки. Днес бяха изсипали друга доза помия, където обясняваха как жените искали общо бюджет, брак и деца с цел контрол. С цялата си наглост същите обясняват как нямало женомразие, същевременно неосъзнавайки, че сеят женомразие без да се осъзнаят.

На мен лично също все по-често ми се случва да виждам мъже, които са женомразски настроени и все повече насилие според различни данни, дали такива канали допринасят, по-скоро съм склонна да мисля, че да. Вие как мислите ?

Няма да си сложа ръката в огъня за всички мъже, но виждайки с каква лекота се раздава епитета "женомразец" съм склонен да вярвам, че ако има, бройката им е доста малка и едва ли са сериозен обществен проблем. Зорлем ги правим известни тия, дето като бройка биха напълнили една маршрутка, така да се каже!

Последна редакция: нд, 22 юни 2025, 05:31 от Странната птица

# 298
Всяка жена има мераклии и всеки мъж си има мераклийки.
Но, не сме всеядни, това е тежка заблуда.

И това ще да е по темата психология на женомразието. Само не знам как точно.

За ТЯХ уж говорим, пък все даваме за примери НАС?!

Последна редакция: нд, 22 юни 2025, 03:54 от vяsko

# 299
Бях прочела някъде, че ако един мъж “хейти” по всички жени (не конкретно една бивша, която го е наранила) и започва изречения с обобщения на всички жени с лоши думи, всъщност на подсъзнателно ниво иска да е жена. Изпитва завист и за това избива в злоба. Другата версия, която всички сме чували е травма в детството - лош баща насилник (видял го е като поведение и го повтаря) или отсъстваща майка.

А някъде да сте прочела на какво подсъзнателно ниво са малка групичка жени, които "хейтят" по всички мъже, включително по някои - конкретно, но без да се ограничават до тях, естествено?
Ех, тия детски травми... Фройдизма обаче в последно време доста западна, нещо като либералната демокрация, за смях на жабите е станал.

Общи условия

Активация на акаунт