💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 15 010
  • 777
  •   1
Отговори
# 510
В държавните ясли и градини само септември ли приемат? Знам, че може да тръгне детето до 60 дни след началната дата (септември). Този прием през пролетта за частните ясли ли говорите? Аз мисля да кандидатстваме догодина май месец за държавна ясла с прием през септември, а ако не ни приемат вече ще го мисля с частните.

# 511
Да, приема е само Септември. Аз нямам надежди да ни приемат в държавна. Ще кандидатствам все пак. Но от пролетта ще е в частна, да.

# 512
Сега на 29.08 също се води, че има класиране за градини и ясли, но места няма. Така че ще кандидатствам за да можем да вземем компенсации.

Има ли някъде нещо като сайт, блог или подобно да видя списък на градини, които дават компенсация?

# 513
Дали ще стане, ако сега кандидатствам и не ни приемат (естествено), да вземем компенсация, но тя да важи за март/април?
Иначе да, сега имало някакво последно класиране за хронични бройки, които не са заети.

# 514
Мен това ми е идеята, не виждам защо да не стане.
То нали не е прието за тази уч година все пак. Така си го представям, знам ли

# 515
При нас се кандидатства месец за месец. Ако искате да ги пускате април, кандидатствате февруари-март. Няма как от по-рано.
В София не знам как е, може и да е различно.

# 516
В София има класирания и ако кандидатствам, когато искам да я пускам, то дали ще получа отказ на базата, на който да поискам компенсация от държавата? Освен сега да пусна документи и квото стане 🤣 Обаче не знам изобщо как се случват нещата, кои градини да избера… или то без тва няма да ме одобрят, квото видя в района и слагам на 1, 2 и 3-то място 🤣🤣🤣

# 517
За София за първо кандидатстване в системата не е ли задължително да е на майското? Тоест ако не сте кандидатствали този май, най-рано може да се кандидатства през май 2026 за прием от септември 2026. Така ми беше казала приятелка, но не съм проверявала. Може и да не съм разбрала 🧐

Да се оплача от Pureo dish. Взех 2 да пробваме и едната опаковка се оказа недобре вакумирала, съответно беше развалено. Внимавайте като купувате, според мен си е фабричен дефект. Не си пазех касовата бележка, иначе бих отишла в магазина да си искам парите. Звънях и на Фуристо да се оплача, никой не ми вдигна, нито ми върнаха обаждане 😡 Ядосах им се, скоро няма да поръчвам от тях повече.

# 518
Ще се пусна в системата, пък каквото стане. Парите от държавата биха ми били само бонус.

Много неприятно за Пюрео. Ще поръчам и аз от тях за другата седмица, но ще ги огледам, че ще пътуват за морето и няма да ги яде веднага.

# 519
На мен системата ми дава сега да участвам в класиране. Точно така моя приятелка ми даде съвет да направя - да я пусна на “малките” класирания август и след това да си взимам компенсациите.

То компенсации ще има когато/ ако я вземат на частна ясла, която е с опция за компенсации . А не просто да си текат тия пари докато я гледам вкъщи.

# 520
Да, да. Ясно ми е, че компенсацията е като я пуснеш на ясла. То няма кой да ти даде пари и да си стоиш вкъщи🤣
Супер, дано стане така, че бях готова да дам едни 1000/1200 лв всеки месец, а така сумата ще падне значително с компенсацията.

# 521
Абеее.... Ванче, като ти запари под опашката и 2 хилки ще ти се дават 😂😂😂
То не е сигурно, че твоята ще е бяс... ама аз само казвам. 🤭
Спорен мен между 2г. и 3г. е най-голямо предизвикателството 🤪

# 522
Дочувам, че идват с голямо закъснение, но все пак идват. Иначе не виждам защо да не заслужавам 600лв компенсация, че си седя вкъщи да я гледам, защото няма място за нея в градината… смис ако имаше място за нея щях да съм на раб и да изкарвам пари, а не д вися на 780лв… но да де, все пак

# 523
  • София
Ваня, би ли споделила за коя частна градина говориш, която дава точка? Имам някакъв спомен, че сме горе долу в един район и затова питам. Ако искаш, може и на лично да ми пишеш. Благодаря Heart

# 524
Абеее.... Ванче, като ти запари под опашката и 2 хилки ще ти се дават 😂😂😂
То не е сигурно, че твоята ще е бяс... ама аз само казвам. 🤭
Спорен мен между 2г. и 3г. е най-голямо предизвикателството 🤪

О, да, определено ще искам да ги дам 🤣🤣🤣 Понякога ми вдига яко келя 🤣

Лина, важното е да идват. По принцип държавата дава 780 лв, че си ги гледаме. Друг е въпроса, че тази сума е крайно недостатъчна. Компенсацията е, защото не са те приели в държавна и трябва да си пуснеш детето на частна, т.к. след 2-рата година нямаш и тези велики 780 лв.

Форест, да, ще ти пиша след малко.

Общи условия

Активация на акаунт