Женомразието в България - Мит или Реалност ?

• 22 756
  • 731
  •   1
Отговори
# 330
Това да научиш детето си на базови умения за хигиена и хранене, независимо от пола, какво общо има въобще с темата?

# 331
  • София
Никога не са ме влечели чужденци. Плява има във всяка една държава, дори да е специфична за културата. Навсякъде качествените са по-малко от желаещите за тях. В крайна сметка човек намира начин да работи с това, което има, и най-вече да работи по себе си, защото само така си подобрява шансовете. Ако няма акъл да избягва боклуците или се цели над възможностите си, вината си е негова.

# 332
Ами аз преди 30 години не съм живяла... В последните 9-10 съм го виждала.

И естествено, че по принцип са базови умения - както и да си смениш крушката, бушона, да си завиеш кранчето и тн. Но, когато е не за да можеш ти самия/та, ако ти се наложи, а с определена цел да привлечеш и задържиш някого си...
При положение, че съм чувала млади мъже да казват как очакват приятелките им да могат да (им) готвят, чистят и тн. е странно, че вие не сте, но по-добре ако не сте реално - че е смешно за тези, които го казват, а сами не са се научили и не го могат.
Общото с темата според мен е, че дори в главите на малки момичета се набива представата, че техният живот е обвързан с някой си там пораснал само на години човек в бъдещето, за когото ще трябва да се грижат като за малко дете, ако искат да са ценни за него по някакъв начин, което е брутално зле, ако идва като представа от родителите. А когато един човек е принизен до няколко базови умения, както ги наричаме, които е хубаво всички да имаме - той/тя е и много по-склонен/нна да не вижда останалите си качества, а и в даден момент да се остави по течението и да бъде подценяван и умаловажаван като личност от друг, който също вижда само тези конкретни умения в него/нея...

Според мен българките не са точно глезени. Има семейства, в които млади момичета са едва ли не обучавани (за съжаление точно от майките си, които според мен лично правят голяма грешка като налагат подобни явно техни си виждания на децата си) да готвят и чистят, с великата цел да си намерят съпруг после и да му угаждат. Което 🤢... Сакън да не останат без мъж, че то сигурно е страшно иначе. Не знам мен много ме дразнят такива хора, даже не мога да определя точно защо
Не знам къде сте виждали момичета, "обучавани от майките си  да готвят и чистят".
Тва са някакви фантасмагории, дето от 30-тина години са в раздел фантастика. Joy

# 333
Гери, не знам каква е ТВОЯТА среда в която наблюдаваш тези момичета, обучавани в готвене и чистене, може би в някой етнически групи има нещо такова, но аз нямам поглед върху тях. За етническите българи , наблюденията ми над деца и подрастващи е , че независимо от пола им, майките си ги обслужват до и след пълнолетието им. Разказвали са ми за девойка, учеща в университет извън родния ѝ град, която си носи за пране вкъщи не само спално бельо и дрехи, ами и прашките, щото може да се счупи , ако си ги изпере в квартирата.
Та така , в заключение ще кажа, че сега масово си отглеждаме мързели /аз не съм изключение/ , младежите и от двата пола не могат елементарни битовизми, е с изключение на децата на няколко видни съфорумки, то се знае.

# 334
И аз говоря за етнически българи. Не малка част от други етноси на 14-15 вече са с по едно дете и изпоженени пак със съгласието на родителите си и пак чистят и готвят на някого си.
Ако няма пералня и й е окей да си мъкне дрехите до друг град, какъв им е проблемът на тези, които са и ровили в прашките на колежката ти? Че не е взела да изпере на ръка и техните ли?

Нищо му няма на поколението. Светът се променя. Това че някои искат и казармата да връщат, сякаш не са достигали до всички ни историите за извращенията и тъпотиите случвали се там. И сякаш насила трябва да пращаме  хора на война, че иначе няма да са мъже, ако не могат да държат пушка, да управляват топ и да убиват и умират за чужди егоцентрични каузи... по-скоро е мъжемразие или както там е думата.
И че хората не се женели толкова, не се раждали деца и не знам си още какво. Това, че не сме вече всички под някакъв строй и да се кланяме на някаква обща мъглява идея, не означава, че сме по-лоши от предишни поколения. Когато, между другото, също е имало достатъчно мислещи хора, които да не се водят по това другите какво следват.

# 335
  • Столичанин ама не в повече :D
Всичко винаги се корени в претенциите, които не отговарят на предлаганото, и оттам и недоволството, а при жените като цяло винаги е имало страхотна хиперболизация, особено в бг, където младите мъже са много повече от младите жени, тоест жените имат повече избор и въпреки това доста си стоят сами, или раждат дете, и след това си го отглеждат сами, защото са си мислили, че има безплатен обяд, и това неминуемо озлобява и вреди и на самите деца, когато не са отгледани от двамата родители.

# 336
Всичко винаги се корени в претенциите, които не отговарят на предлаганото, и оттам и недоволството, а при жените като цяло винаги е имало страхотна хиперболизация, особено в бг, където младите мъже са много повече от младите жени, тоест жените имат повече избор и въпреки това доста си стоят сами, или раждат дете, и след това си го отглеждат сами, защото са си мислили, че има безплатен обяд, и това неминуемо озлобява и вреди и на самите деца, когато не са отгледани от двамата родители.

Реално погледнато жени почти няма. За една жена (образно казано) се "бият" няколко мъже и както и в природата побеждава по-силният, а другият ближе рани.
Ако искаш да се "котираш" при търсенето се напасваш - ако ли не си стоиш сам.
Никоя жена не е длъжна да си сваля летвата само защото ти не можеш да я стигнеш.
Мъжете между другото също имат куп изисквания и не биха се хванали с всяка.
Интересно обаче как само на жените същото се забранява

# 337
  • София
Забрани не съм виждал - просто се обяснява, че има разлика между животните и хората. Хората реално могат да си останат сами и това да не им понесе. Сам по себе си този сценарий не е драма, но после обикновено започват едни "громения" на мъжете като единствени виновници за разни лоши женски решения. Това е и причината мъжете да се занимават с темата - ако не се оправдваха с тях, нямаше да има нужда от мъжки коментар. 

Обобщено: правете каквото си искате, ама ако в бъдеще ви докривее живота, не ни обвинявайте! Само това се иска от вас, нищо друго! 

# 338
И все пак жената (ако реши да не е сама) има много по-голям избор от мъжа.
Не говорим за жените, които съзнателно си стоят сами (или защото не искат мъж или защото не са достатъчно привлекателни). Ето тук казвам нещо в защита на мъжете - те имат право да не искат грозни и дебели жени, но пък и красивите и слабите жени също имат право да не искат бедни мъже.
Всеки е в правото си да си иска някакви си неща - въпроса дали можеш да постигнеш това което искаш?

# 339
  • София
Забрани не съм виждал - просто се обяснява, че има разлика между животните и хората. Хората реално могат да си останат сами и това да не им понесе. Сам по себе си този сценарий не е драма, но после обикновено започват едни "громения" на жените като единствени виновници за разни лоши мъжки решения. Това е и причината жените да се занимават с темата - ако не се оправдваха с тях, нямаше да има нужда от женски коментар. 

Обобщено: правете каквото си искате, ама ако в бъдеще ви докривее живота, не ни обвинявайте! Само това се иска от вас, нищо друго! 

Коригирах го малко, защото идеално описва толкова много мъже, включително някаква част от тук списващите Laughing

# 340
  • Обран бостан ;)
Не разбирам кое те шокира толкова Бънди.
Както има мъже, които по собствено желание са сами така има и жени.
Вие не искате грозни жени, те не искат бедни мъже и така  всеки е свободен цял живот да си търси докато не намери това, което иска.
Имах приятелка, която само за пари говореше ама приличаше на табуретка - никой от този "таргет" дори не я поглеждаше камо ли да я покани на среща. Още го търси.
Мъжете обаче също не падат по-долу. В противен случай нямаше да сте сами.

Шокиран ?

Съгласих се просто.

То, човек да не знае какво да напише вече тук.

# 341
  • София
Моето впечатление е, че жените са доста по-ок да са сами при липсата на добър избор (като цяло, нали, защото случаи всякакви). На мъжете самотата не им се отразява добре. Може и да е защото жените обикновено имат налични повече външни социални и емоционални ресурси, докато мъжете увисват във въздуха в определени отношения. А и от едно време ролите са били такива, че жената яко обслужва мъжа, докато мъжът евентуално носи парите, което сега и жената може да го прави, докато мъжът още си чака обслужването. И разбира се последният удар е сексът, който е лесно достъпен основно за вървежните мъже.

Лъвице, нали излъга един. Недей да се косиш за останалите. Wink

Само защото съм спечелила титлата, не значи, че ще спра да гледам шампионата Relieved

# 342
Една моя позната, бременна с 3-то дете, казваше "мъжът ми ме обича, заради тялото ми, а аз него - заради парите му". Вечната сделка между красотата и парите...

Всъщност, какво е вървежен мъж - симпатичен, уверен, нежен мачо и/ или с пари?

# 343
Някъде по назад из темата преди да стане голямото мазало бях писал, че точно нереалистичните очаквания спрямо предлаганото водят до "мразието". И при двата пола, и не само в отношенията мъж и жена. Общо взето е това, когато не си знаеш мястото или те поставят на място и много заболява, или те отхвърлят постоянно и пак боли, резултата е точно такъв.
За оставането сам, не мисля е винаги щото няма друга опция, наистина си има саможиви хора, които не могат да търпят друг около себе си и им е по-добре така.

# 344
  • София
Такъв, когото жените харесват, лесно му връзват и може да избира. Различните го постигат различно, но за мен ключовото е да могат да общуват и флиртуват свободно с жените. Тези, които разчитат на пари, не са вървежни, тяхното е пазаруване.

Една моя позната, бременна с 3-то дете, казваше "мъжът ми ме обича, заради тялото ми, а аз него - заради парите му". Вечната сделка между красотата и парите...

Всъщност, какво е вървежен мъж - симпатичен, уверен, нежен мачо и/ или с пари?

Общи условия

Активация на акаунт